Wide post 114, str 12 tego wątku.
Tak tez i ja sobie poczynam jak tylko znajdę chwile na wypad w te piękne strony. Jak wiadomo jednak co fotka to fotka... Zostaje na zawsze. Niedługo już mam w planach pontonik gdzieś zwodować, lekko zamaskować i z niego tez spróbować pofocic to i owo.
[QUOTE=Zeberek .... miło było mieć je przed szkłem na ok 4 metry. Pozdrawiam plus powodzenia w foceniu![/QUOTE] T
To napisz gdzie fociłeś (dokładniej). Ja niedaleko Drozdowa przeleżałem w sobotę z 3 godziny i niestety gody miały miejsce z 20m-30m dalej, mnie skrzętnie omijały. W sumie zauważyłem, że mniej się boją samochodu, chyba przyzwyczojone do wędkarzy ... . Jakiś brodziec trafił się kilka metrów bliżej.
XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400
Oj ckni mi się za biebrzańskimi klimatami. Tymczasem kilka fotek.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Piękne kadry kolego! Fakt, że ten rejon jest niebywale ciekawy pod wzgledem krajobrazowym. Po prostu niezgłębiona kopalnia motywów niemalże na każdym kroku. Ja jak narazie to marze o E-3 i podpieciu go z moja Sigmą na ptaszorki![]()
No to dwa ptaszorki na dobranoc, te prawie nigdy nie zawodzą nad Biebrzą i nie tylko.
XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400
Bo się nie boją. Najłatwiej z samochodu np na Grądach Woniecko. Jeśli wysoka perspektywa nie przeszkadza to prawie pełnoklatkowe można robić. Doprowadzają tym do szału tych od żabiej persp. Maskują się chłopaki, kładą przy trawkach a one uciekają poza zasięg szkieł. Jeszcze można się położyć tuż obok lub pod autem, skuteczność jest też wysoka ale nie gwarantowana .
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"
Trochę łosi z fotografii ,,nad wodnej". Woda się trzyma więc może jeszcze coś dorzeźbię. Krajobrazy wspomnieniowo-kaczeńcowe w przygotowaniu![]()
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"