Strona 8 z 42 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 419

Wątek: Olympus, Nikon, Pentax, bądź Canon.. Który?

| OlyJedi Awatar Roba66
    Mieszka w
    Galicja... koło Oświęcimia
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Ale to jest mniej więcej 3K, a nie 2K
    "Fotografia jest jak seks - jak nie ma w niej uczucia, to technika niewiele pomoże"

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez HDaisy Zobacz posta
    czy dalo by wycisnac jakiegos canona eosa - z dual kitem za mniej wiecej 2k?
    oczywiscie nowy. Tak +- i jaki model. Bo jakos doszperać się nie moge. Chodzi mi tu o jakies body godne polecenia takie prosztrze ale z live viev.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    no moze niekoniecznie eos canon albo nikon godny polecenia.
    Za 2k "dual kit" z LV? No to chyba tylko Olki ewentualnie C1000D jak się zdarzy cud jakiejś wyprzedaży... W marketach może się trafić np. 1000D z kitem plus sigma 70-300 (lub Sigma/Tamron/Canon 55-200) w takiej cenie.

EDIT: Jak widać są zestawy do 2100, ale bez stabilizacji (podwójny "kit" albo spacerzoom - nie najwyższych lotów... ale tanie) http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/511581
    Ostatnio edytowane przez Moominek ; 23.03.10 o 22:00
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

| OlyJedi Awatar Roba66
    Mieszka w
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    "Fotografia jest jak seks - jak nie ma w niej uczucia, to technika niewiele pomoże"

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Roba66 Zobacz posta
    Nikon D5000... albo Pentax K-x. I nie wiem, czy nie byłaby to najlepsza propozycja ten Pentax. Fajna puszka o wielkim potencjale.
    Nie porównywałbym D5000 do K-x. To inna liga, na korzyść Pentaxa. K-x można mieć w dodatku kolorowego, bo kto pwiedział, że aparata musi być czarna. Nareszcie może pasować do ulubionego koloru Sukienki Żeby nikt nie myślał sobie, to nie są z mojej strony podśmiechujki
    Pozdro
    Ostatnio edytowane przez Morlok ; 24.03.10 o 13:42
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

| OlyJedi Awatar Roba66
    Mieszka w
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Morlok Zobacz posta
    Nie porównywałbym D5000 do K-x. To inna liga, na korzyść Pentaxa. K-x można mieć w dodatku kolorowego, bo kto pwiedział, że aparata musi być czarna. Nareszcie może pasować do ulubionego koloru Sukienki Żeby nikt nie myślał sobie, to nie są z mojej strony podśmiechujki
    Pozdro
    To znaczy jaka liga? To wciąż entry-level. Choć, jak napisałem, Pentax to chyba najlepsza propozycja w tym segmencie. Ma świetną matryce i funkcjonalność taniego lustra - z wszystkimi pozytywami i negatywami tego faktu.
    Poza tym koleżanka szuka czegoś w okolicy 2K, a oba te aparaty spełniają ten warunek.

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez HDaisy Zobacz posta
    czy dalo by wycisnac jakiegos canona eosa - z dual kitem za mniej wiecej 2k?
    oczywiscie nowy. Tak +- i jaki model.
    Przemyśl czy koniecznie musi być nowy, przy odrobinie szczęścia można kupić dobrą używkę. Chociaż łatwiej to będzie zrobić wśród systemów popularnych canon/nikon.

Dodatkowo odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz robić zdjęcia w świetle zastanym, bo jeżeli postawisz to jako priorytet to porzuć myśli o olympusie, pentaxie czy sony. I nie słuchaj rad, że "z rawa da się....", "a na dpreview są wykresy....". Na forum oly będizsz miec tuziny zalet e-systemu, lekki, tani itd. Niestety nie jest on ani lekki ani tani. Ceny są zbliżone a często taniej jest w innych systemach. Oczywiście twój wybór. Dodam jeszcze, że jak koniecznie sprzęt nowy to zwróć uwagę na oferty kredytowe np. euroagd, gdzie ceny są często bardzo korzystne a kredyt 30x0%

| OlyJedi Awatar Czaroz
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ale ten Pentax to chyba juz taki maly nie jest. Ja tam nie jestem przekonany do olkow mimo ze mam e400 ale aktualnie nie zamienilbm na pewno na nikona i soniaka. Dobierz aparat do swoich potrzeb, besz IS sie obejdzie, LV przydaloby sie w malych wizjerach do zabawy, rozmiary... mhm... Pod tym wzgledem olki napewno prowadzi.

Czarek

PS:
    Cezary Pawlików
    Ale nie przejmuj się, ja mam tylko 15 lat...
    e400 + OlympusTrip35 + 14-42 + 40-150

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    dlaczego ?

Dobra patrzylam na testy FV nikona d5000 i wyszlo na to, ze to dobre dla poczatkujacego amatora.
    A pentax k-x tez niezle sie prezentuje.
    Ale jednak fotografia przy swietle zastanym... moze byc az tak kiepsko?

| OlyJedi Awatar Czaroz
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Zazwyczaj czlon "PS" jest osobisty, dlatego wyrazilem w nim swoja opinie.
    Cezary Pawlików
    Ale nie przejmuj się, ja mam tylko 15 lat...
    e400 + OlympusTrip35 + 14-42 + 40-150