Strona 9 z 13 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 123

Wątek: Pentax 645 Digital będzie następną premierą Pentaxa

qbic
    Gość
    Niepokojące są 2 fakty:

- ISO od 200 (dla CCD to dziwne)
    - SD/SDHC, zupełnie nie rozumiem braku CF

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Niepokojące są 2 fakty:

- ISO od 200 (dla CCD to dziwne)
    - SD/SDHC, zupełnie nie rozumiem braku CF
    ad 1) zgadzam się
    ad 2) nie zgadzam się

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    a ile najtańszy FF, a te matryce na wielkość nie różnią się aż tak bardzo...
    Roznia sie bardzo.
    Na jednym waflu masz 200 sztuk aps-c lub 20 sztuk ff, jeden wafel posiada srednio 10 defektow ktore eliminuja dana matryce.
    Nie wiem ile wafli miesci sie przy pentaksowej wielkosci matrycy.

SD jak dla mnie nie jest wada, nie ma problemu polamanych pinow, wiekszosc laptopow ma wbudowany czytnik itd.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Chłopaki, nie nabijajcie się z Pentaxa. E3 też długo powstawał. Co prawda Pentaxa z 645 nikt nie wyprzedzi, http://www.dpreview.com/news/0503/05...645digital.asp a nie pamiętam, czy to nie była kolejna wersja (nie chce mi się szukać bardziej w przeszłości). Niech się wreszcie narodzi. I niech Pentax zostanie dużą rybą w małym stawie, a nie uklejką w oceanie, jak mu radził kilka lat temu Thom Hogan.
    Bez wątpienia, zaraz stuknie 6 rok powstawania tego aparatu.

Pozdrawiam
    Nie pamietam dobrze, czy Tom Hogan nie powiedzial tego o systemie Olympusa??
    Czesc.Ch.

jungli
    Gość
    Cena w Japonii ok 26-27tys na nasze, zakladam, ze w US bedzie drozej czyli realnie 9000-10tys $, w Europie zapewne 1otys Ojro...

pozdroofka

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez jungli Zobacz posta
    Cena w Japonii ok 26-27tys na nasze, zakladam, ze w US bedzie drozej czyli realnie 9000-10tys $, w Europie zapewne 1otys Ojro...

pozdroofka
    cena , to tylko kwestia ile będą chcieli zabrać z tortu N.C.S FF studyjnego - im będzię niższa tym więcej im z tego tortu przypadnie.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    cyt z Fotopolis:
    Aparat będzie dostępny od maja tego roku, początkowo jedynie w Japonii. Ma tam kosztować 850 000 jenów, co stanowi równowartość około 27000 złotych. Na razie nie wiadomo czy i kiedy trafi do sprzedaży poza Krajem Kwitnącej Wiśni, ani tym bardziej ile będzie kosztował.

przy obiektywie piszą , że jest uzupełnieniem aparatu, więc jest w jego cenie cyt:
    Uzupełnieniem zaprezentowanej dziś średnioformatowej cyfrowej lustrzanki Pentaksa ma być obiektyw, którego pełna nazwa brzmi "smc PENTAX-D FA 645 55mm f/2,8 AL[IF] SDM AW". Obiektyw ma ultradźwiękowy silnik autofokusa, okrągłą przysłonę i uszczelnienia chroniące go przed wilgocią.
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 10.03.10 o 20:00 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar NightCrawler
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta

przy obiektywie piszą , że jest uzupełnieniem aparatu, więc jest w jego cenie cyt:
    Uzupełnieniem zaprezentowanej dziś średnioformatowej cyfrowej lustrzanki Pentaksa ma być obiektyw, którego pełna nazwa brzmi "smc PENTAX-D FA 645 55mm f/2,8 AL[IF] SDM AW".
    A gdzie tu jest napisane, że w cenie?
    Ja to rozumie jako uzupełnienie, ale oferty a nie kpl.
    ...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
    Moje próby i Moja strona
    PAJACYK

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez NightCrawler Zobacz posta
    A gdzie tu jest napisane, że w cenie?
    Ja to rozumie jako uzupełnienie, ale oferty a nie kpl.
    Jeśli podali by cenę korpusu to była by i cena szkła gdyby nie był w zestawie.A piszą o cenie Aparatu.
    Aparat = korpus + obiektyw

| OlyJedi Awatar NightCrawler
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Zobaczymy jak będzie w sprzedaży.
    Wprawdzie i tak nie kupię ale dla zainteresowanych fajniej będzie jeżeli to Ty masz rację
    ...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
    Moje próby i Moja strona
    PAJACYK

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez NightCrawler Zobacz posta
    Zobaczymy jak będzie w sprzedaży.
    Wprawdzie i tak nie kupię ale dla zainteresowanych fajniej będzie jeżeli to Ty masz rację
    Też pewno nie kupię , ale też chciałbym ją mieć (oczywoście nie dla niej samej)
    Pozdrawiam