Strona 4 z 41 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 405

Wątek: Pierwszy ślub/wesele - dylemat.

| OlyJedi Awatar Maguro
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Ja też dorzucę parę groszy...
    Maiłem podobną sytuacje gdzie znajomi uparli się że to ja będę fotografował ślub a nie profesjonalista (więc dokładnie wiem co cię trapi grafzero).

Na szczęście miałem fl-36r i 11-22mm 2,8-3,5 co nieźle zdawało egzamin w kościele. Poza kościołem Kitowe obiektywy.

Prawdą jest to co piszą forumowicze.
    -Stres będzie olbrzymi
    -Nie będziesz dobrze się bawić na ślubie tylko będziesz w nieustannej pogoni za dobrym kadrem.
    -Bez lampy i dobrego światła w obiektywie przy ciemnym kościele to dramat

Jest jeszcze jedna bardzo ważna rzecz doświadczenie przed tym ślubem nawet nie wyobrażałem sobie jaka to ciężka robota.Jeden ślub a tyle doświadczenia w kadrze , naświetleniu itp.

Na koniec dodam że jeżeli uda Ci się zrobić odpowiednie foty a twoi znajomi będą zadowoleni ..... uczucie jest doskonałe.

| OlyJedi Awatar PioRo
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Używając na co dzień Sigmy 50 f/1,4 byłbym ostrożny z takimi ocenami. AF robi się powolny, gdy tylko trochę zabraknie światła.
    A moje sigmy (3 sztuki, choć akurat nie ta 50tka) nie są wolniejsze od Olkowych kitów - zastanawiałbym się nawet, czy mój ZD 11-22 nie jest wolniejszy... Pewnie to ta słynna "niepowtarzalność" Sigm
    Miłego dnia!

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Witam !

Foty byly zrobione E-410 i E-620 z uzyciem lampy FL-36R

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P2069170z1024-ramka.jpg
Wyświetleń:	368
Rozmiar:	301,7 KB
ID:	36240

Nazwa:	P2069173z1024-ramka.jpg
Wyświetleń:	356
Rozmiar:	245,0 KB
ID:	36241

Nazwa:	PA114585z1280-ramka.jpg
Wyświetleń:	334
Rozmiar:	301,9 KB
ID:	36242

Nazwa:	PAz-800x600ramka.jpg
Wyświetleń:	341
Rozmiar:	164,1 KB
ID:	36243

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Darku, te zdjęcia są straszne jakościowo, ale i tak nie zaspokoiłeś mojej ciekawości, bo chodziło mi o coś z reportażu: kościoła, z imprezy, z przygotowań...

Alleg_pl
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Witam !(...)
    Grunt ze młodzi zadowoleni... z tego załozenia wychodze. z grzecznosci nie skomentuje

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Widzę, że wsadziłem kij w mrowisko. Cóż nie to było moim zamiarem. Pytałem tylko o obiektywy i lampy...
    Stres jest mi znany, z imprez które fotografuję w pracy. Na weselach z reguły bawię się średnio więc to niewielka strata. A najlepiej bawię sie właśnie z aparatem :] Choć oczywiście zdaję sobie srpawę, że poziomu zdjęć użytkowników mariush czy a_wykrota nie osiągnę, choćbym na głowie stanął - ale z drugiej strony nikt tego ode mnie nie wymaga.
    Quod scripsi, scripsi... zatem.

Cytat Zamieszczone przez mamut Zobacz posta
    Ja bym się bał tak bez doświadczenia.
    Stres gdy zastanawiasz się nad ujęciami, nerwy w czasie ceremonii i kompletne załamanie przy oglądaniu zdjęć. Nawet jeśli wszystkim się podobają, Ty zarzucasz sobie, że mogło być lepiej.
    Co do ostatniego zdania - myślę ze tak powinno być zawsze Pomyśl co by było, gdyby wyszło odwrotnie

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    Darku, te zdjęcia są straszne jakościowo, ale i tak nie zaspokoiłeś mojej ciekawości, bo chodziło mi o coś z reportażu: kościoła, z imprezy, z przygotowań...
    Witam !

Nie mam "na teraz" pod reke wszystkich zdjec a te co znalazlem w pracy (jpg)
    byly obrabiane pod lab i silnie wyostrzone.
    Specjalnie zmniejszalem rozmiary do mniej niz 300 kb, wiec
    kompresja zwiekszyla sie.

Pozdrawiam

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    grafzero - z tego co piszesz widzę, że mocno stąpasz po ziemi, nie należąc do osób wyznających filozofię "Ja z synowcem na czele - i jakoś to będzie"
    "Sprzedam" ci tylko jedną radę - zrób to samo co jak podczas pierwszych prób ślubnych: bardzo dokładnie wytłumacz parze młodej na co się porywasz, wyjaśnij im że sprzęt to nie wszystko, że twój sprzęt nie jest idealny do fotografii ślubnej, niech oni mają świadomość tego, że może się nie udać. Po to, aby nie mieil potem do ciebie pretensji i nie narobili ci "czarnego PR" wśród rodziny i znajomych. Po drugie - przygotuj się teoretycznie z przebiegu uroczystości. Po trzecie - nie zabij się na schodach w kościele

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grafzero Zobacz posta
    Widzę, że wsadziłem kij w mrowisko. Cóż nie to było moim zamiarem. Pytałem tylko o obiektywy i lampy...
    Stres jest mi znany, z imprez które fotografuję w pracy. Na weselach z reguły bawię się średnio więc to niewielka strata. A najlepiej bawię sie właśnie z aparatem :] Choć oczywiście zdaję sobie srpawę, że poziomu zdjęć użytkowników mariush czy a_wykrota nie osiągnę, choćbym na głowie stanął - ale z drugiej strony nikt tego ode mnie nie wymaga.
    Quod scripsi, scripsi... zatem.

Witam !

Wazne jest abys nie dal sobie wmowic... Ze tylko drogim sprzetem
    wykonasz dobre zdjecia Slubne.

Kiedys fotografowie mieli znacznie gorszy sprzet od Twojego
    i byli w stanie niezle radzic sobie.

Teraz tak jest, ze na Slubach foci co najmniej paru fotografow + 1 pol-zawodowiec i pozniej Mlodzi sami sobie wybieraja najlepsze zdjecia
    do albumu.

Pozdrawiam

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Darek - na razie mówisz jedno, a pokazujesz coś innego. Pokaż w końcu te dobre zdjęcia.
    I nie pleć bzudr o wybieraniu zdjęć od kilku fotografów, bo nie wiesz co mówisz, siejesz tylko ferment i szkodzisz osobom, które, nie daj Boże, uwierzą w to co piszesz.