Roba66 a co masz?jeśli można zapytać?
Raynoxa już na stanie mam więc ten zakup na razie z głowy i do przodu.
Roba66 a co masz?jeśli można zapytać?
Raynoxa już na stanie mam więc ten zakup na razie z głowy i do przodu.
Wklejone zdjęcia robiłem D80, teraz mam D90.
Zapewniam Cię, że każdym innym systemem tez można robić takie i dużo lepsze zdjęcia. Więc tym, co mam nie sugeruj się.
Poszukaj ile kosztują w każdym z systemów szkła, które Cię interesują. Puszki w sumie kosztują podobnie.
P.S.
A nie myślałaś o micro 4/3?
"Fotografia jest jak seks - jak nie ma w niej uczucia, to technika niewiele pomoże"
Szczerze to akurat o tym nie myślałam. Warto w to inwestować? Jakie są tego korzyści. Bo szczerze nigdy o tym jakos nie czytalam, tak zeby sie zorientowac w tym systemie.
przewin 2 strony do tylu, pisalem Ci o u4/3
moim zdaniem to najlepsze wyjscie. pozwoli ci "płynnie" przejsc do systemu ze zmienną optyką, i przesiadka na lustrzanke jesli kiedykolwiek nastąpi to bedzie tylko kwestia wymiany "zatyczki"
bo wszytkie obiektywy systemowe podepniesz pod u4/3 jak i pod 4/3.
na zmianie zyskujesz:
lepsza matryce
lepsze czulosci
wymienna optyke
oraz nie tracisz:
kadrowania na lcd
rozmiaru kompaktu
łatwej obsługi dla osob ktore nie bangla z techniką, a czasem tez by chcialy zdjecie zrobic.
to takie moje zdanie.
Chyba mniej trzesawki jest.
Wystarczy się zaszyć i jest OK
Albo kupić statyw
Ale jest coś, co ułatwia sprawę: średnica filtra. Nikkor ma 67 mm, Zuiko chyba 58 mm. Nałożenie Raynoxa na 67 mm nie jest takie proste. No i Zuiko raczej lepszy optycznie od tego Nikkora - mówię o 70-300 w wersji G. Powyżej 200 mm to mydełko wychodziło, dlatego już go nie mam.
"Fotografia jest jak seks - jak nie ma w niej uczucia, to technika niewiele pomoże"
Piszę o tym ,bo zd40-150 jest bardzo lekki,w przeciwieństwie do 70-300 którego trudno utrzymac na byle jakim statywie+Raynox.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Po co się zaszywac?Jest fajnie!
Ostatnio edytowane przez Adamss68 ; 22.03.10 o 21:16 Powód: Automatyczne scalenie postów