Pebal - można pobrać wersje spakowaną a nie instalkę?
Chodzi o wersję lite.
Pebal - można pobrać wersje spakowaną a nie instalkę?
Chodzi o wersję lite.
mój wątek tutaj >>>klik<<<
może to moje jakieś głupie przyzwyczajenia - ale zazwyczaj staram się jak najmniej instalować czegokolwiek - zapewne Twój program specjalnie zamętu w rejestrze ani w systemowych katalogach nie robi , ale moim zdaniem wersja lite mogła pozostać spakowana.
Poza tym wiem ze ludziska którzy Twojego programu nie znają a chcieliby spróbować, docenią wersję która nie pozostawia śladu w systemie - będziesz miał więcej pobrań a co za tym idzie pewnie i więcej klientów. Sprawdź - umieść na stronie informację przy wersji lite że aplikacja nie wymaga instalacji - na pewno będzie więcej pobrań![]()
pozdrawiam
Wersja Lite, inaczej niż to było w starszej wersji programu, dostępna jest w wersji 32 i 64-bit. Plik instalacyjny zawiera dwie wersje programu (32 i 64-bit), oraz niezbędne biblioteki C++ Microsoftu. Z pewnością wygodniej jest odpalić instalkę aniżeli zastanawiać się, która wersja programu jest odpowiednia i skąd ewentualnie pobrać brakujące biblioteki. Rozumiem jednak Twoje stanowisko i zastanowię się nad paczką pozbawioną instalatora.
ok, teraz jasne - ja zatrzymałem się na wersji 0.9.8.6. Pewnie, jeżeli są dodatkowe biblioteki i 2 wersje to nie ma o czym mówić.
A ja mam do autora programu takie lamerskie pytanie.
Miałem starszą wersję SNS-HDR Lite (niestety nadinstalowałem ją więc nie wiem która to była). W każdym razie dawała naprawdę fajne efekty wrzucając nawet pojedynczy plik. Wadą było dla mnie to, że bardzo zmniejszał się rozmiar. Z tego też powodu zainstalowałem najnowszą wersję. Niestety o ile rozmiaru już nie zmniejsza o tyle efekty są diametralnie różne - jak dla mnie gorsze.
I tutaj pytanie czy jeśli uda mi się stwierdzić jaka to była wcześniejsza wersja (mam na 2 komputerze tą samą) to da się zrobić tak by móc ją zastosować bez zmniejszania rozmiaru? Bo nie sądzę by dało się nową wersję dostosować pod jednego użytkownika![]()
Na uczelni poranna fizyka zagina czas. Po 30 minutach jest 08:05.
Kość piszczelowa - urządzenie do znajdywania mebli w ciemnym pokoju..
Program jest ciągle optymalizowany pod kątem generowania naturalnie wyglądających obrazów HDR. Starsza wersja programu może się niektórym bardziej podobać jednak nie jest ona lepsza, gdyż generuje większy efekt halo i jest wolniejsza.
Nie ma takiej możliwości, gdyż nowsza wersja programu ma mocno zmieniony kod, pod kątem mniejszego zużycia pamięci. Starsza wersja programu ma problemy z przetwarzaniem zdjęć o dużej rozdzielczości.
Nowa wersja programu wymaga zainstalowanych bibliotek Microsoft .NET Framework 3.0 lub 3.5
W wersji graficznej dostępne są parametry, które pozwalają dostroić obraz do indywidualnych potrzeb użytkowników. Wersja Lite z założenia jest automatem, który ma umożliwić automatyczne łączenie różnie naświetlonych ekspozycji w obraz HDR a także umożliwiać automatyczne zwiększenie lokalnego kontrastu w obrazach HDR otrzymanych wprost z aparatu.