Strona 84 z 117 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 1164

Wątek: E-3 subiektywne odczucia posiadaczy

jungli
    Gość
    qbic

Wiesz dobrze o co mi chodzilo, chodzilo mi o ogladanie cropow na komputerze, wiadomo, ze wszystkich zdjec sie nie drukuje, jednak nie drukowac nic, to tez wielka roznica, oczywiscie jak ktos woli miec wszystko na plytkach i ogladac na tv czy monitorze, to jego sprawa, kwestia upodoban....

Da sie kupic w Polsce body E3 ponizej 4tys nowe, tylko trzeba troche pomyslec.

hej

Mieszka w
    Hässleholm
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam

Byc moze komus z Was przyda sie ta informacja.

Niedawno dowiedzialem sie od oficjalnych przedstawicieli Olympusa (2 niezalezne odpowiedzi), ze nie ma problemu ze skorzystaniem z promocji "Rozbuduj swoj system" jezeli np. kupimy aparat w jednym kraju, zarejestrujemy w innym i podamy jeszcze inny adres do wysylki Grunt, zeby kraje byly objete promocja. W regulaminie promocji jest punkt, ze trzeba wszystko w jednym kraju o ile dobrze pamietam...

Ja kupilem E-3 w fotobasia.pl i zarejestrowalem go w Szwecji proszac o wysylke prezentu na adres szwedzki, mam polskie obywatelstwo. Czekam na paczke
    Ostatnio edytowane przez krzysgro ; 20.03.09 o 10:40

Mieszka w
    Hässleholm
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    List do Niemiec wyslalem w piatek a juz w nastepny czwartek wieczorem paczka byla do odbioru w miejscowym DHL Tempo nieziemskie
    Takze nie ma znaczenia na kogo jest faktura, w jakim kraju kupione i gdzie wysylane, grunt zeby wszystkie kraje braly udzial w promocji Olympusa.

pozdrawiam
    Krzysztof

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Wydzieliłem posty o fleszach do nowego wątku.

https://forum.olympusclub.pl/showthr...294#post296294
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Wydzieliłem też posty o cenach do odpowiedniego wątku.

https://forum.olympusclub.pl/showthr...866#post297866
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr Grześ Zobacz posta
    Powiem jedno. Od roku jestem użytkownikiem E-3 i naprawdę jeśli chodzi o uszczelnienia, to po teście w Kazimierzu Dolnym, przekonałem się do niego w zupełności. Dodam, że lało, jak trzeba. Nie odmówił mi posłuszeństwa w mrozach do -15. Więcej nie miałem. Jedyne co mnie wkurza, to nie do końca dopracowana współpraca boby z gripem. Ostatnio mimo, że nie sygnalizował, że baterie są na wyczerpaniu, z podpiętą FL-50-R, robi ł zwiechy że szkoda gadać. Problem ustąpił natychmiast po wymianie baterii w aparacie i lampie. Tylko miło by mi było, gdyby mój profesjonalny przyjaciel szybciej mi ten problem sygnalizował, a nie zwieszał kinola, bo to stres jest ogromny. Myślałem sobie, że coś się p#@&^^%, a tu tylko zasilanie. Lubię go, to z podpiętym gripem, EC-1,4 plus 50-200 naprawdę trzyma się świetnie, jest godzien zaufania i budzi zdziwienie wielu ludzi, co to jest. Ale, znam doskonale jego ograniczenia i nie płaczę z tego powodu. Jeśli zainwestowałem trochę pieniędzy w szkła, które posiadam, to uważam, że dla mnie, totalnego amatora, jest to sprzęt, o którym śniłem czytając zachwyty nad E-1. Wtedy jeszcze E-1 na oczy nie widziałem. Mam w głębokim poważaniu rozważanie nad DR i innymi sratytatami. Dla mnie ten aparat w chwili obecnej spełnia wszystko o czym marzyłem. Za rok, albo i dwa, wiele się pewnie zmieni, ale mam nadzieję, że obiektywy, które posiadam, będą nadal tym, o czym wielu w innych systemach marzy. Myślę, że jednak warto inwestować w obiektywy, puszki gwałtownie tanieją i nic, że się do nich przyzwyczajamy. Zachowałem sobie E-300 i mając wybór obiektywów, chętnie wieszam go na kark razem z E-3. Stawarza to w wielu sytuacjach znakomitą możliwość korzystania z różnych obiektywów. Wyjdzie następca E-3, to pewnie sobie kupię, ale czy mój kark wytrzyma?

od pewnego czasu mam "3" fajne body pod względem obsługi bardzo mi się podoba bo jest podobne do Mark II N .. pod względem uszczelnienia jest dobrze stawiam go w tej samej klasie co II N ale ten filmik reklamujący "3" kąpiel w wodzie za burtą łodzi ehehhe to mnie ubawiło....
    miło mnie zaskoczył obiektyw 12-54 naprawde pięknie rysuje moim zdanim ładniej niz "L 28-70" Canona może nie tyle ładniej czy lepiej bo Zuiko jest i tak gorszy ale dla mojego oka Zuiko jest odpowiedniejszy. coś ala 50mm stało ogniskowa canona ta 1.8 f
    no szumy są KIEPSKIE !!!!!!
    co do pracy w -15 nie dajmy się zwariować miałem d70 s tez pracowała cały dzień na mrozie i wszystko było ok z wyjątkiem moich rąk...
    jedna rzecz mnie zaskoczyła na minus zaciął sie wiele razy wiele czyli mam go od 4 miesięcy i 30 razy się zaciął mam jeszcze wiele innych aparató i nie pracuję nim na cały czas ale to zacinanie to coś strasznego !!!
    przeczyszczone zostały styki obiektywu z body i na razie jest ok

teraz "poluję" na obiektyw do niego wąskokątny coś z pośród zuiko 50-200 zuiko 50-200 swd 2.8-3.5 sigma 70-200 hmc 2.8 bardzo proszę o informację, rady , koleżanki kolegów klubowiczów mile jest też widziane informacje od marketingowców firm olympus i sigma działających na Naszym forum.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Po ponad 2 tygodniach oczekiwania na gratisową lampę FL 50R w końcu doczekałem się dostawy.
    Przyszła na adres firmowy, więc z niecierpliwością wyczekiwałem godziny 15 kiedy będę mógł bez problemów sprzet wypakować i przetestować nie robiąc zamieszania w firmie.
    Gdy się już doczekałem i otworzyłem przesyłkę, okazało się, że otrzymałem 4 instrukcje w różnych językach ale żadna nie jest po polsku.
    Czy to standardowe podejście Olympusa, czy też ja miałem niefart?
    Może ktoś z was wie jak zdobyć instrukcję.

Pozdrawiam
    Patrokles

| OlyJedi Awatar Sebu$
    Mieszka w
    Miasteczko : Wieś : * *niepotrzebne skreślić
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Patrokles Zobacz posta
    Po ponad 2 tygodniach oczekiwania na gratisową lampę FL 50R w końcu doczekałem się dostawy.
    Przyszła na adres firmowy, więc z niecierpliwością wyczekiwałem godziny 15 kiedy będę mógł bez problemów sprzet wypakować i przetestować nie robiąc zamieszania w firmie.
    Gdy się już doczekałem i otworzyłem przesyłkę, okazało się, że otrzymałem 4 instrukcje w różnych językach ale żadna nie jest po polsku.

Pozdrawiam
    Patrokles

jeżeli chcesz instrukcję do FL-50 bez R to na PW wyślij mi swój adres email
    pozdrawiam serdecznie, Sebu$

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Patrokles Zobacz posta

Pozdrawiam
    Patrokles
    Lampę dostajesz z Niemiec, a nie z Olympus Polska, więc logiczne, że nie wpakują Ci polskiej instrukcji.
    Poza tym, poznawanie języków obcych pomaga
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez kamilalto Zobacz posta
    od pewnego czasu mam "3" fajne body pod względem obsługi bardzo mi się podoba bo jest podobne do Mark II N .. pod względem uszczelnienia jest dobrze stawiam go w tej samej klasie co II N ale ten filmik reklamujący "3" kąpiel w wodzie za burtą łodzi ehehhe to mnie ubawiło....
    miło mnie zaskoczył obiektyw 12-54 naprawde pięknie rysuje moim zdanim ładniej niz "L 28-70" Canona może nie tyle ładniej czy lepiej bo Zuiko jest i tak gorszy ale dla mojego oka Zuiko jest odpowiedniejszy. coś ala 50mm stało ogniskowa canona ta 1.8 f
    no szumy są KIEPSKIE !!!!!!
    co do pracy w -15 nie dajmy się zwariować miałem d70 s tez pracowała cały dzień na mrozie i wszystko było ok z wyjątkiem moich rąk...
    jedna rzecz mnie zaskoczyła na minus zaciął sie wiele razy wiele czyli mam go od 4 miesięcy i 30 razy się zaciął mam jeszcze wiele innych aparató i nie pracuję nim na cały czas ale to zacinanie to coś strasznego !!!
    przeczyszczone zostały styki obiektywu z body i na razie jest ok

teraz "poluję" na obiektyw do niego wąskokątny coś z pośród zuiko 50-200 zuiko 50-200 swd 2.8-3.5 sigma 70-200 hmc 2.8 bardzo proszę o informację, rady , koleżanki kolegów klubowiczów mile jest też widziane informacje od marketingowców firm olympus i sigma działających na Naszym forum.
    Jakieś zasady pisowni, składnia, interpunkcja, takie reczy... może powinieneś coś z tym zrobić, bo nie daje się czytać tego co napisałeś.
    Ostatnio edytowane przez Eddie ; 30.03.09 o 08:50 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Eddie
    Pomaga pomaga.
    Godzina ze słownikiem w łapuie i sporo już wiem. Jednak przecież nie o to chodzi.
    Muszę przyznać, że niemal pod każdym względem Olympus dba o swoich klientów, jednak w aspekcie instrukcji nie ma zbyt wielkich osiągnięć.
    Moja subiektywna ocena po zapoznaniu się z instrukcją do E-3 i lampy jast taka, że to najgorsze instrukcje sprzetu fotograficznego jakie kiedykolwiek widziałem. Zwyczajnie zniechęcają do czytania. Są mało przejrzyste, często zawierają bardzo lakoniczne, wręcz zdawkowe opisy i wyjaśnienia.
    Przez 20 lat często zmieniałem sprzet i widziałem sporo instrukcji do aparatów i lamp różnych firm. Były one lepsze i gorsze. Jednak czytanie żadnej z nich nie męczyło mnie tak jak lektura instrukcji do E-3.