Strona 17 z 23 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 228

Wątek: Canon EOS 7D - się dzieje... ale czemu nie FF ?

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    qbic: to są rozwiązania z przełomu wieku idealnie wpisujące się w ff, nie trzeba NIC robić. W swoim czasie prowadziłem również rozbudowany serwis więc wiem co piszę.
    Śmiem w to wątpić. Mechanika to nie wszystko.

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez heyahero Zobacz posta
    A czym ty się tak "wzniecasz"? :

Jakby rozpychanie się Sony na rynku foto miało sprawić, że będę mógł za czas jakiś kupić sobie magiczny "fulfrejm" i bawić się nim, jak dziś się bawię OM-1, to czemu nie??? I to wszystko za rozsądną cenę, żeby jeszcze starczyło na filtr UV na obiektyw.

Pozdrawiam
    Gdyby BIG firmy były uczciwe wobec swoich odbiorców, to nie byłoby w ogóle lustrzanek cyfrowych (poza szczególnymi działami).
    Gratuluję zabawy z OM-1 , to świetna rzecz, która przy okazji przeżyje niejeden dzisiejszy bardzo drogi "gadżet"

qbic: elektronika jest ta sama, a migawce zwisa i powiewa czy otwiera się przed matrycą czy przed filmem, zwłaszcza w ff
    W mojej opinii wkład Sony'ego jest bardzo nikły. Rozwój zaś (nie tylko u Sony'ego) polega na ;
    1.kasa
    .........
    10.kasa
    i degrengoladzie istniejących już rozwiązań.
    Pozdrawiam

A ciekawe ile obecnie kosztowałoby dziś wyprodukowanie takiego OM-1, albo OM-4... a może dodatkowo z matrycą? Bez af-ów i innych zbędnych wodotrysków.
    Bo zdaję się w fotografii ważne jest światło (foto) i nośnik na którym jest zapisane(tabula do grafos , a nadmierna reszta to świetny gadżet do amatora. Nie piszę, że pewne rozwiązania nie są przydatne w konkretnych sytuacjach.
    Wyobraź sobie OM-4 na którym można zrobić zdjęcie na dobrej matrycy bez autofokusa z dobrymi starymi szkłami.............?

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Naprawdę tak uważam, gdyż sam znam wiele rozwiązań Minolty, których Sony nie wykorzystał do tej pory; nie potrafił, albo nie potrafił odnaleźć albo zaadoptować. Zaś co do obiektywów- jeśli ktoś nie tworzy obiektywów nie jest producentem foto, chyba że w niedługim czasie przejmą Zeissa (poza Sony'm talibanu tu nie widzę).
    Chyba bredzisz chłopie. To nie są nawet rozważania akademickie, (no offense) tylko zerkanie pięciolatka z poziomu blatu stołu na świat dorosłych. Tam u Japońców raczej nie sadzają na wysokich stołkach idiotów. MSZ Sony wie co robi, żeby wydoić jak największą kasę ze schedy po Minolcie.

Sorkens, ale te dalsze przebąkiwania nadają się na jakiś wysypiskowy wątek. Sony, Minolta, Zeiss... O 7D miało być i o szumach jak z olka

Cheers
    "There's no such thing as free titties"

qbic
    Gość

qbic: elektronika jest ta sama, a migawce zwisa i powiewa czy otwiera się przed matrycą czy przed filmem, zwłaszcza w ff
    W mojej opinii wkład Sony'ego jest bardzo nikły. Rozwój zaś (nie tylko u Sony'ego) polega na ;
    1.kasa
    .........
    Przemysł to nie wolontariat. Skąd wiesz ze to rozwiązanie migawkowe dało się zaimplementować w którymkolwiek istniejącym DSLR Sony?

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Wyobraź sobie OM-4 na którym można zrobić zdjęcie na dobrej matrycy bez autofokusa z dobrymi starymi szkłami.............?
    Taaaa... A olek wypuści nowe Zukio 50mm/f1.8 po cenach niższych niż używki z allegro. Bo branża foto utrzymuje się ze znanej filantropii (lol)
    Ostatnio edytowane przez heyahero ; 22.10.09 o 22:25 Powód: filantropia chyba brzmi lepiej ;)
    "There's no such thing as free titties"

rodzyn
    Gość
    a Co ty synku możesz na ten temat powiedzieć to chyba nie mialeś starych Minolt manualnych w ręce z czasów gdy inowacyjnie to Nikon i Canon gonił Minoltę w technologiI ( nie piszę o sprzedaży) ja troczę tych klocków wcałości i rozebranych miałem u siebie i wiem co piszę namawiam też do poszukiwań info o Minolcie a w fotografi mam staż 40 lat- nie tylko foto, ale i serwis.

Chyba bredzisz chłopie. To nie są nawet rozważania akademickie, (no offense) tylko zerkanie pięciolatka z poziomu blatu stołu na świat dorosłych. Tam u Japońców raczej nie sadzają na wysokich stołkach idiotów. MSZ Sony wie co robi, żeby wydoić jak największą kasę ze schedy po Minolcie.

Pytanie jak minolta udostępniła im te dane, to raczej nie była miłość , a wrogie przejęcie!

qbic
    Gość
    a Co ty synku możesz na ten temat powiedzieć
    Buhahahaha

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Przemysł to nie wolontariat. Skąd wiesz ze to rozwiązanie migawkowe dało się zaimplementować w którymkolwiek istniejącym DSLR Sony?
    Będzie w następnej naj!lustrzance pro Sonego

ale , może rzeczywiście wrócić do C 7 bo znacząco odbiegamy od tematu
    ew osobny wątek - chetnie podzielę sie wiedzą
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 22.10.09 o 22:32

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    chłopcy: COOL IT PEACE and LOVE to EVERYONE

qbic
    Gość
    Pytanie jak minolta udostępniła im te dane, to raczej nie była miłość , a wrogie przejęcie!

Ultra Mechatron wkroczył do siedziby minolty, zabił wszystkich i wyniósł zabawki.