Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 123

Wątek: Pentax 645 Digital będzie następną premierą Pentaxa

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    Szkoda ze cena jest tak wysoka, drugi powazny problem to brak wymiennosci dupek, jak ktos wchodzi w mf to bierze tez pod uwage w jaki system, moze kupic szkla mamiya i dupke leaf bo tak chce
    Umownie można przyjąć , że to MF entry level
    - natomiast uważam , że w szczególnie w studaich, ale nie tylko- przy tej cenie , októrej się mówi - świetnie da po tyłku wszystkim najwyższym studyjnym FF-om i tu C, N i S mają temat do przemyślenie (chyba , że zrobią do swoich FFów wymienne ścianki)

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Jak wysoka... po ile jest konkurencja?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Jak wysoka... po ile jest konkurencja?
    Mówi się o 6500$ i 27000 zł ze szkłem i 55g więcej od D3
    komentarz kol Sparki 81 z Optycznych:
    Tak czy siak, fajny sprzet, mysle ze jest nie tyle skierowany przeciwko innym MF a raczej wlasnie przeciwko FF 35mm. Cena podobna do hi-end FF Canona i Nikona, a nastepca A900 sony pewnie tez juz nie bedzie taki tani. Jesli ktos decyduje sie na FF to przewaznie dla jego wlasciwosci obrazowania, wiec taki ktos na pewno rozwazy tego pentaxa, jesli jakosc zdjec bedzie "zadowalajaca".
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 10.03.10 o 11:51

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Ciekawe ile osób przegrało zakłady

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Gundi Zobacz posta
    Ciekawe ile osób przegrało zakłady
    Duke Nukem'a dalej nie ma

A serio to cena jest ciekawa, może sporo namieszać w studiach wypychając 1ds i d3x... tym sposobem Pentax uwie kawałek tortu z FF, FF nie produkując

edit: albo i nie, bo w sumie nie wiadomo jaka cena. Źródła są rozbieżne.
    Ostatnio edytowane przez grizz ; 10.03.10 o 15:45
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    Szkoda ze cena jest tak wysoka, drugi powazny problem to brak wymiennosci dupek, jak ktos wchodzi w mf to bierze tez pod uwage w jaki system, moze kupic szkla mamiya i dupke leaf bo tak chce
    Jak tylko wypuszczą długie tele - możesz mieć każdą

piotrek204
    Gość
    Ja widzialem cene 9500$.
    Mam bardzo duzy sentyment do 645N, robilem nim troche i jest to swietny system, jednak przy zblizonych cenach bralbym hassela lub mamiya.
    Trudno przewidziec czy to odrodzenie 645 czy bedzie to pierwsza i ostatnia puszka, w innych systemach jest to uzaleznione od producentow dupek ktorych jest kilku, nie jest to tez wybor dla kaprysu, pojawialy sie scianki o zalosnej jakosci, trzeba zobaczyc jak matryca w pentaksie sie sprawdza.
    Kolejna zaleta dupek jest czesta mozliwosc recznego zdemontowania filtru AA ktory daje ogromny zysk w ostrosci.
    Ostatnio edytowane przez piotrek204 ; 10.03.10 o 12:15

rodzyn
    Gość
    Ja widzialem cene 9500$.
    Mam bardzo duzy sentyment do 645N, robilem nim troche i jest to swietny system, jednak przy zblizonych cenach bralbym hassela lub mamiya.
    Trudno przewidziec czy to odrodzenie 645 czy bedzie to pierwsza i ostatnia puszka, w innych systemach jest to uzaleznione od producentow dupek ktorych jest kilku, nie jest to tez wybor dla kaprysu, pojawialy sie scianki o zalosnej jakosci, trzeba zobaczyc jak matryca w pentaksie sie sprawdza.
    Kolejna zaleta dupek jest czesta mozliwosc recznego zdemontowania filtru AA ktory daje ogromny zysk w ostrosci.
    Sam też miałem trzy szt , choć używałem dwie- kupując pierwszą , chciałem zaoszczędzić - kupiłem tanio , okazało się grzebaną -z walniętym silnikiem naciągu , na silnik czekałem pół roku , ale budowa i sama naprawa była bardzo prosta.
    - inne czasy - kupiłem zaraz dwa kolejne i te orałem naprawdę intensywnie bez najmniejszych problemów, nie pisze o szkłach tylko- były super
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 10.03.10 o 12:24

piotrek204
    Gość
    Ja chetnie kupie 645N lub NII, niestety pojawiaja sie stare 645
    Ten ktorym robilem byl wg wlasciciela bezawaryjny.

rodzyn
    Gość
    Ja chetnie kupie 645N lub NII, niestety pojawiaja sie stare 645
    Ten ktorym robilem byl wg wlasciciela bezawaryjny.
    Ja kupowałem pierwszą z pół roku od wypuszczenia , a silnikowi ktoś się przysłużył - bez winy Pentaxa- wszystkie miałem 645 było ich najwięcej.
    W Gdyni mieliśmy kolegę P Rendaszkę (który nadal serwisuje Pentaxa), zamawiał dla mnie ten silnik- problem zaistniał chyba z powodu tego , że Pentax był chyba pewny niezawodniści silników (i tak chyba było rzeczywiśćie)bo przez jakiś czas nie miał ich w pakietach serwisowych .