Tak nasze okolice są bajkowe, trzeba tylko mieć dużo czasu na spacery i ładną pogode lub sprzyjające warunki. Np lekko unosząca sie mgła nad polami![]()
Tak nasze okolice są bajkowe, trzeba tylko mieć dużo czasu na spacery i ładną pogode lub sprzyjające warunki. Np lekko unosząca sie mgła nad polami![]()
e520 + 14-42 + 40-150
Mój wątek -> http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=71233
Tory ładny kompozycyjnie kadr z ciekawym swiatłem. Pierwszy z zamieszczonych plenerów kolorami zatrzymał mnie na dłużej.
pozdrawiam Wiejo
Jakoś ta wrzutka troche sie kłóci z Twoimi wcześniejszymi zdjęciami i bardzo mocno technicznie kuleje. Na 44 z nieba zrobiła się bardzo nie sympatyczna kasza której nie sposób nie dostrzec. Na 45 za pierwszoplanowym polem gryzący oczy odbiorcy biały pas o wyraźnych próbach retuszerskich. Na 46 pierwszoplanowe trzciny jak i pozostałe krzewy nieostre i na dodatek mocno wyostrzane. 47 ostrość ulokowała się na drugim planie zamiast na pierwszym i widać też mocno wyostrzającą obróbke. Widzę, że miałaś wietrzną pogodę ale efekty trzeba było przewidzieć w trakcie robienia zdjęć. Nastepnym razem będzie lepiej.
pozdrawiam Wiejo
Masz racje - była bardzo wietrznie. I tym razem mi nie wyszło. Nietety nie wiem oczym mówisz na 45. Nie umiem retuszować zdjęć. Wszystko co zrobiłam to zmieniłam na B&W. Ten śnieg tak potopniał w różnych miejscach i właśnie dlatego zwrócił moją uwagę.
Pozdrawiam Zorka
48, ciekawe, choć może warto by było inaczej kadrować, żeby jakieś skupisko kwiatów znalazło się w mocnym punkcie.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Zatrzymalas w swoich kadrach ustepujaca zime, ostatnie tchnienie zimy tego roku... 48. ciekawe, ale nie do konca... Najbardziej przemawiaja do mnie pozostale dwa kadry.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Ciężko mi oceniać takie portrety ale jakoś do mnie nie przemawiają.
Kilka szczegółów mi przeszkadza ale to chyba tylko profesjonalista zwróci uwagę przy robieniu zdjęć.
51. przedziałek razi, rozumiem że sie wtula w futerko ale zakryta twarz
52. ciemna lewa strona zdjęcia, zakryte prawe oko
53. może być ale takie smutne choć poprawne
e520 + 14-42 + 40-150
Mój wątek -> http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=71233