www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
No patrz. Nie wiedziałem, że klasa amatorska luster e-xxx jest (będzie) odpowiednikiem "pen tank"
No a jeśli rzeczywiście e-xx będzie miało kontynuację w mikro...to w penach będzie to body dla 007
Czy ja coś mówię o MSC? Co do tego szybko - jest optymalnie a nie szybko, a na nie-MSC jest wolno.
Mam podpięty pod ZD 14-54mm II... seria e-5xx szybciej na nim działała - stanowczo,
więc jest co poprawiać, bo ja przynajmniej za priorytet nie uważam tylko AF szkieł KITowych.
Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm
gietrzy,
Nawet nie masz pojecia jak ja CIe lubie chlopie, jestes przykladem, ze zamiast jeczec po forach mozna robic fotki, ba eplem na iso 3200 i chwala Ci za to.
Czekam na G3, jezeli bedzie tak samo detalicznie na iso 100 czy tam 160 jak teraz w eplu, to biore i wyprzedaje duze lusterka, w kazdym razie i tak juz zaczynam sie zbroic w szkla dla maluchow...
pozdrawiam serdecznie
Janek
Tu GF1 i 14mm, f/2.5, 1/4s czyli brak ISjpg prosto z puszki
Ztcp około godz. 20-21, LCD 19" jako fill
Mikro rządzi, ale epi i tak coś zaraz wymyśli
Iwo, nie chciałbym, żebyś pomyślał, że mam coś do ciebie bo tak nie jest, ale kit piewszy (z np. e-p1) to jest przeszłość. Czy naprawdę uważasz, że po takim dole finansowym jak pokazało to ostatnio 43R Oly będzie jeszcze kombinował z obiektywami kitowymi? Tym bardziej, że póki co w Oly kwestia szybszego AF to kwestia poprawy czegoś tam w szkłach nie body.
Jeśli jeszcze nie masz m/43 to jesteś w tej uprzywilejowanej pozycji, że odrazu kupisz sobie szkło z MSC.
Nikt, kto kupił 500/550/600D nie narzeka, że pierwsze ef-s 18-55 nie ma IS czy kolejne nie mają USM (moja .jp jedynka ma)
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 23.05.11 o 16:22
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
No ale właśnie to robi... Są tylko zapowiedzi(!) macro i fisza i jakieś ploty, ale póki co jedyne co poprawił/zrobił od ok. roku to 14-42mm...czyli KIT. Jak wyjdą w cenie nie większej niż ich odpowiedniki w ZD to pomyślimy.
14-54mm jest bardzo szybkim szkłem, wie o tym prawie każdy tutaj.
Wiadomo również, że pod kątem ostrzenia po kontraście stworzono specjalnie drugą wersję...
... która pod obecnym PENem mówiąc krótko nie zachwyca.
Kupiłem e-pl1 i oddzielnie 14-54mm II, ponieważ bardziej niż na kurduplowatości KITów zależy mi na jakości wykonania, optyce i jasności obiektywu. Działa to średnio ale póki nie zarabiam na tym wystarcza.
Prędzej niż jakiegoś miniKITa kupię sobie P 20mm, lub nawet ZD 9-18mm.
Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm
Kupiłem pierwszego PENa E-P1 i czuję potrzebę przesiadki, żeby mieć EVF. Z drugiej strony odrzuca mnie brak rolki w E-PL2 oraz brak zaznaczania w EXIFie orientacji zdjęcia (to w sumie drobiazg).
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
A propo ISO 3200 - zawsze mozna do CZ-B skonwertowac, nie wszystko musi byc w kolorze![]()
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Hej, chyba nie chcesz mi podpaść? Nie zapomniałeś o moim 12mm f/2.0...
43R o 12/2.0 i portrait lens (to chyba nie JEST 50/2.0 macro) donosi z tagiem FT4 lub FT5 więc te szkła są i tylko czekają na anons (koniec czerwca).
Raczej na bank będą też droższe.
O 14-54/II się nie wypowiadam bo nic nie wiem. Dla mnie eot.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Ostatnio edytowane przez epicure ; 23.05.11 o 18:30 Powód: Automatyczne scalenie postów
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb