historia uczy nas jednego , że nigdy, nikogo, niczego nie nauczyła!
Dobrych snów i pozdrawiam
a tak, a propos, coś jest w tej dowcipnej wizji Sonego![]()
historia uczy nas jednego , że nigdy, nikogo, niczego nie nauczyła!
Dobrych snów i pozdrawiam
a tak, a propos, coś jest w tej dowcipnej wizji Sonego![]()
Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 22.10.09 o 22:43
To ze N nie ma konkurencji to gruba przesada, niektorzy uwazaja ze jesli D3s okaze sie nawet o 2EV lepszy to mkIV przestanie miec sens. Tak jak nikt nie potrafi zrobic zdjecia 5DmkII bo AF nie dziala.
Jakie tez mamy kryterium oceny systemu, ISO puszek?
Co jest lepszego do w nikonie do fotografowania architektury od 5dmkII z 17TS-E?
Nikt chyba nie ma watpliwosci ze obecnie technologoicznie jest N,C i dlugo, dlugo nic. N i C nie maja biznesu w tym zeby miedzy soba walczyc, raz jeden troche z przodu, pozniej drugi. Czesc uzytkownikow oczywiscie biega jak kot z pecherzem pomiedzy systemami kiedy szala sie odrobine przechyli.
N i C maja w szufladach jeszcze sporo pomyslow, nie daja wszystkiego bo nie musza. Ilosc szkiel w systemach jest tez tak duza ze kadzy znajdzie cos dla siebie.
Siedze w C ale co mnie obchodzi o ile D3s jest lepszy od mkIV itd, mam 40D ktorego wykorzystuje w 25%. Klade $$ w szklarnie bo wiem ze system EOS szybko nie zdechnie.
W sprawie 12mpix u Nikona, to nie wiemy czy trzyma 12mpix bo chce czy musi. Canon ma wiecej swobody w matrycach, jest samodzielny.
Dziekowac trzeba... Sony. To jest firma z ambicjami ale mniejszym doswiadczeniem, stara sie nadgonic i ma agresywna polityke cenowa.
Ostatnio edytowane przez piotrek204 ; 22.10.09 o 22:50
Doceniam Sony, ale tez nie przeceniam. Zeby zabil C i N nie wierze, najwyzej zmniejszy dystans i stanie sie rownym graczem w tym biznesie.
Gdyby nie Sony to prezesi C i N podczas cotygodniowego wspolnego picia sake mowili jedynie tak: "ja dorzuce w tym roku filtry artystyczne, a ty daj im w koncu troche lepszy AF"
Ja przecież nie piszę ,że N i C są beeeee tylko ,żeby się trzymali , bo mogą dostać po tyłku od gorszego ale bogatszego konkurenta , który po tym fakcie pokaże na co go stać
w obcinaniu kosztów
(można wygrać w Pokera nie mając w kartach nic tyko mając kasę )
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
żebyś się nie zdziwił - moim zdaniem Sony przejmując Minoltę robiło to( już wtedy) z założeniem , że przejmie branżę (w Biznesie nie ma sentymentów)
Produkt można sprzedać na dwa sposoby :
1. Robiąc dobry produkt , który dociera do zaangażowanych odbiorców.
2. Sprzedawać taniej-intensywnie reklamując produkt przeciętny -lub poniżej
Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 22.10.09 o 23:13 Powód: Automatyczne scalenie postów
Np: nap blu ray-a( nie podtwarzaczy , ale napędów - uzależnili wszystkich chcących produkować odtwarzacze HD)
a w latach 90 to próbowali opanować rynek kamer amatotskich DV, D8 , Hi 8 , ale Panas DV, SVHS i pokrewne dał radę i doszli Koreańczycy .
Sony ma jeden problem-Sprzedają mało w Japoni- Japończycy ich nie bardzo lubią i uważają ich produkty za wyrób " czekoladopodobny " jeśli ktoś wie o czym piszę .
Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 22.10.09 o 23:24
Nie chodziło o rynek podzespołów tu jest masa monopoli, o których nie zdajemy sobie sprawy.
Demonizujesz po prostu.
Rynku tak łatwo nie da się zdominować. Popatrz na konsole, jak psp3 dostało od xboxa i wii
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Tak tylko, że rynek napędów dyskowych jest rynkiem umierającym - więc było to Pyrusowe zwycięstwo, ale świadczy o sposobie rozpychania się Sonego- natychmiast gdy konkurencja padła - przenieśli produkcję z Japoni do Chin.
Jeszcze co do kamer to nie pamiętam w 9tym którym była
sytuacja , że wydawali katalog 2 razy w roku ale 3 razy zmienili linie kamer- chcieli Panasa wpuścić w ten taniec , ale ten się nie dał.
Jeżeli chodzi o konsolę to Xbox-a dopłaca amerykański podatnik (przez ulgi i inne)
Zastanawiałem się ostatnio nad Samyangiem , czy nie powstał przypadkiem , za sprawstwem Sonego - by zmniejszyć sprzedaż i zmusić do obniżania cen przez N, C, P by zmniejszyć ich siłe finansową, w końcu szkła to poważny wkład do zysku tych firm, a brak mocowań 4/3 by to potwierdzał-brak zagrożenia ze strony 4/3 ?
Oczywiście mamy wolny rynek.
Jeszcze nie wiem gdzie to zamieścić ale jest fajna rozmowa o potrzebach 4/3 i u43 z ludzi z forum Oly z Francji z człowiekiem OLEGO:
http://43rumors.com/olympus-product-...lympus-france/
treść tej części można przenieść w bardziej sensowne miejsce
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 23.10.09 o 07:56
Z tego co kojarze to Samyang zajmuje sie optyka od lat 70tych, a ze weszli na rynek foto to insza innoscswoja droga fajne szkla robia, obcowalem i bylem bardzo zadowolony, choc faktycznie do 4/3, to niekoniecznie.
Zeby oftopa nie robic, Kanion, nie jest zlym aparatem, rzeklbym ze nawet jest dobrym, kazdemu wedlug potrzeb. Szkoda tylko, ze Ci co kiedys brylowali min Olympus, ciagle traca do liderow.
pozdrawiam