Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
kurde, ze ja taki watek przegapilem!!!![]()
Bardzo dobrze gada. Pokazuje do jakich absurdow po prostu tutaj dochodzi.
Od prawie roku miałem jednocześnie sprzęt olka i canona. Jakiś czas temu stwierdziłem, że bycie dwusystemowcem się po prostu nie opłaca i Olek został sprzedany.
To co mnie najbardziej denerwowało w Olku to dyskusje na temat nieprzyszłościowości 4/3 i wizje jego upadku. No szlag mnie trafiał gdy po raz kolejny o tym czytałem. Zmiana systemu rozwiązała ten problem. Teraz takie dyskusje nie tylko mnie nie denerwują ale i upewniają w słuszności podjętej decyzji - to jest zdecydowanie największa zaleta zmiany systemu![]()
Czyli powodem zmiany nie było osobiste niezadowolenie ze sprzętu, poczucie że gdzie indziej dostaniesz więcej za swoje pieniądze czy też doskwierający którys ze znanych braków E-Systemu?
Tylko gadanie o tym że system upada?
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
moim zdaniem posiadanie 2 systemów z tej samej półki ma umiarkowany sens
co innego średni format i maly obrazek
ale dwie puszki małoobrazkowe i po dwa komplety szkieł lamp, wyzwalaczy, soczewek, pierscieni baterii ładowarek itp itd prędzej czy później skończy sie sprzedażą jednego systemu bo lezy i się kurzy
nie ma aż tak wielkiej różnicy między C a N a O pod względem tego co oferuje jeden a nie oferuje drugi....
Co innego dwa systemy na zasadzie maly obrazek i średnioformatowa puszka.
Wiadomo - będe fotografował akcję wezmę dslra będę fotografował krajobrazy wezmę Linhoffa
Moim zdaniem prędzej czy później dwusystemowcy staną się jednosystemowcami sprzedadzą graty z jednego systemu a za to kupia sobie jakieś wyborne szkiełko do drugiego
Sando - to się nazywa presja społedcznaTeraqz powienieneś sprzedać Canona bo ludzie mówią że ma zbyt kolorowy szum względem Nikona
![]()
Witam !
Wystarczy spojrzec na www.pbase.com ile dziesiatkow tysiecy
fajnych zdjec ludzie wykonali lustrzankami Olka.
Praktycznie nie ma tematu, ktorego nie ruszono fotograficznie
Olkami.
Tak samo inne systemy tez produkuja swietne zdjecia
wystarczy pomieszac na PBASE... i przekonac sie
Uwazam, ze kazdy system daje fajne mozliwosci i
dla chcacego nic trudnego.
Mam kolegow i kolezanki co maja rozne systemy i kazdy
jest zadowolony.
Mysle, ze wazne aby umiec korzystac z tego co oferuje
Olek i cieszyc sie z pieknych zdjec...
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak