Strona 18 z 25 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 248

Wątek: Cudze chwalicie swego nie znacie Sns-HDR

Animator | OlyJedi Awatar Bartek Ezier
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Pebal - można pobrać wersje spakowaną a nie instalkę?

Chodzi o wersję lite.
    mój wątek tutaj >>>klik<<<

| OlyJedi Awatar Pebal
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ezier Zobacz posta
    Pebal - można pobrać wersje spakowaną a nie instalkę?
    Chodzi o wersję lite.
    Aktualnie nie. Dlaczego preferujesz taką wersję?

Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    może to moje jakieś głupie przyzwyczajenia - ale zazwyczaj staram się jak najmniej instalować czegokolwiek - zapewne Twój program specjalnie zamętu w rejestrze ani w systemowych katalogach nie robi , ale moim zdaniem wersja lite mogła pozostać spakowana.

Poza tym wiem ze ludziska którzy Twojego programu nie znają a chcieliby spróbować, docenią wersję która nie pozostawia śladu w systemie - będziesz miał więcej pobrań a co za tym idzie pewnie i więcej klientów. Sprawdź - umieść na stronie informację przy wersji lite że aplikacja nie wymaga instalacji - na pewno będzie więcej pobrań

pozdrawiam

| OlyJedi Awatar Pebal
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ezier Zobacz posta
    może to moje jakieś głupie przyzwyczajenia - ale zazwyczaj staram się jak najmniej instalować czegokolwiek - zapewne Twój program specjalnie zamętu w rejestrze ani w systemowych katalogach nie robi , ale moim zdaniem wersja lite mogła pozostać spakowana.
    Wersja Lite, inaczej niż to było w starszej wersji programu, dostępna jest w wersji 32 i 64-bit. Plik instalacyjny zawiera dwie wersje programu (32 i 64-bit), oraz niezbędne biblioteki C++ Microsoftu. Z pewnością wygodniej jest odpalić instalkę aniżeli zastanawiać się, która wersja programu jest odpowiednia i skąd ewentualnie pobrać brakujące biblioteki. Rozumiem jednak Twoje stanowisko i zastanowię się nad paczką pozbawioną instalatora.

Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    ok, teraz jasne - ja zatrzymałem się na wersji 0.9.8.6. Pewnie, jeżeli są dodatkowe biblioteki i 2 wersje to nie ma o czym mówić.

| OlyJedi Awatar m_kola
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    A ja mam do autora programu takie lamerskie pytanie.
    Miałem starszą wersję SNS-HDR Lite (niestety nadinstalowałem ją więc nie wiem która to była). W każdym razie dawała naprawdę fajne efekty wrzucając nawet pojedynczy plik. Wadą było dla mnie to, że bardzo zmniejszał się rozmiar. Z tego też powodu zainstalowałem najnowszą wersję. Niestety o ile rozmiaru już nie zmniejsza o tyle efekty są diametralnie różne - jak dla mnie gorsze.
    I tutaj pytanie czy jeśli uda mi się stwierdzić jaka to była wcześniejsza wersja (mam na 2 komputerze tą samą) to da się zrobić tak by móc ją zastosować bez zmniejszania rozmiaru? Bo nie sądzę by dało się nową wersję dostosować pod jednego użytkownika
    Na uczelni poranna fizyka zagina czas. Po 30 minutach jest 08:05.
    Kość piszczelowa - urządzenie do znajdywania mebli w ciemnym pokoju..

| OlyJedi Awatar kurokial
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez m_kola Zobacz posta
    Miałem starszą wersję SNS-HDR Lite (niestety nadinstalowałem ją więc nie wiem która to była). W każdym razie dawała naprawdę fajne efekty wrzucając nawet pojedynczy plik. Wadą było dla mnie to, że bardzo zmniejszał się rozmiar. Z tego też powodu zainstalowałem najnowszą wersję. Niestety o ile rozmiaru już nie zmniejsza o tyle efekty są diametralnie różne - jak dla mnie gorsze.
    I tutaj pytanie czy jeśli uda mi się stwierdzić jaka to była wcześniejsza wersja (mam na 2 komputerze tą samą) to da się zrobić tak by móc ją zastosować bez zmniejszania rozmiaru? Bo nie sądzę by dało się nową wersję dostosować pod jednego użytkownika
    Wersja HOME załatwi Twój problem zapewne.

Od siebie dodam, że mi najnowsza nie działa na windozie.. albonie umiem jej sprowokować do działania, wsumie nie potrzebuję tego aż tak.
    zZz

| OlyJedi Awatar Pebal
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Program jest ciągle optymalizowany pod kątem generowania naturalnie wyglądających obrazów HDR. Starsza wersja programu może się niektórym bardziej podobać jednak nie jest ona lepsza, gdyż generuje większy efekt halo i jest wolniejsza.

Nie ma takiej możliwości, gdyż nowsza wersja programu ma mocno zmieniony kod, pod kątem mniejszego zużycia pamięci. Starsza wersja programu ma problemy z przetwarzaniem zdjęć o dużej rozdzielczości.

Cytat Zamieszczone przez kurokial Zobacz posta
    Wersja HOME załatwi Twój problem zapewne.

Od siebie dodam, że mi najnowsza nie działa na windozie.. albonie umiem jej sprowokować do działania, wsumie nie potrzebuję tego aż tak.
    Nowa wersja programu wymaga zainstalowanych bibliotek Microsoft .NET Framework 3.0 lub 3.5

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Program jest ciągle optymalizowany pod kątem generowania naturalnie wyglądających obrazów HDR. Starsza wersja programu może się niektórym bardziej podobać jednak nie jest ona lepsza
    To chyba user wie co dla niego jest lepsze, może udostępniłbyś kolejny parametr do kontrolowania obrazu dla użytkownika....

| OlyJedi Awatar Pebal
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    To chyba user wie co dla niego jest lepsze, może udostępniłbyś kolejny parametr do kontrolowania obrazu dla użytkownika....
    W wersji graficznej dostępne są parametry, które pozwalają dostroić obraz do indywidualnych potrzeb użytkowników. Wersja Lite z założenia jest automatem, który ma umożliwić automatyczne łączenie różnie naświetlonych ekspozycji w obraz HDR a także umożliwiać automatyczne zwiększenie lokalnego kontrastu w obrazach HDR otrzymanych wprost z aparatu.