Strona 97 z 151 PierwszyPierwszy ... 47879596979899107147 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 961 do 970 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    Przyczytej jeszcze raz co napisalem wyzej.
    Wymiary E-P1 rewolucja nie sa

Dla kogos kto nie szuka lansoaparatu G1 jest ciekawszy.
    EVF, lepszy LCD, szybszy, TANSZY, ma lampe.
    Z checia poslucham osob ktore wybraly olympusa dlaczego nie G1.
    Co do wymiarów - dla mnie Pen jest już wystarczająco mały, po przekroczeniu pewnej granicy to już się robi nanno horror - niektóre kompakty są już na tyle małe, że jak dla mnie za małe aby to wygodnie obsługiwać. Co do wyboru pomiędzy Olkiem a Panasem - nie mam ani jednego ani drugiego, gdybym miał wybierać pomiędzy E-P1 a G1HD to miałbym, trudny wybór. Wbrew pozorom to jednak inne aparaty. Panas racjonalnie rzecz biorąc pewnie wypada lepiej, Olek z kolei jakoś bardziej się podoba, bardziej oddziałuje na emocje. Trochę jak z małżeństwem - z rozsądku czy z miłości
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

piotrek204
    Gość
    E-P1 wymusza "kompaktowy chwyt" i jego rozmiary niewiele juz dla mnie zmieniaja, tak samo wygodnie bylo mi sie bawic stojacym obok ixusem 100. Tylko ze ixus w tym porownaniu jest znacznie mniejszy.
    G1 ma uchwyt, poniewaz jeden i drugi ma wystajacy obiektyw to uchwyt miejsca nie zabiera, G1 trzyma sie znacznie pewniej.
    Fakt, na E-P1 racjonalnie patrzec nie mozna, zeby kupic musimy sie w nim zakochac. Ja sie nie zakochalem wiec zbieram na G1

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Skoro o rozmiarach i pierwszych wrazeniach, kolega z Canon Deski: http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=467

_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    Kupowanie TRADYCYJNEJ lustrzanki dzisiaj to akt wielkiej determinacji i swego rodzaju manifest : jestem prawdziwym fotografem
    Prosze,
    juz nie tylko marketing SONY dodaje "tryby podrecznika" do lustrzanek "entry level", ale i NIKON... Co sie porobilo

"tryb podręcznika"
    "pomaga uzyskać najlepsze wyniki przy minimalnym wysiłku"
    "Stylowy wygląd. [...] nie stanowi bariery między użytkownikiem a obiektem, co umożliwia uzyskanie naturalnych ujęć."

http://optyczne.pl/2077-nowość-Nikon_D3000.html

_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Czy ktos mi powie co przedstawia to zdjecie?
    http://a.img-dpreview.com/gallery/ol...s/p6160284.jpg

http://www.dpreview.com/gallery/phot...view2&photo=20
    Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 30.07.09 o 23:18 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    dopóki na własne oczy nie zobaczę i do rąk nie wezmę to nie uwierzę, że nie ma w zasadzie różnicy w wielkości pomiędzy G1, a E-P1.

Chociaż prawdę mówiąc bardziej mnie interesuje GH1 niż jego starszy brat...
    (na razie w żadnym sklepie w 3mieście nie natknąłem się ani na GH1, ani na E-P1).

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    dopóki na własne oczy nie zobaczę i do rąk nie wezmę to nie uwierzę, że nie ma w zasadzie różnicy w wielkości pomiędzy G1, a E-P1.
    Różnica w wielkości jest ale jak dla mnie to nie jest najistotniejsze. Oba są względnie małe, Olek mniejszy. Ważniejsza niż rozmiar jest budowa - Panas jest jak miniaturowa nowoczesna lustrzanka, Olek jak malutki stary analogowy aparat z czasów przed AF. Inaczej się to trzyma, inaczej myśli o fotografowaniu.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Widziałem pena przez szybę w sklepie. Dla mnie on jest mały. Gdyby był jeszcze mniejszy, pewnie nie nadawałby się do użytku ze względu na kiepską ergonomię.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek
    Trochę jak z małżeństwem - z rozsądku czy z miłości
    Dobry przykład

Mnie się bardziej podoba O. E-P1. Bo ja fociłem ongiś Zenitem 3M, Exactą i innymi metalowymi produktami (naj był Pentax ME Super)... Panasik jest bardzo mało metalowy. Ale dużo wygodniejszy od Pena, między innymi dzięki wizjerowi (Minolta A2, która wsadziła do wizjera blisko milion pikslów wysiada przy G1)...

Nie bardzo sobie wyobrażam zamontowanie np. obiektywu Canona 55/1,2 do Olka Pena i ostrzenie na wyświetlaczu w trybie zombie...

Jerry! Fajny tekst - ale w sumie potwierdzasz to, co ja chciałem powiedzieć
    Ostatnio edytowane przez HenrykG ; 31.07.09 o 08:51

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Czy ktos mi powie co przedstawia to zdjecie z postu: https://forum.olympusclub.pl/showpos...&postcount=963
    ??

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Mi to wygląda na wielkiego zwirza broniącego ziemię przed atakiem ufo...
    pzdr

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Funkcja łączenia ekspozycji.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów