Strona 18 z 61 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 604

Wątek: "The zdjęcia"- coś ode mnie

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Smutno, smutno, smutno... właśnie dlatego powinno się sterylizować swoje zwierzęta.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi Awatar Hrr
    Mieszka w
    Las Palmas
    Siła reputacji
    93
    Moja galeria
    Dzisiaj trzy z Zuiczych 50'tek. Nabyłem tę jaśniejszą jakiś czas temu i jak do tej pory nie wiem co mam o niej myśleć. Się jeszcze okaże czy zostanie na stałe.

Tak przy okazji jeśli ktoś z odwiedzających będzie znał odpowiedź ( a działo się tak już niejednokrotnie ) - zainteresowało mnie pewne zjawisko. Otóż od jakiegoś czasu romansuję z Lightroom'em, do tej pory używałem Oly Studio oraz PhotoPaint'a do dłubaniny. Wiecie może dlaczego zdjęcie inaczej wygląda w programie Adobe niż w 2 pozostałych których używam ? Wywołuję i picuję foto w Lightroomie, a potem powiedzmy chcę coś jeszcze pokręcić w Corelu i ta fota prezentuje się już zupełnie inaczej pod względem kontrastu i nasycenia niż to widziałem w Adobe ! Często również w przeglądarce windowsowskiej wygląda na przekontrastowione i przesycone względem tego co sobie naustawiałem w Lightroomie. Czy ktoś się z tym spotkał i zna może przyczynę ?
    Co ciekawe nie zawsze to występuje ale np. wywołując 139 nie dążyłem do tak silnych efektów jakie widać poniżej...
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	137xm.jpg
Wyświetleń:	103
Rozmiar:	206,0 KB
ID:	40132   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	138bw.jpg
Wyświetleń:	104
Rozmiar:	210,5 KB
ID:	40133   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	139hu.jpg
Wyświetleń:	108
Rozmiar:	282,6 KB
ID:	40134  
    Pozdrawiam

Zapraszam na Instagrama

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Dawid
    Mieszka w
    Pomorze :)
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Bardzo ładne O co kaman na 3 ??

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrolik Zobacz posta
    Smutno, smutno, smutno... właśnie dlatego powinno się sterylizować swoje zwierzęta.
    Smutno, to prawda, ale sterylizacja to forma nowoczesnego barbarzyństwa.

Sądzę, że za mało edukacji od małego i edukacji odpowiedzialności. Sterylizacja to droga na skróty. Skuteczna, ale są działania uboczne i skutki odwleczone w czasie...

Pajęczynka ładna, a 3 świetna.

Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Hrr
    Mieszka w
    Las Palmas
    Siła reputacji
    93
    Moja galeria
    Na temat sterylizacji zwierząt mógłbym podyskutować, lecz nie chcąc nawet rozpoczynać nie będę wyrażał swojego zdania w temacie.

Dużo radochy mam ostatnio ze zdjęć. Piękną mamy jesień i mam nadzieję że trochę taką pobędzie bo tyle zdjęć jeszcze do zrobienia !

140.

141.

To zrobiłem w pośpiechu na zajęcia. Przechodzę tędy prawie codziennie, nie biorę aparatu bo wiem że w tedy na bank nie dotarł bym na uczelnię o czasie. Ten raz wziąłem i gryzłem się do dziś - nie wiedziałem czy wyszło, było czasu na 3 strzały. Każdy kadrowany inaczej a scena trudna do naświetlenia. Miałem fuksa bo wyszło świetnie. Obróbka była minimalna. Wyratowałem drobny przepał nieba i za głęboki cień drogi. Chyba jeszcze nigdy nie udało mi się wykorzystać w takim stopniu rozpiętości tonalnej zawartej w raw'ie. Dlatego lubię robić zdjęcia miast dyskutować o sprzęcie...

142.

143.
    Ostatnio edytowane przez Hrr ; 26.10.10 o 18:48
    Pozdrawiam

Zapraszam na Instagrama

| OlyJedi Awatar Hrr
    Mieszka w
    Las Palmas
    Siła reputacji
    93
    Moja galeria
    144.

145.

146.

Vavamuffin- czyli jak błysnąć żeby nie zanudzić. Powoli zaczynamy się rozumieć z FL'ką ale do pełnego sukcesu droga jeszcze dłuuga
    Pozdrawiam

Zapraszam na Instagrama

| OlyJedi Awatar Hrr
    Mieszka w
    Las Palmas
    Siła reputacji
    93
    Moja galeria
    Od dłuższego czasu zastanawiałem się czy umiałbym,( nawet do lektury zasięgnąłem chodź nic do tej pory ciekawego nie wyczytałem) tak w razie potrzeby, zrobić portret.
    Ot zdarzało się pewnie. Córeczka sąsiadów miała komunię, jakiś koncert, kabaret, reportaż. Ale tego nie liczę.
    No i przydarzyło się. Pogoda była ładna, oly w plecaku a koleżanka ponoć miała coś tam na oczach nałożone, nieważne.

Proszę o opinię ( odbiór, poprawność "w sztuce", kadry itp ) bom ciekaw. A nie znam się na tyle aby samemu wykminić.
    Układam wg najcieńszego do najlepszego.

147.

Ot taki pstryk, nawet z ostrością trochę nie trafiłem.

148.

Z momentem zrobienia mocno mi się podobało, ale im więcej razy je widzę tym coraz mocniej traci w moich oczach.

149.

A z tego jestem w pełni zadowolony.
    Pozdrawiam

Zapraszam na Instagrama

| OlyJedi Awatar Hrr
    Mieszka w
    Las Palmas
    Siła reputacji
    93
    Moja galeria
    Niezły monolog z mej strony, co by kontynuować dziś dorzucam kolejną porcję.

Kat w tym roku jako support wybrał sobie fenomenalną kapelę - Empire z 3miasta. Rozwalili budę na strzępy, zrobili na mnie ( i pewnie nie tylko na mnie) ogromne wrażenie, szczególnie zielone oczy wokalistki...

150.

151.

152.

153.

154.
    Pozdrawiam

Zapraszam na Instagrama

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Ładna seryjka, autor chwyta światło i kolor łapczywie, szanuje przy tym kadrowanie, pamięta o nastroju. Sprawne podejście, dobra robótka, głęboka nutka.

Pzdr, TJ

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Hrr Zobacz posta
    Od dłuższego czasu zastanawiałem się czy umiałbym,( nawet do lektury zasięgnąłem chodź nic do tej pory ciekawego nie wyczytałem) tak w razie potrzeby, zrobić portret.
    Ot zdarzało się pewnie. Córeczka sąsiadów miała komunię, jakiś koncert, kabaret, reportaż. Ale tego nie liczę.
    No i przydarzyło się. Pogoda była ładna, oly w plecaku a koleżanka ponoć miała coś tam na oczach nałożone, nieważne.

Proszę o opinię ( odbiór, poprawność "w sztuce", kadry itp ) bom ciekaw. A nie znam się na tyle aby samemu wykminić.
    Układam wg najcieńszego do najlepszego.

147.

Ot taki pstryk, nawet z ostrością trochę nie trafiłem.
    Sama fota fajna, tylko ślepka do wyostrzenia.
    148.

Z momentem zrobienia mocno mi się podobało, ale im więcej razy je widzę tym coraz mocniej traci w moich oczach.
    Nie zasłaniaj twarzy, rozprasza i zabiera część modelki.
    149.

A z tego jestem w pełni zadowolony.
    Fakt, to chyba najlepsza z serii.Pamiętaj to tylko moje zdanie.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Niezły monolog z mej strony, co by kontynuować dziś dorzucam kolejną porcję.

Kat w tym roku jako support wybrał sobie fenomenalną kapelę - Empire z 3miasta. Rozwalili budę na strzępy, zrobili na mnie ( i pewnie nie tylko na mnie) ogromne wrażenie, szczególnie zielone oczy wokalistki...
    152.
    Świetnie, niemal "słychać tę fotę!
    A tu, pełne skupienie na instrumencie, dobre!
    Ostatnio edytowane przez Saboor ; 24.11.10 o 10:39 Powód: Automatyczne scalenie postów
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL