Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
ja do e-3 nie mam zadnych zastrzezen. moze to dlatego, ze nigdy nie robilem zdjec w ciemnej d... rukarni ani nie potrzebowalem korzystac z wycinka kadru aby doskwieral mi rzekomy szum.
jesli ktos naduzywal filmow sajensfikszyn to owszem moze naturalnym wydawac sie mu ciagniecie cieni poza realne granice.
czy slawne "wyciaganie z cieni" rozumiecie jako ratowanie nienaswietlonych zdjec? to naswietlajcie jak trzeba. jesli mam scene z czyms malo oswietlonym to planuje fote tak aby ten cien jeszcze poglebic i wszystko bylo cacy a nie tworzyc cos z niczego.
Ostatnio edytowane przez dka ; 28.09.09 o 20:07
Ha, mimo wszystko jednak z E-3 wyskoczyłeś![]()
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Mnie dodatkowo irytuje wąska dynamika i tendencja do przepalania.
a mnie w E-3 irytuje osłona wizjera, której już 2 sztuki zgubiłem, teraz mam dylemat, kupić 3cią czy A900...
http://www.robertnawara.digartfolio.pl/
E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5
a w A900 nie wypada ?
mam do E-3 w zapasie jedną - i jak ją zgubię to zamówię zaś 2 szti ta druga bedzie znowu na zapas, i jak ją zgubię to zamówię zaś 2 szt
i ta druga bedzie znowu na zapas, i jak ją zgubię to zamówię zaś 2 szt
i ta druga bedzie znowu na zapas, ......
![]()
.
pozdrawiam serdecznie, Sebu$
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto