Za 2k "dual kit" z LV? No to chyba tylko Olki ewentualnie C1000D jak się zdarzy cud jakiejś wyprzedaży... W marketach może się trafić np. 1000D z kitem plus sigma 70-300 (lub Sigma/Tamron/Canon 55-200) w takiej cenie.
EDIT: Jak widać są zestawy do 2100, ale bez stabilizacji (podwójny "kit" albo spacerzoom - nie najwyższych lotów... ale tanie) http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/511581
Ostatnio edytowane przez Moominek ; 23.03.10 o 22:00
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
"Fotografia jest jak seks - jak nie ma w niej uczucia, to technika niewiele pomoże"
Nie porównywałbym D5000 do K-x. To inna liga, na korzyść Pentaxa. K-x można mieć w dodatku kolorowego, bo kto pwiedział, że aparata musi być czarna. Nareszcie może pasować do ulubionego koloru SukienkiŻeby nikt nie myślał sobie, to nie są z mojej strony podśmiechujki
Pozdro![]()
Ostatnio edytowane przez Morlok ; 24.03.10 o 13:42
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
To znaczy jaka liga? To wciąż entry-level. Choć, jak napisałem, Pentax to chyba najlepsza propozycja w tym segmencie. Ma świetną matryce i funkcjonalność taniego lustra - z wszystkimi pozytywami i negatywami tego faktu.
Poza tym koleżanka szuka czegoś w okolicy 2K, a oba te aparaty spełniają ten warunek.
"Fotografia jest jak seks - jak nie ma w niej uczucia, to technika niewiele pomoże"
Przemyśl czy koniecznie musi być nowy, przy odrobinie szczęścia można kupić dobrą używkę. Chociaż łatwiej to będzie zrobić wśród systemów popularnych canon/nikon.
Dodatkowo odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz robić zdjęcia w świetle zastanym, bo jeżeli postawisz to jako priorytet to porzuć myśli o olympusie, pentaxie czy sony. I nie słuchaj rad, że "z rawa da się....", "a na dpreview są wykresy....". Na forum oly będizsz miec tuziny zalet e-systemu, lekki, tani itd. Niestety nie jest on ani lekki ani tani. Ceny są zbliżone a często taniej jest w innych systemach. Oczywiście twój wybór. Dodam jeszcze, że jak koniecznie sprzęt nowy to zwróć uwagę na oferty kredytowe np. euroagd, gdzie ceny są często bardzo korzystne a kredyt 30x0%
Ale ten Pentax to chyba juz taki maly nie jest. Ja tam nie jestem przekonany do olkow mimo ze mam e400 ale aktualnie nie zamienilbm na pewno na nikona i soniaka. Dobierz aparat do swoich potrzeb, besz IS sie obejdzie, LV przydaloby sie w malych wizjerach do zabawy, rozmiary... mhm... Pod tym wzgledem olki napewno prowadzi.
Czarek
PS:![]()
dlaczego?
Dobra patrzylam na testy FV nikona d5000 i wyszlo na to, ze to dobre dla poczatkujacego amatora.
A pentax k-x tez niezle sie prezentuje.
Ale jednak fotografia przy swietle zastanym... moze byc az tak kiepsko?
Zazwyczaj czlon "PS" jest osobisty, dlatego wyrazilem w nim swoja opinie.