Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Foty z innej beczki

bernard74
    Gość

Foty z innej beczki

Co myslicie o takich fotach , kiedys nas straszyli czarna Wołgą lub czymś innym, kiedyś wpadłem na pomysl takiej fotografii by oddac taki klimat strachu.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Hmm chyba troszke przesadziłes. Wygląda jak skan ze starej gazety.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

bernard74
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Hmm chyba troszke przesadziłes. Wygląda jak skan ze starej gazety.
    Mozliwe , taka stylistyke zaproponowalem, by bylo jak za dawnych lat, zreszta fota robiona juz jakis czas temu. , dzieki za komentarz.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar MartinP
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Patrząc na ten obrazek przypomniała mi się taka stara gra "Max Payne" czy jakoś tak
    E-520 i inne foto szpeje

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Coś jest w tej fotce. Zatrzymała mnie na dłużej.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

bernard74
    Gość
    Martin ,Rafale , dzieki za komentarz , to takie moja dzicinna zmora ta czarna wołga
    Ostatnio edytowane przez bernard74 ; 22.11.10 o 14:30

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bernard74 Zobacz posta
    Martin ,Rafale , dzieki za komentarz , to takie moja dzicinna zmora ta czarna wołga
    ad votum: czy ktoś pamięta skąd wzięły się te opowieści i jaki miały cel?
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

bernard74
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    ad votum: czy ktoś pamięta skąd wzięły się te opowieści i jaki miały cel?
    No z tego co pamietam byl to straszak raczej babc lub ewentualnie mam ktore za nieznosne zachowanie tym chcialy nas poskromic, potem dodawaly ze jak ktos sie zatrzyma samochodem zeby zadnych nie brac od nieznajomych lakosci. .To starsznie wyolbrzymialo zagrozenie oraz pobudzalo wyobraznie dziecka dla ktorego jest wszytko Ogromne od podworka zaczynajac , wiec i strach byl wielki.Pamietam sami nawet wieczorem jako mlodzi mielismy to gdzies z tylu glowy.

A opowiesc pewnie sie wziela stad ze Czarna Wolga zazwyczaj jezdzili Komunistyczni dygnitarze lub ktos ewentualnie z NKWD slowem jakies szychy jak juz cie zabierali z drogi to znaczylo ze masz przechlapane . Wydaje mi sie ze tajniacy , wszystko co kojarzy sie z jakims niebezpieczenstwem jest koloru czarnego wiec jak by ta kwestia nie podlega dyskusji.

A moze kto inny zna ciekwsza opowiesc skad to sie wzielo.
    Ostatnio edytowane przez bernard74 ; 22.11.10 o 15:17

| OlyJedi Awatar Weasly
    Mieszka w
    Sandomierz
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    hehee... popieram MartinP pierwszy rzut oka i scena jak z gry Max Payne...
    *** Widziałem rzeczy, w które, wy ludzie, nigdy byście nie uwierzyli. ***
    ++++++++++ http://www.flickr.com/photos/67569374@N05/ +++++++++++
    -------------------------------------------------------------------------------------

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bernard74 Zobacz posta
    No z tego co pamietam byl to straszak raczej babc lub ewentualnie mam ktore za nieznosne zachowanie tym chcialy nas poskromic, potem dodawaly ze jak ktos si zatrzyma samochodem zeby zadnych nie brac od nieznajomych lakosci. .To starsznie wyolbzmialo zagrozenie oraz pobudzlo wyobraznie dziecka dla ktorego jest wszytko Ogromne od podworka zaczynajac , wiec i strach byl wielki.Pamietam sami nawet wieczorem jako mlodzi kazdy mial to gdzies z tylu glowy.

A opowiesc pewnie sie wziela stad ze Czarna Wolga zazwyczaj jezdzili Komunistyczni dygnitarze lub ktos ewentualnie z NKWD slowem jakies szychy jak juz cie zabierali z drogi to znaczylo ze masz przechlapane . Wydaje mi sie ze tajniacy , wszystko co kojarzy sie z jakims niebezpieczenstwem jest koloru czarnego wiec jak by ta kwestia nie podlega dyskusji.

A moze kto inny zna ciekwsza opowiesc skad to sie wzielo.
    Było to prawdopodobnie narzędzie propagandy antyimperialistycznej, stosowane najpierw przez służby KGB 1960 bardziej jako "porywacze nerek" a później zapożyczone przez nasze SB 1960-70 do działań "cichych" propagandy antyklerykalnej, przypomnę że wołgą mieli jeździć ksiądz i zakonnica.
    Niestety strach przed "czarną wołgą był wykorzystywany również przez
    pedofilów i innych zboków. Tu ze smutkiem zamieszczam wycinek prawdziwej historii:
    W 1976 roku w parku młocińskim Patrol Milicji konnej znalazł ciało 8-latka ze śladami gwałtu, całkowicie pozbawione krwi. Jego koledzy twierdzili, że z podwórka odszedł z mężczyzną i odjechał czarnym samochodem. Rekordem głupoty funkcjonariuszy MO było wykorzystanie 10-12 latków do identyfikacji mężczyzny w CRS. Wtedy 12-latki teraz prawie 50-letni mężczyźni pamiętają to wydarzenie, jako najstraszniejsze przeżycie dzieciństwa.
    Sprawców nie odnaleziono, postępowanie umorzono.
    W czasie comeback'u w latach 70-80 "czarnej wołgi" takich zbrodni było, niestety wiecej.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL