Strona 89 z 239 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199139189 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 881 do 890 z 2385

Wątek: u43 - Olympus i Panasonic - co nadchodzi?

| OlyJedi
    Mieszka w
    JGA
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    a moze jakies jasne 24-28mm?
    Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    16 megowa matryca z G3 wygląda zachęcająco. Potwierdza to moją koncepcję, że dobry soft (na wydajnym procku) i wystarczająca ilość danych (napakowana matryca) czynią cuda.
    Witam !

Ciekawe jak po takim napchaniu elelementow w sensor 4/3
    bedzie wygladal obraz jakosciowo i rozdzielczosciowo i
    jak to odbije sie na calej dynamice.

Cuda sie zdarzaja i mysle, ze nie spotkam sie w tym
    cudownym rozwiazaniu z misternymi algorytmami jeszcze bardziej
    pucujacymi szumy na wejsciu

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez user_jgora Zobacz posta
    a moze jakies jasne 24-28mm?
    Za rogiem mikro PanaLajka 25/1.4, później Sigmiok, poza tym Vojtek też nie grzeszy ciemnością

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Myślę, że wszyscy znamy odpowiedź na to pytanie, niestety...
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 16.05.11 o 14:51
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Będzie lepiej niż niż poprzednich matrycach, gdyby było inaczej, to w dalszym ciągu focilibyśmy 6 megowymi matrycami (czy też 5 w naszym systemie).

Cuda sie zdarzaja i mysle, ze nie spotkam sie w tym
    cudownym rozwiazaniu z misternymi algorytmami jeszcze bardziej
    pucujacymi szumy na wejsciu
    Spotkasz się, coraz bardziej misterne algorytmy to najprostsza droga do sukcesu (warunkiem jest jest wystarczająca ilość danych i moc procesora).

| OlyJedi
    Mieszka w
    JGA
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Za rogiem mikro PanaLajka 25/1.4, później Sigmiok, poza tym Vojtek też nie grzeszy ciemnością

Myślę, że wszyscy znamy odpowiedź na to pytanie, niestety...

Wiesz, ale to jakby nie patrzec konkurencja - jesli robia 12mm nie obawiajac sie konkurencji od niezlego jakby nie patrzec nalesniczka 14mm, to rownie dobrze moga zrobic np 28, a moze 35mm, ktory tez bedzie z serii Pro... Poza tym olympus ma bardziej rozsadne ceny, jesli panaleica bedzie kosztowac 4199zl, a rownie dobre szklo oly np 2999PLN, to zgadnij kto wiecej bedzie mial klientow
    Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Spotkasz się, coraz bardziej misterne algorytmy to najprostsza droga do sukcesu (warunkiem jest jest wystarczająca ilość danych i moc procesora).
    Skoro juz przy temacie algorytmow - topowy system Leici - "S" - rowniez ma korekcje szkiel w LR. Sa male, w wiekszosci przypadkow niekonieczne - ale jak sama Leica mowi - wskazane np. przy architekturze.

To tak jakby ktos Wam mowil, ze to bardzo zle, ze u43 opiera sie na korekcji...

Ostatnio robilem troche zdjec ludzi NEX'em. Lubie od razu dobrze skadrowac zanim nacisne migawke. Importuje zdjecia do LR, wlaczam korekcje optyczna szkiel (wszystkich systemowych NEX oprocz dluzszego zoom'a) i??? Na wielu zdjeciach nie moge z niej skorzystac, gdyz obcina mi wazne elementy zdjecia!

W u43 obraz w wizjerze i na LCD, JPG i RAW, wideo - od razu wszystko daje ogniskowa gwarantowana przez producenta. Zadnych niespodzianek pozniej.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Skoro juz przy temacie algorytmow - topowy system Leici - "S" - rowniez ma korekcje szkiel w LR. Sa male, w wiekszosci przypadkow niekonieczne - ale jak sama Leica mowi - wskazane np. przy architekturze.
    LR ma bazę większości popularnych szkieł, które może korygować. Żadna w tym zasługa Leiki.

To tak jakby ktos Wam mowil, ze to bardzo zle, ze u43 opiera sie na korekcji...
    W samej korekcji softem nie ma nic złego (o ile jest skuteczna). Ale jeśli próbuje się sprzedawać tanie w produkcji nieskorygowane szkła w cenie tych drogich, o skomplikowanej konstrukcji zapewniającej dobre właściwości optyczne, to to już nie jest bardzo źle - to jest fatalnie...

Ostatnio robilem troche zdjec ludzi NEX'em. Lubie od razu dobrze skadrowac zanim nacisne migawke. Importuje zdjecia do LR, wlaczam korekcje optyczna szkiel (wszystkich systemowych NEX oprocz dluzszego zoom'a) i??? Na wielu zdjeciach nie moge z niej skorzystac, gdyz obcina mi wazne elementy zdjecia!
    To dlatego, że beczka jest tam przeogromna. Gdyby była stosunkowo mała, tak jak w normalnych obiektywach wyprodukowanych bez takich kompromisów jakościowych, nawet byś nie zauważył obcięcia kadru po takiej kosmetycznej korekcji w LR.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Liczy sie co dostaje uzytkownik. Na ta chwile - jedynie u43, a doklanie Panas (wlaczajac aberracje chromatyczna) zapewnia pelne wsparcie - LCD, EVF, JPG, RAW, WIDEO.

Od momentu kadrowania az po efekt koncowy.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Samsung zaoferował Oly 16 MPx, 1080p m/43 wycinek ze swojego cmos aps-c sensora: 18 MPx, 4K video.

Sensor nie podskoczy za wysoko (gorszy od Sony), ale chłopcy pompują grube $$$ w R&D semiconductors division.

Zobaczymy czy nie - $1mil question
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 18.05.11 o 13:17
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Panas w czerwcu 2011:

obok PL25/1.4 dla mikro firma pokaże prawdziwy upgrade dla obecnych użytkowników GF1 (L1 w mikro?)

PS. Czuję kłopoty, bo to może być aparat, który dziadziuś mi obiecał. Pierwszeństwo i tak ma u mnie 12mm, ale jak guziki zrobią lepiej niż w GF1 to mogę mieć kłopot
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 19.05.11 o 11:54
    cały dzień Plejstejszyn.