Wakacje 2009, perkoz i łabądź (sierpień) z kajaka dmuchanego, kormoran z pontonu (wrzesień). Kusi mnie, żeby spłynąć teraz Biebrzą, dopóki jeszcze nie zarosła trzcinami
Wakacje 2009, perkoz i łabądź (sierpień) z kajaka dmuchanego, kormoran z pontonu (wrzesień). Kusi mnie, żeby spłynąć teraz Biebrzą, dopóki jeszcze nie zarosła trzcinami
XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400
Płynąc we dwóch jest łatwiej. Jeden wiosłuje - drugi fotografuje i zmiana.
Teraz Biebrza nawet nie wiadomo jak płynie, bo masz mały Bałtyk wokołoSzczególnie szalenie jest na odcinku 2km poniżej mostu w Osowcu a Białym Grądem.
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"
Witam !!
Komunikat z ostatniej chwiliDziś jadąc do pracy zaobserwowałem długo oczekiwanych gości. Żołny właśnie przyleciały i mają się dobrze
W miejsce gdzie gniazdują co roku
![]()
"Ptasiarze" pewnie już szykują teleobiektywy
Pozdrawiam !!
Ostatnio edytowane przez Peter1976 ; 25.05.10 o 10:46
Do boju marynarzu! Zazdroszczę obiektu! Muszę puścić wici i w Wielkopolsce namierzyć.
Ostatnio edytowane przez kowal73 ; 25.05.10 o 12:42
Są ptaki które widuję często, są takie, które widziałem tylko raz (np. remiz, dudek). Żołna należy do tych, które znam tylko z albumów. Skoro masz tyle szczęścia, że goszczą w Twoich rejonach, zrób im fotek za nas dwóch![]()
Cześć !
Postaram się ale miejsce nie sprzyja czatowaniu :/ Muszę kupić pilota radiowego i w ten sposób spróbuję, w zeszłym roku próbowałem czatów i niestety nic z tego nie wyszło w tym roku posłużę się pilotem i odejdę by nie stresować ptaków
Jak tylko uda mi się zrobić przyzwoite zdjęcie na pewno pochwale się kolegom 'ptasiarzom"
Pozdrowionka !
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Tutaj: http://ptaki.polska.pl/baza_gatunkow...ny,cid,603.htm
masz podstawowe informacje i zdjęcia.