Bardzo rozsądnie. Czajka ma ogromną rozpiętość reakcji na budę - od W MIARĘ spokojnej po paniczną z porzuceniem lęgu włącznie. Już widziałem gniazdo, w którym porzucone zostały jaja. Jedno pisklę się nawet wykluło...i wyschło. Widok na całe życie zostanie mi w pamięci.
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"
Żeby troszkę ostudzić, zadam pytanie kolegom ptasiarzom
W sierpniu, wybieram się z rodzinką nad jezioro, zabieram leżaczki,kocyki,zabawki,rowery i sam nie wiem co jeszczeOprócz wszystkich tych niepotrzebnych gratów zabieram też sprzęt foto
Mam nadzieję, że się zmieszczą
pytanie moje brzmi: Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z fotografowaniem z pontonu ? Oprócz namiotu i siatki chcę spróbować też z pontonem.Można e ten sposób uzyskać świetną perspektywę.
Czy ptaki boją się zbliżającego się pontonu, czy wystarczy nakryć się siatką ?
Ponton to troche duza konstrukcja, aczkowliek nie wszystkie ptaki sie beda baly.
Generalnie tak czy siak mocno zakryty siata musisz byc i baardzo mozolne i powolne ruchy, podstawowym problemem moze byc fala i halas jaki wywolasz z pontonu czego ptaki nie znosza za bardzo i staja sie nieufne i plochliwe.
No ale jak sie gdzies na spokojnej zatoce w trzcinach zaczaisz, to moze nawet sie udac
Moje ostatnie wrzuty do olkowej galerii to wlasnie z wolno plywajacej konstrukcji - widac jaka jest wtedy perspektywa, dla mnie genialna.
pozdro
Ostatnio edytowane przez nyny ; 18.06.11 o 13:15
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Zakupiłem w zeszłym sezonie karmiki i zdały egzamin obecnie pojawiają się ponownie w sprzedaży. Wstawiam może ktoś skorzysta.
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=22292
sprzedam - ZD40-150 f3,5:4,5 (stan sklepowy) - 550
sprzedam - Klapki zabezpieczające Karty CF do E330 - ostatnie 3 szt w Polsce
www.k2-stal.pl
Dzięki, z pewnością skorzystam.
takich ujęć wszystkim życzę
sprzedam - ZD40-150 f3,5:4,5 (stan sklepowy) - 550
sprzedam - Klapki zabezpieczające Karty CF do E330 - ostatnie 3 szt w Polsce
www.k2-stal.pl
Czy aby to nie M. Nawrockiego?
To sa zdjecia Marcina Nawrockiego- tak samo jak i jego firma/pomysl![]()