Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 103

Wątek: na co sie zdecydowac

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jachoo147 Zobacz posta
    a mam takie pytanie...

czym rozni sie stabilizacja w obiektywie od tej w korpusie...?no poza tym ze ta jest w obiektywie a ta druga w korpusie [i ktora ewentualnie lepsza?]

co to znaczy ze np. nikon d5000 nie ma silnika AF ??? canon 550 ma go???

ps. ciagle czytam i sie zastanawiam
    W korpusie stabilizacja działa z jakimkolwiek szkłem jakie podepniesz. Nawet starymi szkiełkami.

To, ze nikon d5000 nie ma silnika, oznacza, że przy podpięciu całej masy starszych szkiełek z systemu nie bedziesz miał automatycznego ustawiania ostrości. W canonie problem ten nie występuje.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    czy jest duza roznica miedzy canonami 450d 500d i 550d???

do czego mozna wykozystac taki obiektyw?? - 18-105mm

[przepraszam ze pisze tak zdawkowo, ale do wtorku mam tylko polaczenie modemowe i strasznie wolno to dziala ]

pzdr

S4INT
    Gość
    do czego mozna wykozystac taki obiektyw?? - 18-105mm
    Można go wykorzystać jako przycisk do papieru, lub np jako wałek do ciasta (zwłaszcza jak się wysunie).

Człowieku litości, poczytaj COKOLWIEK o fotografii i aparatach

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    ale ja CZYTAM!!! naprawde

tylko doszedlem do wniosku ze KTO PYTA NIE BŁĄDZI!!!!!

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Jeżeli chcesz robić fotki z tzw. papierową głębią to szukasz jak największej matrycy.
    chce robic zdjecia rodzince... na wczasach, widoczki itp... potem duzo wywoluje [format 15x10]

ps. nie wiem co to jest "papierowa głębia"

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    czytam i czytam.....

i coraz blizej mi do E-620.....

dobry to wybor?

pzdr.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    NIe spamuj tymi samymi pytaniami w kilku wątkach.

Wszystko jedno co wybierzesz. Spełni to Twoje wymagania.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

qbic
    Gość
    czytam i czytam.....

i coraz blizej mi do E-620.....

dobry to wybor?
    hahaha......

po "przekartkowaniu" zauważyłem ze postanowiłeś robić zdjęcia pamiątkowe, zakładam ze z ludźmi na nich.
    Jeżeli robisz zdjęcia ludzi to mała matryca jest złym rozwiązaniem, nie rozumiem również co zbliża cie do E-620, możesz przybliżyć swój tok rozumowania?
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 9.06.10 o 16:31

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    hahaha......

po "przekartkowaniu" zauważyłem ze postanowiłeś robić zdjęcia pamiątkowe, zakładam ze z ludźmi na nich.
    Jeżeli robisz zdjęcia ludzi to mała matryca jest złym rozwiązaniem, nie rozumiem również co zbliża cie do E-620, możesz przybliżyć swój tok rozumowania?
    do olympusa zbliza mnie ... sentyment do Olkow oraz gwarancja [2 lata].

skoro wszystkie te lustrzanki [nikon d5000, pentax K-x olek e-620] maja swoje wady i zalety i tak naprawde kazdy ma cos na - [minus]

zdaje sobie tez sprawe ze na poczatku przynajmniej do poki nie poznam dokladnie aparatu moje zdjecia beda dalekie od idealu i pewnie bede posilkowal sie tez trybem AUTO

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    a mam takie pytanie...

czym rozni sie stabilizacja w obiektywie od tej w korpusie...?no poza tym ze ta jest w obiektywie a ta druga w korpusie [i ktora ewentualnie lepsza?]

co to znaczy ze np. nikon d5000 nie ma silnika AF ??? canon 550 ma go???

ps. ciagle czytam i sie zastanawiam
    Stabilizacja w korpusie działa z każdym szkłem, ta w obiektywie tylko z tym obiektywem.
    Która lepsza trudno powiedzieć, na pewno ta w korpusie lepsza od tego obiektywu który nie ma stabilizacji w ogóle.

Żaden Canon nie ma silnika w korpusie, bo wszystkie obiektywy Canona mają wbudowane silniki - ot taka filozofia bagnetu.

Co do polecanych aparatów to rozważ jeszcze Sony A450. Tyle że dobry kit do Sonego to jest 16-105DT, a z nim raczej nie zmieścisz się w 2500zł . Ale 18-55 na początek będzie tak samo dobry jak każdy inny w tym zakresie.

Sam w tej chwili kupiłbym Canona 550D. Dlatego że są do niego łatwo dostępne i w stosunkowo przystępnych cenach obiektywy typu 50 1.8, 85 1.8, 28 1.8, 35 2.0 i sporo innych. W razie czego łatwa droga do przejścia na wyższy model 50D, 7D, czy używane 5D.
    Korpusów i szkieł na runku wtórnym jest duuuużo. Sam po przejściu z Sony byłem zaskoczony jak łatwo i szybko udało mi się skompletować szklarnię. W Sony to było ustawiczne polowanie, a w Canonie można przebierać w ofertach.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    do olympusa zbliza mnie ... sentyment do Olkow oraz gwarancja [2 lata].

skoro wszystkie te lustrzanki [nikon d5000, pentax K-x olek e-620] maja swoje wady i zalety i tak naprawde kazdy ma cos na - [minus]

zdaje sobie tez sprawe ze na poczatku przynajmniej do poki nie poznam dokladnie aparatu moje zdjecia beda dalekie od idealu i pewnie bede posilkowal sie tez trybem AUTO
    Zapomnij o trybie AUTO, włącz preselekcję przysłony i tak rób zdjęcia. W trybie AUTO trudno się czegoś nauczyć (poza kadrowaniem).
    Ostatnio edytowane przez MAF ; 9.06.10 o 17:33 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Zapraszam do albumu i galerii

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów