afromental fajnie złapany
afromental fajnie złapany
"Zdradliwa wena, raz jest a raz jej nie ma"
http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=73327
Pomimo braku warunków do pracy koncert pokazałeś fajnie, a szczególną uwagę zwraca afromental.![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Dziękuję wszystkim za opinie. Co do mikrofonów, świateł i cieni czy też tła to myślę, że przy zdjęciach koncertowych dają one jakiś klimat i chyba aż tak nie przeszkadzają.
Cieszę się, że wyszły nie najgorzej zwłaszcza z "przeszkadzajką" na ramionachPrzyznam się teraz do czegoś co nie jest popularne. Wiedząc, że w takich warunkach nie powalczę i nie będę miał swobody w ustawianiu parametrów, zdałem się na automatykę aparatu ustawiając mu jedynie zakres ISO między 200 a 1600.
Oczywiście aparat skorzystał przy wszystkich z 1600 ale myślę, że nie zmasakrował obrazków![]()
Zaskoczyło mnie też to jak poradził sobie ze zmiennym, kolorowym oświetleniem. Jedyne co poprawiałem po nim to delikatna korekcja poziomów.
Wniosek na przyszłość - można w takich warunkach zaufać sprzętowi![]()
Nie ma lipy vide Wilson, E-510, ISO 1600 w moim wątku.
"A niekiedy wystarczy mi patrzeć na kamień"...
Koncertówki całkiem, całkiem.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
A może mniejszą głębię ostrości zastosowaćlepiej "wyciągałbyś" detale, które znowu dobitniej by wpadały w oko widza, bo przyznam, że troszkę chaosu w kadrze
![]()
Ale to co mi się podoba, to fakt, iż wiesz, co chcesz przekazać widzowi i za to wielki plus
Pozdrawiam
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Tryptyk super, coraz lepsze dzieła tworzysz![]()
Ostatnio edytowane przez Ra_V ; 7.07.11 o 18:42 Powód: Automatyczne scalenie postów
Wierzę w równość wszystkich z wyjątkiem reporterów i fotografów. Gandi
Po całości: fajne jest! A będzie jeszcze lepiej!
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Bardzo udane fotki. Od razu widać, ze masz świetne oko. Spodobała mi się różnorodna tematyka w Twoim wątku.
Dziękuję Wszystkim za opinie i pochwałyTak jak już pisałem jakiś czas temu, fotografia jest dla mnie niczym więcej jak hobby i przyjemnym spędzaniem czasu. Nie napinam się i nie mam parcia na szkło
![]()
Oczywiście zazdroszczę innym jak widzę jakie potrafią robić zdjęcia ale to zdrowa zazdrość, broń Boże nie zawiść
Wracając do tematu zdjęć z braku koncertów, ciekawych wydarzeń, pomysłów i ogólnie z braku czasu powróciłem na łąkę by podglądać braci mniejszych![]()
Jako, że nie mogłem się zdecydować, które odrzucić zamiast 4 jest 5.
1 i 4 to moi faworyciładne kadry
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
ostatnia seria również na tak, choć nie robię macro i się tym nie zajmuję, tak uważam, że dobrze przemyślałeś swoje zamiary co do kadru i tłaW 2 zdjęciu nawet nie przeszkadza mi drugi kfiotek w tle
wręcz przeciwnie, mnie on tam jak najbardziej pasuje
jestem na TAK
Ostatnio edytowane przez Ra_V ; 10.07.11 o 09:36 Powód: Automatyczne scalenie postów
Wierzę w równość wszystkich z wyjątkiem reporterów i fotografów. Gandi