Być może, że niektóre przeostrzyłama niektóre są za delikatne. Dla wszystkich zdjęć zrobiłam bardzo podobną obróbkę. Ostatnio posiłkowałam się książką Scotta Kelby Fotografia cyfrowa. Może masz jakiś pomysł?
Być może, że niektóre przeostrzyłama niektóre są za delikatne. Dla wszystkich zdjęć zrobiłam bardzo podobną obróbkę. Ostatnio posiłkowałam się książką Scotta Kelby Fotografia cyfrowa. Może masz jakiś pomysł?
Pozdrawiam Zorka
Msz na 2 troszkę twarz popsuta w obróbce. Poszukaj troszkę odważniejszych póz/kadrów![]()
Witajcie. Tak się jakoś ułożyło, że mnie tu długo nie bylo. Nadal próbuję swoich możliwości w portretach ale słoba mi to jakoś idzie. Proszę popatrzcie fachowym okiem. Co robię żle. Czy chodzi o oświetlenie, pozy czy jeszcze coś innego. Będę wdzięczna za kżdą podpowiedź.
Pozdrawiam Zorka
Witaj
Moze co do slabej jakosci , deko przesadzone nie sa slabe to tak na marginesie.Fachowym okiem nie zerkne bo niestety portrety to ciezka sprawa ale cos tam naskrobie jako laik.
Zdjecia /portrety ogolnie poprawne , nie jest zle , ale IMHO troche swiatlo za jednolite , gdyby mozna bylo zastosowac wiecej swiatlocieni, przygaszeniu oswietlenia to wtedy portety zyskaly by na ekspresji , klimacie - niestety przy takim swietle sa jakby oczywiste.
Drugie co sie rzuca w oczy to pozy modelki/ek sa za bardzo na moje oko wystudiowane , slowem tracaja nienaturalnoscia , wiem ze ciezko cos osiagnac bo w portecie uzyskac naturanosc jest niezwykle trudno.
dla mnie najlepsza ostania fotografia , jest w niej cos.
Pozdrawiam
Cholercia ciezko bedzie... Zacznijmy od tego co mi przeszkadza
1- wyglada tak: Lezy baba na kawalku materialu i jest bardzo ladnie oswietlona... Ewidentnie czegos brakuje, jakiegos pkt odniesienia, moze rekwizytu, moze innego kadru...
2- Duzo lepiej, pomijam temat bo nie o to chodzi, ale cos sie dzieje, bardziej mnie zainteresowalo... ale jakby byl np. klocek przykryty materialem a ona by opierala buta na nim albo na nim pol-lezala to byloby miodzio
3- tu takze temat pomijam, ale tu jest to czego w 2 nie bylo i zarazem nie ma tego co bylo w 2... akcji, tam sie "cos dzieje" co przyciagnie moj wzrok, tu odrazu odpychaja moj wzrok rozowe obcasy... Ponad to modelka sztywna jak drewno
4- chyba najlepsze ze wszystkich.
To by bylo na tyle, mysle ze laczac 2 z 3 byloby dobre zdjecie
Dziekuję Wam za odpowiedzi. Dalej będe trenowała.
Pozdrawiam Zorka