Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 107

Wątek: te szumy w e-systemie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    W danym segmencie cenowym jakość obrazu jest dość porównywalna. ISO 800 jest w 4/3 OK powyżej E-520, więc jest na co i po co zmieniać. Najbardziej jednak odczuje się nowy AF.

Jeśli plotki się sprawdzą to może panasonic da olkowi matryce BSI, bo ponoć mają gotowe a tam widać niezłą poprawę jakości i co ciekawe technologia ta punktuje tym mocniej im mniejsza matryca.

Takie matryce pakuje teraz masowo w co się da SONY a nawet CASIO. Może to pobożne życzenia ale ja tam poczekam co pokaże następca E-3

| OlyJedi Awatar qwert
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Lailonn Zobacz posta
    W danym segmencie cenowym jakość obrazu jest dość porównywalna. ISO 800 jest w 4/3 OK powyżej E-520, więc jest na co i po co zmieniać. Najbardziej jednak odczuje się nowy AF.

Jeśli plotki się sprawdzą to może panasonic da olkowi matryce BSI, bo ponoć mają gotowe a tam widać niezłą poprawę jakości i co ciekawe technologia ta punktuje tym mocniej im mniejsza matryca.

Takie matryce pakuje teraz masowo w co się da SONY a nawet CASIO. Może to pobożne życzenia ale ja tam poczekam co pokaże następca E-3
    Ja też czekam ,tylko jak długo jeszcze. Cierpliwość się kiedyś kończy.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qwert Zobacz posta
    Ja też czekam ,tylko jak długo jeszcze. Cierpliwość się kiedyś kończy.
    To zmienisz. Co za problem. Obrączek nikt nie zakładał
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Na grupie umiescilem w jednym z watkow foty z tego szkla.
    Link ?

Kolega co ma Nikona D300 + wiele szkiel uzyskuje podobna
    jakosc co ja ze swoim Olkiem tylko, ze
    Twój kolega z D300 to już żyjąca legenda

Pisze tutaj o amatorskich potrzebach gdzie nie potrzeba
    zadnych cudow
    Cudowność (jakość obrazu, nie krwawiąca matryca) to rzecz względna.

S4INT
    Gość
    I link do jakichś zdjęć "kolegi co ma d300" ?

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Kolega co ma Nikona D300 + wiele szkiel uzyskuje podobna
    jakosc co ja ze swoim Olkiem tylko, ze nie ma stabilizacji a
    na szkla wydal pare razy wiecej.

Tak to wyglada w praktyce.
    Twój kolega z D300 to już żyjąca legenda
    Wczoraj na Discovery World był o nim program. Jest taki cykl o niezwykłych ludziach. "Człowiek wilk", "Człowiek niedźwiedź" jest również poświęcony koledze Darka "Człowiek Nikon D300".

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 9.01.10 o 13:26

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Stabilizacja nie rekompensuje braku w używalnym wysokim iso. 1/15s, gość na scenie się giba ostro z gitarą - efekt: gitarzysta jest rozmazany.
    Stabilizacja tu nie pomoże. Ale lampa z błyskiem na drugą kurtynę jak najbardziej tak. Nie dość, że gość na scenie będzie ostry, to jeszcze powstanie fajny ślad pokazujący, jak się gibał ostro z gitarą, a i klimatyczne oświetlenie sceny zostanie uchwycone w kadrze.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

S4INT
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Stabilizacja tu nie pomoże. Ale lampa z błyskiem na drugą kurtynę jak najbardziej tak. Nie dość, że gość na scenie będzie ostry, to jeszcze powstanie fajny ślad pokazujący, jak się gibał ostro z gitarą, a i klimatyczne oświetlenie sceny zostanie uchwycone w kadrze.
    No ok, jedno czy pare takich zdjęć jest w porządku. Ale jak masz wszystkie tak samo zrobione to już mniej ok.
    Swoją drogą zazwyczaj na koncertach jest zakaz używania lampy...

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Hihihihihihhihi

Co, raz, to lepsze teksty padają w tym wątku. Najlepsze, gdy ludziska silą się na wiedzę. Popisują się nią

Idziesz na koncert i walisz lampą, na drugą kurtynę. Co, tam lampa. Przed koncertem ustalasz z organizatorami jakie mają dać Ci światło. Jak Ci gitarzysta źle stanie, to wchodzisz na scenę i go ustawiasz, a jak marudzi, to przerywasz koncert. Nie będzie Ci jakiś grajek podskakiwał. Ty jestś z aparatem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Nigdy mi nie przeszkadzało, że te zdjęcia są takie same. Jeśli na scenie jest ruch, to dobrze by było go na zdjęciach przedstawić. Nie widzę sensu w zamrażaniu go wysokim iso z końca zakresu dostępnego w aparacie. To dobre na zdjęcia w konkursie recytatorskim albo koncercie pianisty (i wtedy czułość podnosi się bardziej po to, żeby zrekompensować brak światła i długie ogniskowe, których trzeba użyć, bo siedzi się wtedy zazwyczaj gdzieś w trybunach, niż do zamrożeniu ruchu, którego tam prawie w ogóle nie ma), ale nie na żywy koncert rockowy

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Swoją drogą zazwyczaj na koncertach jest zakaz używania lampy...
    Nie fotografuję na koncertach - wolę wtedy posłuchać muzyki, zamiast biegać z aparatem. Moi znajomi jednak fotografują i zazwyczaj po krótkiej rozmowie z organizatorem dostają zgodę na fotografowanie przez kilkanaście minut tuż pod samą sceną, z błyskaniem lampą do woli. No ale to są koncerty muzyki alternatywnej, gdzie ludzi jest kilkadziesięciu, barierek nie ma, a ochrona siedzi przy barze i pije piwo

Na dużych koncertach, gdzie jest tłum ludzi, a fotografowanie spod sceny wymaga akredytacji, to lepiej sobie taką akredytację załatwić. A jak się nie da, to zostawić aparat w domu, bo pstrykanie znad głowy w tłumie ludzi kilkadziesiąt metrów od sceny to dla mnie żadna fotografia koncertowa - to tylko kłopot. No ale co kto lubi... Jak ktoś się upiera na robienie zdjęć w warunkach, kiedy lepiej ich w ogóle nie robić, to musi się liczyć z dużymi wydatkami na sprzęt z najwyższej półki, żeby jakość fotografii była przynajmniej akceptowalna.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Hihihihihihhihi

Co, raz, to lepsze teksty padają w tym wątku. Najlepsze, gdy ludziska silą się na wiedzę. Popisują się nią

Idziesz na koncert i walisz lampą, na drugą kurtynę. Co, tam lampa. Przed koncertem ustalasz z organizatorami jakie mają dać Ci światło. Jak Ci gitarzysta źle stanie, to wchodzisz na scenę i go ustawiasz, a jak marudzi, to przerywasz koncert. Nie będzie Ci jakiś grajek podskakiwał. Ty jestś z aparatem
    Skończ waść, wstydu oszczędź. Nie masz nic mądrego do powiedzenia w tym wątku, silisz się tylko na pozowaną szyderę. Słabe to jest cholernie... Weź napisz coś z sensem w końcu.
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 9.01.10 o 15:12 Powód: Automatyczne scalenie postów
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb