Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
Pewnie masz racje,obrobka zawsze przeraza.Cwicz dalej.Sukcesow zycze.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Problem z ostroscia na tych fotkach...
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Co jak co, ale do ostrości to chyba najmniej bym się tu przyczepił.
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
W odbiorze podoba mi się 10
Ale ze mnie taki znawca, że...
wyrażę jednak swoje zdanie:
9. Ciemność, prawie nie widzę żadnych szczegółów w ciemnych partiach zdjęcia (może to być wina kalibracji, a raczej jej braku mojego monitora).
10. Najfajniejsze z serii MSZ. Przeszkadza ucięta ławka z prawej oraz przepalony śnieg.
11. Lepiej niż na pierwszym. Widzę już coś na tym pomniku. Niemniej nie podoba mi się po prostu to zdjęcie. Ot sobie struś od d... strony pokazany (do tego niestety pogoda jaka jest taka jest i jeszcze nic na niebie nie ma).
12. Lepsze by było gdyby inaczej skadrować. Ja bym to zrobił w pionie a potem ew. przyciął nadmiar. Tak żeby zaczynało się od góry płotka, a nie ściętego filara. Ale to taka moja wizja tylko.
Ale tym co mówię to się do końca nie przejmuj. Tak samo się uczę cały czas (a raczej jak mam czas :/). Rób jak najwięcej zdjęć. Oglądaj zdjęcia innych. Czytaj książki, poradniki na necie, wszystko co Ci wpadnie w ręce. Wszystko przychodzi z czasem (tj. taką mam nadzieję)
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
Dzięki NightCrawler za wyczerpującą wypowiedź. Tak naprawdę to człowiek uczy się całe życie
Muszę się też przyznać że wybrałem porę chyba najgorszą z możliwych do robienia tych zdjęć (13-14), bałem się trochę przepaleń dlatego też tak ciemno na tych fotkach (ze względu na wysoko położone słońce przy zwiększaniu ekspozycji od razu zdjęcia mi się przepalały czy to na niebie czy na śniegu).
Pierwszy raz też fotografowałem ZD50 i jakoś jeszcze nie potrafię się do niego przyzwyczaić.
Co do ostrości to może trochę padła przy zmniejszaniu, bo nie wydaje mi się żeby uciekła mi sprzed obiektywu, choć przyznam że na niektórych zdjęciach (których nie pokazałem) obiektyw łapał mi ostrość na padający śnieg.
Witaj,
Wszystkie jakieś takie ciemne wyszły...
9 - MSZ za ciemno. A dół wygląda jak negatyw...
10 - ma potencjał, ale kadr leży - szkoda że uciąłeś z prawej.
11 - krzywo.
12 - fajne, ale jednak czegoś w nim brakuje.
13 - cieeeemneee.
Wrzucaj kolejne, pozdrawiam
"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach