Strona 6 z 41 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 405

Wątek: Pierwszy ślub/wesele - dylemat.

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    Mam nadzieję że żartujesz.

Darek - powiem krótko - pleciesz trzy po trzy, a że pleciesz to w taki sposób, że wygląda na plecenie mające sens, niektóre osoby mogą uwierzyć w to, że ma to sens. Socjotechniczne dyrdymały, których "potwierdzeniem" sa zdjęcia o jakości komórkowej. Pomimo tego, że cię lubię, nie podejmuję się dalszej dyskusji ze stwierdzeniami typu "Teraz tak jest, ze na Slubach foci co najmniej paru fotografow + 1 pol-zawodowiec i pozniej Mlodzi sami sobie wybieraja najlepsze zdjecia do albumu." i teoriami na temat ISO 400 i lampy walonej na wprost.
    Witam !

Mariush cenie Twoje zdanie ale zdaje sobie sprawe, ze
    jest Ci trudno zaakceptowac fakt, ze lustrzanka bez
    wypasu mozna tez zrobic dobre zdjecia slubne.

Spotkalem sie juz z takim podejsciem u osob co wydali
    duzo kasy na drogi sprzet foto i notorycznie staraja sie
    wmawiac ludziom ze bez FF nie da sie na Slubie robic dobrych zdjec.

Mariush musialbys zobaczyc na papierze jak to wypada z E-620
    i wtedy mozesz cos powiedziec o ich jakosci technicznej
    bo na grupe wyslalem parokrotnie przemielony JPG i silnie skompresowany.

Co do paru fotografow... jednoczesnie focacych.
    Nie raz widzialem, ze 3-4 osoby focace jednoczesnie i...
    nie spowodowali zadnego krachu i album z tego powstal

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi Awatar Misiaczek51
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Grafzero - E-510 + 14-42 + Metz 48 chciałem wykorzystać na slubie córki. Nie jestem fotografem weselnym (ostatnio w takich warunkach focilem w czasach analogu) chociaż aparatu uzywam codziennie. Na weselu sprawdzał się słabo. Pierwszy taniec Młodych to horror - większość nieostrych. Takie tam pstrykanie pamiątkowe gości dopóki używałem RAW może być. Po weselu szybko i bez żalu sprzedałem Olympusa.
    Generalnie przy dobrej lampie ( i jeżeli nie jesteś początkujący) dasz radę ale to orka na ugorze. Życzę powodzenia

Darek1967 - nie przejmowałbym się krytyką - zdjęcia które zamieściłeś technicznie nie są takie złe - przynajmniej suknia Młodej ma szczegóły co nie jest rzeczą dla wielu oczywistą i konieczną na fotografii ślubnej.
    Ostatnio edytowane przez Misiaczek51 ; 6.07.10 o 14:06
    Druh Smiena Zenit Zorkij Practica Canon Oly 5050 8080, Nikon D90 + 18-105 + 70-300 VR +50/1.4

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Ślubne robione Olympusem E-3, 50mm f2.0, 14-54 mk I oraz 9-18mm - Czyli w sumie prawie najlepszym zestawem olympusa:
    http://zigalovsin.wordpress.com/2010...ing-lea-roman/

I jeszcze e-410 z 12-60 iso 1600, wew. kościoła (trzeba kliknąć w download, nie wiem dlaczego się nie wyświetla)
    Flickr Photo Download: The Newly Married Couple@@AMEPARAM@@http://farm4.static.flickr.com/3168/2963826530_84db205d5c_o_d.jpg@@AMEPARAM@@296382653 0@@AMEPARAM@@84db205d5c_o

Ostatnio edytowane przez Pietrucha ; 6.07.10 o 14:28

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Tommy_G
    Mieszka w
    Vevey, Szwajcaria
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Witam !

Foty byly zrobione E-410 i E-620 z uzyciem lampy FL-36R

Pozdrawiam
    a możesz pokazać jakieś z kościoła?
    E-3, 8, 9-18, 12-60, 30, 50, 70-300, metz 58AF-1
    Mój wątek
    Mój blog

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Tommy_G
    Mieszka w
    Vevey, Szwajcaria
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tommy_G Zobacz posta
    a możesz pokazać jakieś z kościoła?
    Ponawiam swoją prośbę Darekw1967. Naprawdę jestem ciekaw, jak Ci wyszły te zdjęcia w kościele...

pzdr.

T.
    E-3, 8, 9-18, 12-60, 30, 50, 70-300, metz 58AF-1
    Mój wątek
    Mój blog

EuroLiberty
    Gość
    grafzero krótko i na temat. grizz udzielił Ci najlepszej rady.

Kiedys fotografowie mieli znacznie gorszy sprzet od Twojego
    i byli w stanie niezle radzic sobie.
    Jak oglądam zdjęcia ślubne sprzed lat, to widzę cieniznę. Gorsze nawet od tych, które zaprezentowałeś w tym wątku. Pokaż proszę zdjęcia ślubne z analogowych czasów, którymi da się obronić tak chętnie podnoszony przez Ciebie frazes.

Teraz tak jest, ze na Slubach foci co najmniej paru fotografow + 1 pol-zawodowiec i pozniej Mlodzi sami sobie wybieraja najlepsze zdjecia
    do albumu.
    Tjaaa...

"Pan Darek sam wykonał zdjęcia na swoim ślubie. Też bądź bohaterem na własnym" !!!

Pozdrawiam

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Grafzero, a oprócz sprzętu masz dokument uprawniający do wykonywania zdjęć w kościele? Nie zauważyłem tego w tej dyskusji. To świstek. Ale tak na wszelki wypadek, gdyby ksiądz był ciekaw czy go posiadasz lub bezwzględnie wymagał go by dopuścić Cię do robienia zdjęć. To jedna z kilku "mało ważnych" rzeczy, która może ci uniemożliwić wykonanie zdjęć w kościele.

Z innej beczki. Inwestycja jaką chcesz poczynić nie ma zupełnie sensu. Mam wrażenie, że przez tą prośbę zostałeś wmanewrowany w rozważenie inwestycji, której nie planowałeś. Oczywiście sam siebie będziesz przekonywał, że te rzeczy przydadzą się później. Jednak zadając pytania w pierwszym poście zdradziłeś przy okazji, że nie jesteś przekonany do rozbudowy zestawu w tym kierunku i chcesz to wykonać jak najmniejszym kosztem by spełnić prośbę przyjaciółki i nie przeciążyć budżetu.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Udokumentować dobrze ślub, to naprawdę nie jest bułka z masłem. Poza wiedzą i sprzętem potrzeba sporej praktyki żeby zrobić to sensownie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    ale tej praktyki trzeba gdzieś nabrać.
    Wyklikane z mobilka

| OlyJedi Awatar rafakk
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Forum internetowe jest chyba ostatnim miejscem na jakim się powinno szukać porady. Na forum medycznym jak Cię boli d***a to się dowiesz że masz raka, na forum o zamrażarkach że jak kupować zamrażarkę to tylko taką za trzy wypłaty a na forum foto to już każdy wie czego się można ostatnio dowiedzieć. Znajomi poprosili o zrobienie zdjęć i niech się dowiedzą od Ciebie drogi założycielu wątku co im możesz zaoferować a czego nie. Jak im wystarczają twoje możliwości to nie ma co się napinać. Jak nie wystarczają to niech zapłacą zawodowcowi co im zrobi sesję na spadochronach, pod wodą albo w kosmosie.

Dla niektórych zdjęcia nie są najważniejszą rzeczą w tym dniu.

pozdrawiam