Miło byłoby gdyby ten GF3 miał EVF wbudowany. Żeby mógł godnie konkurować z NEX7 i spodziewanym Samsungiem NX w wersji "classic". No i oczywiście z X100.
Potwierdzę jeśli wypuszczą to o czym gadal dziadziuś w kicie z mPL25/1.4 za $1.5k. Poza tym co z wide angle bright zoom?
Muszą wiedzieć, że ich siła to AWB, silnik jpg z E-PL1, no i przydało by się nie zawyżać ISO... a no i najważniejsze ZUIKO SHG.
Jedyne co nowy szef musi to zapewnić 12/2.0 w odpowiednich ilościach, na wszystkich kontynentach, jak najszybciej od anonsu na dpreview.
Dobrze by było gdyby obok tego było 50/2 lub 50/1.4 w SHG.
Matryce (Olkową) jak słyszeliśmy miałby tłuc Panas, natomiast deal z Samsungiem imho nie dojdzie do finału - bo to nie jest japońska korporacja, ale zarząd w Olku się zmienił na bardziej światowy, zobaczymy...
Kiedy zapytałem dziadziusia o następcę dla mnie (GF1), bardzo tajemniczo (to było jedno z pierwszych moich pytań do niego) zapytał: do you want EVF built in - myślę, że myślał właśnie o tym aparacie, który mają pokazać (nie G3), ponieważ bardzo wyraźnie zaznaczyłem mu, że bardzo bardzo pasuje mi ergonomia vs. rozmiar korpusu. Dodatkowo on miał wtedy w ręce swoje GH2 (wtedy kosmos dostępności) i kilka razy wyraźnie powiedzialem, że nie interesuje mnie cena, chcę najnowszej technologii w dokładnie takim (GF1) a nie innym (GH2), ogórowatym korpusie.
Będą jaja jak wyjdą razem: Oly 12, Oly 50, Panas mPL25 i Panas 12-50 f/2.8 OIS HD
Jedno jest pewne: mikro rządzi!
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 19.05.11 o 12:14
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Podobno Olympus zakończył produkcję E-P2.
W takim razie czekam na wiadomości o następcy.
Chętnie wymienię w te wakacje mojego starego Pena, na coś z wizjerem.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Pytanie tylko, co nam Olek da w tym nowym flagowym modelu mikro
Mam nadzieję, że obraz będzie lepszy niż w E-PL2
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Ja obstawiam sensor z G3, mam nadzieję ujrzeć AWB w najlepszym wydaniu i ziarno (jak z e-pl1 na h-iso) nie mazy z Sams.
Również kilka sztuczek w firmware:
- obracanie obrazka w exif
- pole copyright jak w LX3 fw 2.0+
- możliwość wyłączenie w menu OLYMPUS DIGITAL CAMERA
- możliwość wyłączenia gradacji, bo nowym tylko przeszkadza, imho.
- synchro 1/250 zamiast 1/160
- większe histogramy RGB w podglądzie
To tak na szybko.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Mam (w custom) opcje: auto, normal, high/low key.
Przy okazji grafika evilków na nadchodzące wakacje
http://www.mirrorlessrumors.com/wp-c...s_roadmap1.jpg
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb