Strona 20 z 76 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 752

Wątek: Olympus E-PL1

| OlyJedi Awatar Morley
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Kiedy kupowałem G-1 myślałem o nim jak o wsparciu dziadunia E-1. Teraz dochodzę do wniosku, że może czas na wsparcie wsparcia?

A swoją drogą - bez przesady z tym narzekaniem w stosunku do tego uroczego maluszka. Czasami mam wrażenie, że wyliczając wady sprzętu, tak naprawdę sami siebie usiłujemy przekonać, że nie warto. Skoro ktoś nie chce kupić, to naprawdę nie musi się publicznie tłumaczyć dlaczego. Mnie tam taka wiedza, nie jest potrzebna.

A propos dzisiaj dostałem pierścień 4/3 do mikro --> co prawda ani ZD14-54, ani ZD7-14, ani S150 nie chcą ostrzyć inaczej niż manualnie to frajda i tak jest ogromna - fly-by-wire to jest jednak coś.

I proszę nie mówić, że nieporęcznie się foci Micro-usem ze szkłem 4/3. Po prostu balans sprzętem idzie z obiektywu - puszka lekka i nie przeszkadza. Na mój gust g-1 plus wspomniane szkła bije na głowę identyczny zestaw ze zgripionym E-1

----

No i generalnie wybaczcie, że dopiero teraz - ale witajcie znowu!
    Ostatnio edytowane przez Morley ; 4.02.10 o 20:23 Powód: Dopisek witalny
    E1 & G1 | Lublin nad łąką przysiadł. Sam był. I cisza.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Gorzów Wlkp.
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    w Zamościu podpinałem pod E-P1 swoją Sigmę 70-200 i działał AF.
    Jak długo wytrzymał bateria z takim klocem?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Morley, zgadzam się. Nie wiem jak komuś może się nie podobać takie cudo

Cytat Zamieszczone przez Morley
    A propos dzisiaj dostałem pierścień 4/3 do mikro --> co prawda ani ZD14-54, ani ZD7-14, ani S150 nie chcą ostrzyć inaczej niż manualnie to frajda i tak jest ogromna - fly-by-wire to jest jednak coś.
    To po zakupie E-PL1 pewnie byś miał przynajmniej S-AF z tymi szkłami.

Jestem ciekaw czy Olek wypuści jeszcze coś na kształt G1 (wbudowany wizjer, obracany LCD). No i czekam na nowości w dużym 4/3, można by lustrzanki wyposażyć w końcu w te filmy i jakiś obiektyw pokazać.

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    EPL1 ma sterowanie bezprzewodowe lampami zewnętrznymi przy użyciu wbudowanej. Świetnie.

Czy to działa w jakimkolwiek trybie (choćby manualnym) z lampami niesystemowymi? Chodzi o to że mam graty Canona, w tym Metza 58 dedykowanego do Canona. Czy jest jakakolwiek opcja odpalania go przez EPL1?
    Micro4/3 chcę dokupić do systemu FF, do używania nie ZAMIAST a OBOK niego, kieszonkowe uzupełnienie. Nie zamierzam kupować potem lamp Olka, ale miło by było gdybym mógł użyć te które już mam.
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

| OlyJedi Awatar marwis
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    EPL1 ma sterowanie bezprzewodowe lampami zewnętrznymi przy użyciu wbudowanej. Świetnie.

Czy to działa w jakimkolwiek trybie (choćby manualnym) z lampami niesystemowymi? Chodzi o to że mam graty Canona, w tym Metza 58 dedykowanego do Canona. Czy jest jakakolwiek opcja odpalania go przez EPL1?
    Micro4/3 chcę dokupić do systemu FF, do używania nie ZAMIAST a OBOK niego, kieszonkowe uzupełnienie. Nie zamierzam kupować potem lamp Olka, ale miło by było gdybym mógł użyć te które już mam.
    nie wiem jak lampy Canona, ale w Olympusach fotocelę można uruchomić dowolnym błyskiem (lampa w trybie Auto), oczywiście TTL nie działa...
    ja używam tak FL36R z Canonem S90, myślę że w drugą stronę będzie podobnie...
    E 410 ZD 9-18, 14-42, 18-180, FL 36R, PS S90

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Przy obecnym kursie $ (w tej chwili 2,83) mamy przy prywatnym imporcie z USA jakieś ok. 1700 złotych. Pewnie w ciągu pół roku spadnie do 500$, a dolar też troszeczkę spadnie...
    Powiedzmy 500$ x 2,7 = 1350 zł. I taka cena robi się sensowna.

Olek uznaje gwarancję na sprzęt z USA, to taki wyjątek pośród producentów aparatów.
    dolar odjechał..... a to raczej dopiero przedsmak tego co nas czeka....http://stooq.com/q/a/?s=usdpln&i=120&u=294895&e
    Déjà vu.....

.... no może mała korekta do 2,93 dla spóźnialskich i potem nowe szczyty
    Ostatnio edytowane przez outsider ; 5.02.10 o 22:04

| OlyJedi Awatar merti
    Mieszka w
    kajś miedzy Hanysomi a Góralomi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Pierwsze zdjęcia testowe _2_ (te drugie jak wiadomo traktuje się z przymrożeniem oka )
    E-420 +14-300 oraz inne szpeje
    From The Earth

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    dolar odjechał..... a to raczej dopiero przedsmak tego co nas czeka....http://stooq.com/q/a/?s=usdpln&i=120&u=294895&e
    Déjà vu.....

.... no może mała korekta do 2,93 dla spóźnialskich i potem nowe szczyty
    niestety...
    Zobaczymy jak długo, na razie zakupy w USA średnio opłacalne.
    A już przymierzałem na olkowych stronach body do obiektywów (uaktualnili o EPL1):
    http://www.four-thirds.org/en/produc...ing/index.html
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    A już przymierzałem na olkowych stronach body do obiektywów
    Zycze Ci Piotr, zebys jak najszybciej w koncu cos wybral i kupil oraz zaczal cieszyc sie korzystaniem.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Zycze Ci Piotr, zebys jak najszybciej w koncu cos wybral i kupil oraz zaczal cieszyc sie korzystaniem.
    Łączę się w życzeniach. Możliwe, że najlepiej dla nas by było, gdyby to nie było małe cztery-trzecie.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów