Niepokojące są 2 fakty:
- ISO od 200 (dla CCD to dziwne)
- SD/SDHC, zupełnie nie rozumiem braku CF
Niepokojące są 2 fakty:
- ISO od 200 (dla CCD to dziwne)
- SD/SDHC, zupełnie nie rozumiem braku CF
Roznia sie bardzo.
Na jednym waflu masz 200 sztuk aps-c lub 20 sztuk ff, jeden wafel posiada srednio 10 defektow ktore eliminuja dana matryce.
Nie wiem ile wafli miesci sie przy pentaksowej wielkosci matrycy.
SD jak dla mnie nie jest wada, nie ma problemu polamanych pinow, wiekszosc laptopow ma wbudowany czytnik itd.
Cena w Japonii ok 26-27tys na nasze, zakladam, ze w US bedzie drozej czyli realnie 9000-10tys $, w Europie zapewne 1otys Ojro...
pozdroofka
cena , to tylko kwestia ile będą chcieli zabrać z tortu N.C.S FF studyjnego - im będzię niższa tym więcej im z tego tortu przypadnie.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
cyt z Fotopolis:
Aparat będzie dostępny od maja tego roku, początkowo jedynie w Japonii. Ma tam kosztować 850 000 jenów, co stanowi równowartość około 27000 złotych. Na razie nie wiadomo czy i kiedy trafi do sprzedaży poza Krajem Kwitnącej Wiśni, ani tym bardziej ile będzie kosztował.
przy obiektywie piszą , że jest uzupełnieniem aparatu, więc jest w jego cenie cyt:
Uzupełnieniem zaprezentowanej dziś średnioformatowej cyfrowej lustrzanki Pentaksa ma być obiektyw, którego pełna nazwa brzmi "smc PENTAX-D FA 645 55mm f/2,8 AL[IF] SDM AW". Obiektyw ma ultradźwiękowy silnik autofokusa, okrągłą przysłonę i uszczelnienia chroniące go przed wilgocią.
Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 10.03.10 o 20:00 Powód: Automatyczne scalenie postów
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
Zobaczymy jak będzie w sprzedaży.
Wprawdzie i tak nie kupię ale dla zainteresowanych fajniej będzie jeżeli to Ty masz rację![]()
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK