Ja bralbym N-ke dla... zapomnialem dlaczego, ale miala jakis bajer ktory byl przydatny w stosunku do 645
W dodatku N-ka nanosi exifa na ramke
Co nie zmienia faktu ze wkurzalby mnie fakt ze majac mamiyke moglbym zmienic rolke w polowie....
Ja bralbym N-ke dla... zapomnialem dlaczego, ale miala jakis bajer ktory byl przydatny w stosunku do 645
W dodatku N-ka nanosi exifa na ramke
Co nie zmienia faktu ze wkurzalby mnie fakt ze majac mamiyke moglbym zmienic rolke w polowie....
M 645 miałem chwilę tak jak Bronicę , potem po kilku tygodniach miałem już pierwszego Pentaxa i biorąc pod uwagę - praca w terenie stała się przyjemnościa - a dwie puszki - bo w jednym negatyw CZ-B lub kolor a drugiej puszczce diapy. Więc problem się mnimalizował .
W studiu miałem RB68
Kiedy porównanie z 4/3?![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Jaka wkońcu ma być cena? ~3000$ czy ~9000$?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Musi byc atrakcyjny cenowo z prostej przyczyny, wiekszosc wymagan do studia spelniaja FF'y >20MPIX a mozna juz miec je tanio (Alfy, 5DmkII).
Wymagania dotyczace druku nie zmienily sie od lat, przy 20Mpix spelnia sie 99% takich wymagan. Ci co chcieli MF to juz go kupili i zbudowali system.
No tak, ale wg plotek, o których wspomniałem to już jest optymistyczna wersja"$8000-$9500! That’s cheap for a medium format camera"
Nie liczyłbym więc na cuda oscylujące w granicach $3000, czy nawet $5000. Zobaczcie ile teraz kosztuje najtańsza puszka APS-X, a ile najtańszy FF, a te matryce na wielkość nie różnią się aż tak bardzo...![]()
Ostatnio edytowane przez Karol ; 10.03.10 o 14:49