Strona 19 z 25 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 248

Wątek: Cudze chwalicie swego nie znacie Sns-HDR

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    W wersji graficznej dostępne są parametry, które pozwalają dostroić obraz do indywidualnych potrzeb użytkowników.
    Kolega forumowy prosi o coś co jednak okazuje się być niemożliwe do uzyskania udostępnionymi "parametrami".

PS:
    Odpisujesz formułki jak korporacyjny helpdesk.

| OlyJedi Awatar Pebal
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Kolega forumowy prosi o coś co jednak okazuje się być niemożliwe do uzyskania udostępnionymi "parametrami".

PS:
    Odpisujesz formułki jak korporacyjny helpdesk.
    Wydawało mi się, że piszę czytelnie.
    Wersja Lite nie posiada parametrów wpływających na jakość obrazu. Takie parametry posiada tylko wersja graficzna programu.

qbic
    Gość
    Wydawało mi się, że piszę czytelnie.
    Mi tez się wydawało ze pisze czytelnie.

Starsza wersja programu może się niektórym bardziej podobać jednak nie jest ona lepsza.
    Czyli nie udostępniasz pewnego parametru/ów który jest odpowiedzialny za generowany obraz. Osobiście uważam twój projekt za ciekawy, ale brak możliwości generowania nierealistycznych obrazów go dla mnie przekreśla.

| OlyJedi Awatar Pebal
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Czyli nie udostępniasz pewnego parametru/ów który jest odpowiedzialny za generowany obraz. Osobiście uważam twój projekt za ciekawy, ale brak możliwości generowania nierealistycznych obrazów go dla mnie przekreśla.
    Cóż, takie są wady i zalety programu SNS-HDR.
    Z tego co zaobserwowałem, gro osób chce generować naturalnie wyglądające obrazy HDR, jednak uzyskanie takich obrazów w dostępnych programach do HDR nie jest proste. Stworzyłem program SNS-HDR aby generowanie naturalnie wyglądających obrazów HDR było proste a nienaturalnych trudne. Wielu osobom takie podejście odpowiada i właśnie do nich kierowany jest ten program.

qbic
    Gość
    Stworzyłem program SNS-HDR aby generowanie naturalnie wyglądających obrazów HDR było proste a nienaturalnych trudne. Wielu osobom takie podejście odpowiada
    Czyli celowo zawężasz sobie rynek zbytu ?
    Obydwa typy obrazów powinno się dać uzyskać łatwo i przyjemnie.
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 29.06.10 o 17:54

| OlyJedi Awatar Pebal
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Czyli celowo zawężasz sobie rynek zbytu ?
    Tak, moje działanie jest celowe.
    Obydwa typy obrazów powinno się dać uzyskać łatwo i przyjemnie.
    Obydwa typy obrazów można by łatwo uzyskać w programie SNS-HDR, ale nie chcę aby ten drugi typ obrazu był kojarzony z tym programem. Wiem ile za takie obrazy oberwało się Photomatixowi a za niedługo pewnie oberwie się także najnowszemu PS.

qbic
    Gość
    Obydwa typy obrazów można by łatwo uzyskać w programie SNS-HDR, ale nie chcę aby ten drugi typ obrazu był kojarzony z tym programem.
    Kosztem ograniczenia swobody twórczej. Najwyraźniej uważasz docelowych użytkowników swojego programu za idiotów, skoro nie dajesz im wolnego wyboru.

| OlyJedi Awatar Pebal
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Kosztem ograniczenia swobody twórczej. Najwyraźniej uważasz docelowych użytkowników swojego programu za idiotów, skoro nie dajesz im wolnego wyboru.
    Ludzie zawsze mają wybór, mogą korzystać z innego softu.
    Program SNS-HDR dedykowany jest do takiej obróbki a nie innej i pod tym katem jest optymalizowany.
    Samochody też masz sportowe i terenowe i nikt nie twierdzi, że mogłyby istnieć uniwersalne, gdyby tylko producenci samochodów nie uważali kierowców za idiotów.

qbic
    Gość
    Ludzie zawsze mają wybór, mogą korzystać z innego softu.
    Program SNS-HDR dedykowany jest do takiej obróbki a nie innej i pod tym katem jest optymalizowany.
    Dlaczego nie jest to w formie presetow?

Samochody też masz sportowe i terenowe i nikt nie twierdzi, że mogłyby istnieć uniwersalne, gdyby tylko producenci samochodów nie uważali kierowców za idiotów.
    Tylko ze nikt tym użytkownikom nie zakazuje jeździć po innym terenie niż ulica, nie ma tez sprzętowego ograniczenia prędkości do 20 km/h.

| OlyJedi Awatar Pebal
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dlaczego nie jest to w formie presetow?
    Pisałem już wcześniej, dlaczego ograniczam możliwości programu jedynie do generowania naturalnie wyglądających obrazów HDR.

Tylko ze nikt tym użytkownikom nie zakazuje jeździć po innym terenie niż ulica, nie ma tez sprzętowego ograniczenia prędkości do 20 km/h.
    Nie zabrania się jeżdżenia Bugatti po bezdrożnym terenie, tak samo i ja nie zabraniam hardkorowego manipulowania parametrami w programie.