witam, jestem początkujacym fotografem. Kupiłem własnie olympusa sp500uz i oto pierwsza fotka zamieszczona na forum. Komentarze i porady bardzo mile wdziane. Piszcie bez obaw co wam się niepodoba a co podoba
![]()
witam, jestem początkujacym fotografem. Kupiłem własnie olympusa sp500uz i oto pierwsza fotka zamieszczona na forum. Komentarze i porady bardzo mile wdziane. Piszcie bez obaw co wam się niepodoba a co podoba
![]()
piszcie, piszcie. ciekaw jestem waszych opinii![]()
Co to za kompozycja? Może daj jakiś tytuł?
Stary prosze Cie o ocene zdjęcia! Chodz na przyszłość twoja uwaga napewno się mi przyda
Zapomniałes dołączyć regulaminu oceniania zdjęć!
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Zjęcie kiepskie, nieostre, nie widzę tematu ani przesłania, ot kawałek kaktusa i kolce.
ok. Rozumiem wkońcu musze się jeszcze wiele nauczyc dzieki za opine
Fotka jest OK...........podoba mi sięNie przejmuj sie ze brak tematu i przesłania.Dobre fotki nie wymagają ani jadnego ani drugiego.Nie popadaj jednak w samozachwyt.Ładna jest ta fotka i tyle
Czuje ze dalej bedzie lepiej
![]()
dzieki voovoo ciesze sie ze ktos zauwazyl to co chcialem ujacniemartw sie woda sodowa mi do glowy puki co nieuderzy wiem ze sporo pracy i nuki przede mna
![]()
W fotce jest mało swiatła (prawdę mówiąc wcale go nie ma) i przez to nie ma w niej plastyki tej obłej powierzchni i kolców, które z niej wyrastają, pozostał tylko rysunek, chociaż kolorowy, to płaski.
Ale, ale, jeżeli autor zwrócił uwagę na taki motyw, coś go urzekło w nim i postanowił go sfocić, to mozna wyrazić pewien optymizm. Pierwszą zaletą fotografa jest umiejętność patrzenia na obiekty pod katem zrobienia z nich jakiejs kompozycji, drugą dostrzeżenie światła, trzeciąpraca. Patrząc na zdjęcie mogę sądzić, że z tym pierwszym nie jest źle.
Pzdr, TJ