a moze jakies jasne 24-28mm?
a moze jakies jasne 24-28mm?
Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7
Witam !
Ciekawe jak po takim napchaniu elelementow w sensor 4/3
bedzie wygladal obraz jakosciowo i rozdzielczosciowo i
jak to odbije sie na calej dynamice.
Cuda sie zdarzaja i mysle, ze nie spotkam sie w tym
cudownym rozwiazaniu z misternymi algorytmami jeszcze bardziej
pucujacymi szumy na wejsciu
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 16.05.11 o 14:51
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Będzie lepiej niż niż poprzednich matrycach, gdyby było inaczej, to w dalszym ciągu focilibyśmy 6 megowymi matrycami (czy też 5 w naszym systemie).
Spotkasz się, coraz bardziej misterne algorytmy to najprostsza droga do sukcesu (warunkiem jest jest wystarczająca ilość danych i moc procesora).
Wiesz, ale to jakby nie patrzec konkurencja - jesli robia 12mm nie obawiajac sie konkurencji od niezlego jakby nie patrzec nalesniczka 14mm, to rownie dobrze moga zrobic np 28, a moze 35mm, ktory tez bedzie z serii Pro... Poza tym olympus ma bardziej rozsadne ceny, jesli panaleica bedzie kosztowac 4199zl, a rownie dobre szklo oly np 2999PLN, to zgadnij kto wiecej bedzie mial klientow![]()
Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7
Skoro juz przy temacie algorytmow - topowy system Leici - "S" - rowniez ma korekcje szkiel w LR. Sa male, w wiekszosci przypadkow niekonieczne - ale jak sama Leica mowi - wskazane np. przy architekturze.
To tak jakby ktos Wam mowil, ze to bardzo zle, ze u43 opiera sie na korekcji...
Ostatnio robilem troche zdjec ludzi NEX'em. Lubie od razu dobrze skadrowac zanim nacisne migawke. Importuje zdjecia do LR, wlaczam korekcje optyczna szkiel (wszystkich systemowych NEX oprocz dluzszego zoom'a) i??? Na wielu zdjeciach nie moge z niej skorzystac, gdyz obcina mi wazne elementy zdjecia!
W u43 obraz w wizjerze i na LCD, JPG i RAW, wideo - od razu wszystko daje ogniskowa gwarantowana przez producenta. Zadnych niespodzianek pozniej.
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
LR ma bazę większości popularnych szkieł, które może korygować. Żadna w tym zasługa Leiki.
W samej korekcji softem nie ma nic złego (o ile jest skuteczna). Ale jeśli próbuje się sprzedawać tanie w produkcji nieskorygowane szkła w cenie tych drogich, o skomplikowanej konstrukcji zapewniającej dobre właściwości optyczne, to to już nie jest bardzo źle - to jest fatalnie...
To dlatego, że beczka jest tam przeogromna. Gdyby była stosunkowo mała, tak jak w normalnych obiektywach wyprodukowanych bez takich kompromisów jakościowych, nawet byś nie zauważył obcięcia kadru po takiej kosmetycznej korekcji w LR.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Liczy sie co dostaje uzytkownik. Na ta chwile - jedynie u43, a doklanie Panas (wlaczajac aberracje chromatyczna) zapewnia pelne wsparcie - LCD, EVF, JPG, RAW, WIDEO.
Od momentu kadrowania az po efekt koncowy.
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Samsung zaoferował Oly 16 MPx, 1080p m/43 wycinek ze swojego cmos aps-c sensora: 18 MPx, 4K video.
Sensor nie podskoczy za wysoko (gorszy od Sony), ale chłopcy pompują grube $$$ w R&D semiconductors division.
Zobaczymy czy nie - $1mil question![]()
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 18.05.11 o 13:17
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Panas w czerwcu 2011:
obok PL25/1.4 dla mikro firma pokaże prawdziwy upgrade dla obecnych użytkowników GF1 (L1 w mikro?)
PS. Czuję kłopoty, bo to może być aparat, który dziadziuś mi obiecał. Pierwszeństwo i tak ma u mnie 12mm, ale jak guziki zrobią lepiej niż w GF1 to mogę mieć kłopot![]()
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 19.05.11 o 11:54