Mi tez się wydawało ze pisze czytelnie.
Czyli nie udostępniasz pewnego parametru/ów który jest odpowiedzialny za generowany obraz. Osobiście uważam twój projekt za ciekawy, ale brak możliwości generowania nierealistycznych obrazów go dla mnie przekreśla.
Cóż, takie są wady i zalety programu SNS-HDR.
Z tego co zaobserwowałem, gro osób chce generować naturalnie wyglądające obrazy HDR, jednak uzyskanie takich obrazów w dostępnych programach do HDR nie jest proste. Stworzyłem program SNS-HDR aby generowanie naturalnie wyglądających obrazów HDR było proste a nienaturalnych trudne. Wielu osobom takie podejście odpowiada i właśnie do nich kierowany jest ten program.
Tak, moje działanie jest celowe.
Obydwa typy obrazów można by łatwo uzyskać w programie SNS-HDR, ale nie chcę aby ten drugi typ obrazu był kojarzony z tym programem. Wiem ile za takie obrazy oberwało się Photomatixowi a za niedługo pewnie oberwie się także najnowszemu PS.
Ludzie zawsze mają wybór, mogą korzystać z innego softu.
Program SNS-HDR dedykowany jest do takiej obróbki a nie innej i pod tym katem jest optymalizowany.
Samochody też masz sportowe i terenowe i nikt nie twierdzi, że mogłyby istnieć uniwersalne, gdyby tylko producenci samochodów nie uważali kierowców za idiotów.
Pisałem już wcześniej, dlaczego ograniczam możliwości programu jedynie do generowania naturalnie wyglądających obrazów HDR.
Nie zabrania się jeżdżenia Bugatti po bezdrożnym terenie, tak samo i ja nie zabraniam hardkorowego manipulowania parametrami w programie.