Strona 22 z 76 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 752

Wątek: Olympus E-PL1

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    korekta na rynku walutowym... z dużym prawdopodobieństwem można założyć że za chwilę ostatnia szansa na załapanie się na tanie zakupy w USA.... potem już tylko śniegi Kilimandżaro....

ciekawy blog (zwłaszcza komentarze): http://spekulant.blox.pl/2010/02/Bed...istaKomentarzy

powodzenia....

(oczywiście może też się okazać, że waluty wcale nie odjadą, a nasza gospodarka okaże się taak mocna, że pln-y będą sobie wydzierać od piasków Sahary, po brzegi Hokkaido....)

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    niestety...
    Zobaczymy jak długo, na razie zakupy w USA średnio opłacalne.
    A już przymierzałem na olkowych stronach body do obiektywów (uaktualnili o EPL1):
    http://www.four-thirds.org/en/produc...ing/index.html

| OlyJedi Awatar marwis
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    na dpreview właśnie umieścili sample
    http://www.dpreview.com/galleries/re...review-samples
    moje wrażenia są w dalszym ciągu bardzo pozytywne jeśli chodzi o szum nawet na 3200 (jak dla mnie nie ważne, że to odszumianie ulepszone)
    bardzo fajne są też efekty z filtrem diorama
    E 410 ZD 9-18, 14-42, 18-180, FL 36R, PS S90

| OlyJedi Awatar Roba66
    Mieszka w
    Galicja... koło Oświęcimia
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Można się trochę pobawić E-PL1 online.
    "Fotografia jest jak seks - jak nie ma w niej uczucia, to technika niewiele pomoże"

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Morley, zgadzam się. Nie wiem jak komuś może się nie podobać takie cudo

To po zakupie E-PL1 pewnie byś miał przynajmniej S-AF z tymi szkłami
    Skąd masz informację o lepszej współpracy E-PL1 z dużym 4/3 ? Podasz źródło?
    Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    Skąd masz informację o lepszej współpracy E-PL1 z dużym 4/3 ? Podasz źródło?
    tu nie chodzi o lepszą współpracę ale tylko o to, że wszystkie puszki Olympusa E-Px działają w trybie S-AF ze wszystkimi obiektywami 4/3 a puszki Panasonic m4/3 niekoniecznie. Szybkość działania S-AF u Olympusa to już osobny temat

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    tu nie chodzi o lepszą współpracę ale tylko o to, że wszystkie puszki Olympusa E-Px działają w trybie S-AF ze wszystkimi obiektywami 4/3 a puszki Panasonic m4/3 niekoniecznie. Szybkość działania S-AF u Olympusa to już osobny temat
    Dokładnie o to mi chodzi. Choć nie dam głowy, że na pewno ze wszystkimi obiektywami tak jest. Ale fakt, że jak przymierzaliśmy do E-P1 starsze obiektywy 4/3 które teoretycznie nie współpracują z contrast AF, to E-P1 ostrzył w S-AF bez problemów. W EP-2 nie popsuli S-AF, więc myślę, że i E-PL1 powinien dobrze radzić sobie z współpracą z obiektywami które nie były stworzone z myślą o contrast AF.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Mam coraz większą ochotę na micro43 (lub microSony czy microSamsung, co tam wyjdzie do wiosny). Wchodziłem kilka dni temu po górach zimą - plecak, w plecaku oddzielna część foto, do plecaka statyw. Zima z tej perspektywy jest świetna (co innego w mieście buro-ponuro). Ale brakowało czegoś małego w kieszeni.
    Nie zawsze chciało się zrzucać plecak na śnieg, wyjmować sprzęt, robić zdjęcia (i jeszcze ustawiać statyw), potem pakować to z powrotem. Na szczycie Canon 5D odmówił (połowicznie) współpracy z zimna i wiatru. Taki maluch w kieszeni miałby cieplej, wyjmowałbym go na krócej. A tak w 5D wysiadł LCD, choć zdjęcia nadal (całe szczęście) robił, miałem jednak mieszane uczucia (a jeśli wysiądzie na trwale?). Plecak, kijki, stuptuty... małe EPL1 czy coś podonego łatwiej byłoby wyciągać i chować w dowolnym momencie.
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Pod tym wzgledem taki zestaw mikro 4/3 jest spoko. W zeszla sobote zrobilem sobie 3h spacer po jakis chynchach w mojej okolicy. Kregoslup podziekowal, ze E-P1 + 17 waza ponizej 0,5kg. Z E-3 taka wyprawa nie byla zbytnio komfortowa.
    Rolleicord, Canon
    flickr

| OlyJedi Awatar festin
    Mieszka w
    Pruszków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Wiem o czym piszecie
    Byłem w czasie ostatnich wakacji w wysokich górach.
    Powyżej 7000 m ani razu nie wyjąłem e-3 z torby (cud, że go gdzieś nie cisnąłem w chwili zwątpienia
    Teraz tylko czekam, w którym "bezlustrowym" systemie pojawi się uszczelniane body w komplecie z takowym obiektywem (mam nadzieję, że to będzie PEN, bo bardzo mi się te małe olympusiki podobają ).
    pozdrawiam
    Paweł

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów