Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 103

Wątek: na co sie zdecydowac

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    No i właśnie tutaj nie ma mądrych. Jeśli się nie przekonasz na własnej skórze, to się nie dowiesz.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez jachoo147 Zobacz posta
    ale ja raczej nie bede wiedzial czy mi przeszkadzaja czy nie...
    nie bede mial z czym porownac... to ma byc moja pierwsza lustrzanka...

i badz tu madry i wybierz sobie aparat
    Szkoda ze PL to taki a nie inny kraj, mieszkając w stanach bierzesz aparat na 2-3 dni jak się nie podoba to po prostu oddajesz....

Dobra sugestia chyba ze strony grizza w innym wątku, kupić w sklepie internetowym i jak nie pasuje to oddać do 10 dni.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Dobra sugestia chyba ze strony grizza w innym wątku, kupić w sklepie internetowym i jak nie pasuje to oddać do 10 dni.
    Przy czym towar musi być wtedy w stanie nienaruszonym, łącznie z opakowaniem. Brak folii od kabelka A/V, zagięta kartka instrukcji czy zerwana plomba na pudełku i jest duże prawdopodobieństwo, że towar wróci z powrotem do kupującego, obciążając go jeszcze kosztami wysyłki, a kasa zostanie w kieszeni sprzedawcy.

qbic
    Gość
    Należy zostać artystą odpakowywania.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    10 dni to za krótko dla kogoś kto kupuje pierwszą lustrzankę. Pewnie, że dobrze mieć taką furtkę ale świadomość oczekiwań przychodzi z czasem, początkowo ktoś taki może być zachwycony skokiem jakościowym po kompakcie, albo zagubiony mnogością opcji. Najpierw trzeba nauczyć myśleć w kategoriach czasu, przysłony, ogniskowej, czułości itd., zrobić sporo zdjęć, żeby stwierdzić co i gdzie uwiera.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    no bo jeszcze w tej samej cenie co e-620 w dual kit`cie z gripem moglbym miec canona 550d z kitowym obiektywem... i narazie musialoby starczyc... za jakis czas moze polecane gdzies wyzej inne [uzywane] szkielka...

co o tym myslicie???

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jachoo147 Zobacz posta
    co o tym myslicie???
    Bardzo szczera rada - sam nie Wiesz czego chcesz, odłóż decyzję o zakupie na jakiś czas, może coś Ci się wykrystalizuje. Póki co co być nie kupił będziesz miał po zakupie odczucie, że mogłeś wybrać lepiej . Równie dobrze możesz zadawać sobie pytanie, dlaczego nie Nikon czy Pentax...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Bardzo szczera rada - sam nie Wiesz czego chcesz, odłóż decyzję o zakupie na jakiś czas, może coś Ci się wykrystalizuje.
    Zakup moge odlozyc max. do polowy lipca... potem wakacje i wole nie myslec co by zona ze mna zrobila jakby nie bylo kilkuset zdjec
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Równie dobrze możesz zadawać sobie pytanie, dlaczego nie Nikon czy Pentax...
    Kurcze... wlasnie dlatego zadaje tu tak duzo roznych i moze glupich [dla Was - zaawansowanych] pytan, poniewaz nie wiem co bedzie dla mnie dobre....

Zdaje sobie sprawe ze moze za jakis czas stwierdze ze cos mi nie odpowiada..., ale chcialbym na poczatku [po zakupie] miec to poczucie ze wybralem najlepiej....

Ostatnio edytowane przez jachoo147 ; 9.06.10 o 21:51 Powód: Automatyczne scalenie postów

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    A może kupisz sobie jakiegoś dobrego kompakta? Albo coś w rodzaju bezlusterkowców? Do robienia fotek z wakacji w trybie AUTO powinny sprawdzić się lepiej dla laika, niż podstawowe lustrzanki.

| OlyJedi Awatar marwis
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Jeśli nie planujesz robić zdjęć w akcji - np. dzieci w ruchu, ptaki w locie, samochody, motocykle itp. to moim zdaniem lustrzanka może Ci nie być potrzebna.
    Pomyśl o Panasonic LX3, Samsung EX1, Canon S90 ew. G11 (moim zdaniem trochę za duży).
    "Najlepszy aparat to taki, który będziesz miał przy sobie."
    E 410 ZD 9-18, 14-42, 18-180, FL 36R, PS S90

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów