Strona 11 z 41 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 406

Wątek: Wątek Zorki

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Pomysl z tryptykami fajny co do jasnosci to widac, ze ciut za ciemne... ( potwierdzam to co poprzednicy zauwazyli)
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

| OlyJedi
    Mieszka w
    Nowa Wieś Warszawska
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Bardzo dziekuję. Rzeczywiście zdjecia sa bez światełka. Robiłam przy oknie, w pochmurny dzień korzystając tylko ze światełka zastanego. Poprawię się.
    Pozdrawiam Zorka

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Za pomysł gratki i zgrabnie to przedstawiłaś. Przyłączam się do opinii o braku światełka.
    pozdrawiam Wiejo

| OlyJedi Awatar Roba66
    Mieszka w
    Galicja... koło Oświęcimia
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Świetny pomysł z tryptykiem, moim zdaniem kwiatki najbardziej udane.
    "Fotografia jest jak seks - jak nie ma w niej uczucia, to technika niewiele pomoże"

| OlyJedi Awatar NightCrawler
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Roba66 - podzielam Twoje zdanie. W owocach niestety za mocne cienie jak dla mnie.
    ...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
    Moje próby i Moja strona
    PAJACYK

| OlyJedi
    Mieszka w
    Nowa Wieś Warszawska
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Kiedy robiłam zdjecia owoców świeciło ładne słoneczko. Postawiłam je na stole i skorzystałam , że światełka wpadającego przez firankę. Firanka była zmarszczona i dawała cinie w postaci paseczków. Natomiast słoneczko jest nisko i daje długie cienie za owocami. A jakbyście je oświetlili? Z góry dziekuję za podpowiedź.
    Pozdrawiam Zorka

| OlyJedi Awatar Tomashhh
    Mieszka w
    Staszów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    no niezle wymyslilas z tymi tryptykami, ciekawie wyszlo czekamy na nastepne i jesli moge cos zasugerowac to moze jakas martwa natura w kolejnych, albo cuś podobnego
    Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar chimol
    Mieszka w
    Lidzbark Warmiński
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zorka Zobacz posta
    Kiedy robiłam zdjecia owoców świeciło ładne słoneczko. Postawiłam je na stole i skorzystałam , że światełka wpadającego przez firankę. Firanka była zmarszczona i dawała cinie w postaci paseczków. Natomiast słoneczko jest nisko i daje długie cienie za owocami. A jakbyście je oświetlili? Z góry dziekuję za podpowiedź.
    Te cienie za owocami psują całość. Rozpraszają. Czasem za duzo światła, to też nie za dobrze. Twoje cieniste paseczki przeszkadzają, a w sumie jeden, dwa paseczki za owocem nie mówią, że to fajne cienie paseczków z firanki.
    Mogłaś zasłonić okno zasłonką i miałabyś światło bardziej jednolite i po problemie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Z chęcią przejrzałam wątek

Najbardziej zachwyciły mnie zimowe pejzaże, zwłaszcza 1 i 5, (1-trochę zbyt ciasny), masz bardzo dobre oko do komponowania takich zdjeć- idź w tę stronę, bo widzę, ze w ciekawym miejscu mieszkasz i krajobrazów masz pod dostatkiem. Popracuj jednak nad obróbką zdjeć które uchwyciłaś.

Osobiście nie przypadły do gustu mi ani miejskie, ani nocne ale nie od razu Kraków zbudowano.

Trzymam kciuki
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
    zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/

| OlyJedi
    Mieszka w
    Nowa Wieś Warszawska
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez chimol Zobacz posta
    Te cienie za owocami psują całość. Rozpraszają. Czasem za duzo światła, to też nie za dobrze. Twoje cieniste paseczki przeszkadzają, a w sumie jeden, dwa paseczki za owocem nie mówią, że to fajne cienie paseczków z firanki.
    Mogłaś zasłonić okno zasłonką i miałabyś światło bardziej jednolite i po problemie.
    Muszę wymyśleć coś innego - nie mam w domu zasłonek a firanki krótkie. Ale dzieki za podpowiedź. Przeczytałam w książce, że można zasłonić białą kalką techniczną ale jeszcze nie wypróbowałam.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez wanilia Zobacz posta
    Z chęcią przejrzałam wątek

Najbardziej zachwyciły mnie zimowe pejzaże, zwłaszcza 1 i 5, (1-trochę zbyt ciasny), masz bardzo dobre oko do komponowania takich zdjeć- idź w tę stronę, bo widzę, ze w ciekawym miejscu mieszkasz i krajobrazów masz pod dostatkiem. Popracuj jednak nad obróbką zdjeć które uchwyciłaś.

Osobiście nie przypadły do gustu mi ani miejskie, ani nocne ale nie od razu Kraków zbudowano.

Trzymam kciuki
    Bardzo dziekuję za odwiedziny. Obejrzałam twoją galerię. Jest rewelacyjna. Masz talent. Zazdroszczę zdjęć kropelek. Próbowałam juz wiele, wiele razy, ale nie umiem ich "posadzić" - zaraz mi spadają a co dopiero zrobienie ostrej kropelki . Bardzo podobają mi się takie zdjecia. Jeśli chodzi o obróbkę zdjęć - no właśnie tu mam duży problem. Będę dalej walczyła.
    Ostatnio edytowane przez zorka ; 24.02.10 o 08:55 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Pozdrawiam Zorka