Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 103

Wątek: na co sie zdecydowac

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    nie wiem jak gdzie indziej... ale w Łodzi czy to media markt czy saturn, sa owszem aparaty, mozna pomacac i to tyle..... w zadnym nie ma baterii zeby wlaczyc i..... sam nie wiem co mialbym sprawdzac dalej

dlatego moje pytanie o sprzet do Was.... zaawansowanych w wiekszosci uzytkownikow...
    Ostatnio edytowane przez jachoo147 ; 2.06.10 o 14:36

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Poza tym dość znamiennym jest fakt, że ilość wyprzedawanego sprzętu olympusa na forum w ostatnim czasie jest olbrzymia.
    tylko czemu nikt nie sprzedaje przy okazji 14-54 w rozsądnej cenie, w zimę było tego pełno na allegro, dosłownie można było przebierać w cenie 1000-1200, teraz nie ma nic, a jak się już pojawia to drogo
    e-510 + 14-54 + 14-42 + 40-150, dcr-250, metz 36 af-4o, a720 is. super takumar 55 1.8

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ełk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Masz 2.5 tys?Jeżeli masz możliwość podeprzeć się ratami ,to kup sobie sprzęt z wysokiej półki,zaoszczędzisz na zmienianiu puszek,sprzedawaniu na alledrogo,ciągłym traceniu pieniedzy.Nauka na porządnym sprzęcie,to sama przyjemność i satysfakcja.A jaki sprzęt?Ten co w testach najmniej szumi.W razie draki, sprzedasz z małą stratą i spłacisz raty.To jest moje zdanie,inni mają inne,a Ty zrobisz jak chcesz.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez muszyk Zobacz posta
    tylko czemu nikt nie sprzedaje przy okazji 14-54 w rozsądnej cenie, w zimę było tego pełno na allegro, dosłownie można było przebierać w cenie 1000-1200, teraz nie ma nic, a jak się już pojawia to drogo
    Zastanów się, za ile ludziska kupowali te sprzety jak były nowe,i nie dziw sie że tanio nie chcą sprzedać.Btw 14-54 za 1000 pln. od zaraz kupię.
    Ostatnio edytowane przez Adamss68 ; 2.06.10 o 15:41 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jachoo147 Zobacz posta
    nie wiem jak gdzie indziej... ale w Łodzi czy to media markt czy saturn, sa owszem aparaty, mozna pomacac i to tyle..... w zadnym nie ma baterii zeby wlaczyc i..... sam nie wiem co mialbym sprawdzac dalej .
    No i wystarczy poprosic sprzedawce, to pozwoli Ci się pobawić. Najlepiej przynieść swoją kartę.

| OlyJedi Awatar glos_ludu
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Czytając forum nikona lub canona nie spotkałem się z tak szczerą miłością i przywiązaniem do marki. Nie od dziś wiadomo, że najwierniejsi są neofici.
    Na forum Nikoniarzy widzę w stopkach wiele d200, d80 które szumiały jeszcze bardziej niż obecne Olympusy, a jednak ci ludzie robią świetne zdjęcia i cieszą się z bardzo nie tylko z perspektywy przejścia na FF lub zakupu nowszego modelu. Dziwne.
    Jeśli ktoś dokonał świadomego wyboru na korzyść N czy C ok. Ma priorytet b. małej GO ok. Nie rozumiem zaciekłości w stylu: "Jeśli ktoś poleca Olympusa to musi być przekupiony krążącą wśród moderatorów 35-100", "wszyscy uciekają z tego sytemu, ucieknijcie i wy"
    Mój zestaw fotograficzny kosztował mnie około tysiąca - z innych marek za te pieniądze nie miał bym nawet połowy tego co skompletowałem. Nauczyłem się na nim już wiele, daje mnóstwo satysfakcji i chyba o to chodzi. Jeśli faktycznie E-system się skończy i ziszczą się apokaliptyczne wizje to za śmieszne pieniądze będę mógł dokupić więcej zabawek i cieszyć się z nich jeszcze długi czas.
    A w temacie: Sugeruję podobnie jak ktoś wcześniej: coś taniego, o duże wartości przy ewentualnej odsprzedaży + książka lub kurs fotografii, jeśli nie chwyci-trudno, lepiej odsprzedać i kupić fajny kompakt(mniejszy, bardziej uniwersalny i nie wymaga dalszych inwestycji )
    Przypomina mi to wszystko dyskusje z forów motocyklowych:jaki motocykl wybrać? od razu pojawiają się głosy "-R6", "- R6 szybko ci się znudzi, kup Yamahę R1", "- nie kup BMW R1200", a pytającemu w zupełności wystarczyłby duży skuter na dojazdy do pracy lub motocykl o pojemności 250 do codziennego użytku :]
    Dziedziny inne-ludzie tacy sami
    To tyle z mojej amatorskiej strony

PS
    Czy ktoś może mnie uświadomić w temacie różnicy GO między 4/3 a APSC dla tych samych apertur i ekwiwalentów ogniskowych. Najlepiej ktoś dwusystemowy z odrobiną dobrej woli i czasu na poglądowy test, lub znający link to takiego testu. Z góry dziękuję i pozdrawiam
    Stary E-500 | OM-2 prawie nówka
    kity | M24/2.8; Z35/2.8; Z50 1.8
    znaczenie słowa "bynajmniej"

darkelf
    Gość
    d200/d80 nie szumiały bardziej niż obecne Olympusy. Ale kiedy już zmieni się stan z kupowania aparatu na robienie zdjęć to potem nie patrzy się na wykresy szumu tylko na to jak skomponować scenę albo ustawić modelkę. Niektórzy jednak nigdy nie docierają do tego miejsca i zawsze skupiają się na robieniu testowych zdjęć i patrzeniu czy już ich stać na droższy aparat.

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez glos_ludu Zobacz posta
    Czytając forum nikona lub canona nie spotkałem się z tak szczerą miłością i przywiązaniem do marki. Nie od dziś wiadomo, że najwierniejsi są neofici.
    Na forum Nikoniarzy widzę w stopkach wiele d200, d80 które szumiały jeszcze bardziej niż obecne Olympusy,
    Widać ze nie masz pojęcia o czym piszesz. D200 i D80 to lustrzanki które od topowego E-3 maja 1EV dynamiki in plus.

Nie rozumiem zaciekłości w stylu: "Jeśli ktoś poleca Olympusa to musi być przekupiony krążącą wśród moderatorów 35-100"
    To tylko zabawna obserwacja, w dodatku przeinaczyłeś moja wypowiedz. Wstyd.

Mój zestaw fotograficzny kosztował mnie około tysiąca - z innych marek za te pieniądze nie miał bym nawet połowy tego co skompletowałem.
    Argument jak ta lala. Przeczytaj uważnie pierwszy wpis w tym wątku.

Reszty nawet nie chce mi się cytować bo to typowy dla tego forum fanboyski bełkot na temat "duszy" fotografii.

Wypowiadaj się na temat drogi kolego. Nawet na maturze z języka polskiego wypowiedzi nie na temat skutkuja wynikiem negatywnym

| OlyJedi Awatar glos_ludu
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Widać ze nie masz pojęcia o czym piszesz. D200 i D80 to lustrzanki które od topowego E-3 maja 1EV dynamiki in plus.
    niemniej szumią a nikt ich na śmietnik nie wyrzuca.

To tylko zabawna obserwacja, w dodatku przeinaczyłeś moja wypowiedz. Wstyd.
    nie cytowałem dokładnie, nie chciało mi się wracać, jeśli uraziłem - przepraszam.
    Reszty nawet nie chce mi się cytować bo to typowy dla tego forum fanboyski bełkot na temat "duszy" fotografii.
    moze dlatego ze jestem fanboyem fotografii :] a że bełkot... no coż spójrz na godzinę powstania. DOdam tylko, że czytając książki troszkę większych od Ciebie (nic Ci nie ujmując) ciągle spotykam się z tym fanboyowskim bełkotem, bez solidnych teoretycznch, udokumentowanych podstaw o wyższości jednej marki nad drugą i ograniczeniach szumowo-dynamicznych. muszę zmienić repertuar. Okłamali mnie.
    Wypowiadaj się na temat drogi kolego. Nawet na maturze z języka polskiego wypowiedzi nie na temat skutkuja wynikiem negatywnym
    przejrzyj proszę też swoje posty i policz te "odbiegające od tematu", ale OK - ja mały robaczek napisałem nie na temat, przepraszam autora wątku.
    pozdrawiam i życzę miłego dnia
    Ostatnio edytowane przez glos_ludu ; 3.06.10 o 12:17
    Stary E-500 | OM-2 prawie nówka
    kity | M24/2.8; Z35/2.8; Z50 1.8
    znaczenie słowa "bynajmniej"

qbic
    Gość
    niemniej szumią a nikt ich na śmietnik nie wyrzuca.
    Tutaj tez nikt nie sugeruje śmietnika, ktoś ma już E i mu pasuje, to czemu nie. Autor wątku stoi przed wyborem.

moze dlatego ze jestem fanboyem fotografii :] a że bełkot... no coż spójrz na godzinę powstania. DOdam tylko, że czytając książki troszkę większych od Ciebie (nic Ci nie ujmując) ciągle spotykam się z tym fanboyowskim bełkotem, bez solidnych teoretycznch, udokumentowanych podstaw o wyższości jednej marki nad drugą i ograniczeniach szumowo-dynamicznych. muszę zmienić repertuar. Okłamali mnie.
    Jeżeli to byłby watek o tytule "Co zrobić: zmienić sprzęt czy nauczyć się czegoś więcej o fotografii" przyznałbym Ci racje, jednak tytuł jest inny.

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    a mam takie pytanie...

czym rozni sie stabilizacja w obiektywie od tej w korpusie...?no poza tym ze ta jest w obiektywie a ta druga w korpusie [i ktora ewentualnie lepsza?]

co to znaczy ze np. nikon d5000 nie ma silnika AF ??? canon 550 ma go???

ps. ciagle czytam i sie zastanawiam

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów