Hej mosse, dzięki za miłe spotkanie. Zacny człowiek jesteś. Pozdrawiam serdecznie!
Hej mosse, dzięki za miłe spotkanie. Zacny człowiek jesteś. Pozdrawiam serdecznie!
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
hej hej ułani![]()
Szkoda tej pogody było.
Teraz codziennie pływam i polecam spływ z Osowca chociaż na Biały Grąd. Świetne rzeczy dzieją się nad wodą. Od ptaków po łosie + widoki.
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"
Wrzucę kilka fotek z wypadu.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Jeszcze ok 12 miesięcy i znowu nad Biebrzę. Moose przyłóż się do stolarki to w następnym roku u ciebie się zadekujemy
. Mam nadzieje że uda się kiedyś spotkać szalonego kardiochirurga. Maksymalnie pozytywny koleś z jakimś turbo doładowaniem
![]()
hejkum,,, jakie tam nowiny u Ciebie ?
bożliwe że za 4-5 dni bedę w okolicyto moze by było warto podjechać nad Biebrzę ?
Kaczeńce jeszcze żółte, czy już poprzekwitywały ? woda jeszcze wylana, czy się sucho robi ?
jak sytuacja na froncie ?
Po sąsiedzku nad Narwią (pomiędzy Wizną a Łomżą) batalionów zatrzęsienie. Brakuje mi tylko pogody i długiego tele (ZD50-200 nie starcza, kurcze że też nikt nie chce w dobrej cenie sprzedać EC20). Te ptaki są strasznie płochliwe i ostrożne a czatowni nie budowałem ze względu na bardzo zmienny poziom wody. Zdjęcia tylko przykładowe, takie jak się udało cropnąć.
XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400
Witam kolegów! Jak widać zainteresowanie awia fauną Biebrzy i Narwi ma spore kręgi. Co do focenia batalionów to ja mam np całkiem miłe wspomnienia z małego wypadu nad Narew w okolicy Wizny. A w odpowiedzi dla przedmówcy powiem tak: wystarczyło położyć sie w upatrzonym wczesniej miejscu tokowania na macie rzuconej na trawie i w moro wdzianku, deczko zamaskowac lufke sigmy 135-400 i poczekac kilka minut cierpliwie i ptaki nawet jesli wczesniej odleciały to szybko wracały na dawne miejsce. W efekcie miło było mieć je przed szkłem na ok 4 metry. Pozdrawiam plus powodzenia w foceniu!