Strona 87 z 151 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

| OlyJedi
    Mieszka w
    JGA
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    jak dla mnie, to E-P1 to taki iPod fotografii cyfrowej - super design, rewelacyjna kampania reklamowa, sam sprzet nietuzinkowy i intrygujacy - jednym sie podoba, innym nie - wazne jest to, ze wywoluje kontrowersje i dzo sie o nim mowi...
    Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez user_jgora Zobacz posta
    jak dla mnie, to E-P1 to taki iPod fotografii cyfrowej - super design, rewelacyjna kampania reklamowa, sam sprzet nietuzinkowy i intrygujacy - jednym sie podoba, innym nie - wazne jest to, ze wywoluje kontrowersje i dzo sie o nim mowi...
    Witam !

E-P1 moze to i fajny aparat ale jego wysoka cena skutecznie
    odstraszy przecietnego uzytkownika.

Zgadzam sie z autorem artykulu FOTO-VIDEO i Olek tutaj
    bedzie mial problem ze zbyciem.

Pisze tutaj o polskim uzytkowniku, ktory zarabia
    nie za duze pieniadze i boryka sie z efektami kryzysu.

Jak Olympus chce zdobyc klienta to niech nie WYDZIWIA z
    cena bo nie widze motywacji w takiej wycenie swojego produktu.

Sciagnalem ceny ze strony

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=9089

Olympus Pen E-P1 body (biały)
    kompakt z wymienną optyką

Olympus Pen E-P1 body (biały) 2990 zł Olympus Pen E-P1 body (srebrny) 2990 zł Olympus Pen E-P1 + 14-42mm (biało-srebrny) 3390 zł Olympus Pen E-P1 + 14-42mm (srebrny) 3390 zł Olympus Pen E-P1 + 14-42mm (czarno-srebrny) 3390 zł Olympus Pen E-P1 + 17mm (biało-srebrny) 3890 zł Olympus Pen E-P1 + 17mm (srebrny) 3890 zł Olympus Pen E-P1 + 17mm + 14 - 42mm (srebrny) 4390 zł

Zobaczcie ostatnia pozycje E-P1 + dwa szkla (nalesnik + kit zoom) za... 4390 zl to... widac ze gosci niezle porabalo

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Witam !

Zgadzam sie z autorem artykulu FOTO-VIDEO i Olek tutaj
    bedzie mial problem ze zbyciem.

Pisze tutaj o polskim uzytkowniku, ktory zarabia
    nie za duze pieniadze i boryka sie z efektami kryzysu.

Jak Olympus chce zdobyc klienta to niech nie WYDZIWIA z
    cena bo nie widze motywacji w takiej wycenie swojego produktu.

Sciagnalem ceny ze strony

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=9089

Olympus Pen E-P1 body (biały)
    kompakt z wymienną optyką

Olympus Pen E-P1 body (biały) 2990 zł Olympus Pen E-P1 body (srebrny) 2990 zł Olympus Pen E-P1 + 14-42mm (biało-srebrny) 3390 zł Olympus Pen E-P1 + 14-42mm (srebrny) 3390 zł Olympus Pen E-P1 + 14-42mm (czarno-srebrny) 3390 zł Olympus Pen E-P1 + 17mm (biało-srebrny) 3890 zł Olympus Pen E-P1 + 17mm (srebrny) 3890 zł Olympus Pen E-P1 + 17mm + 14 - 42mm (srebrny) 4390 zł

Zobaczcie ostatnia pozycje E-P1 + dwa szkla (nalesnik + kit zoom) za... 4390 zl to... widac ze gosci niezle porabalo

Pozdrawiam
    Cena na poziomie średniej krajowej. Jak ktoś potrzebuje to kupi. Jak kogoś nie stać to wybierze coś innego.

Zresztą mnóstwo osób kupuje na rat 0%.

Patrząc na ceny innego sprzętu RTV czy AGD i myśląc w tych kategoriach to w większości domów w Polsce ludzie gotowaliby na kuchenkach na butle gazowe, a telewizję oglądaliby na sklepowych wystawach. A tak przecież nie jest, masa ludzi jeździ samochodami prosto z salonu, nosi komórki w cenie E-P1i ma 40 calowe plazmy na ścianach. Przejdź się po galerii handlowej i zobaczysz ile ludzie wydają na ubrania czy rozrywkę.

Cena będzie adekwatna do popytu.

Ja cieszę się, że Olympus zarobi, ponieważ przełoży się to zapewne na lepsze rozwiązania i nowe projekty w 4/3.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cena jest dla Polaków jak widać zaporowa. Jeszcze nikt na forum się nie ujawnił z PENem. A od premiery już trochę czasu minęło.

Ja się nie nabieram na marketingowe bzdety i za taki aparacik nie dałbym takiej kasy choćbym wygrał w totka. Dla zasady.
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 13.07.09 o 09:18
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez C+ Zobacz posta
    Cena na poziomie średniej krajowej. Jak ktoś potrzebuje to kupi. Jak kogoś nie stać to wybierze coś innego.

Zresztą mnóstwo osób kupuje na rat 0%.

Patrząc na ceny innego sprzętu RTV czy AGD i myśląc w tych kategoriach to w większości domów w Polsce ludzie gotowaliby na kuchenkach na butle gazowe, a telewizję oglądaliby na sklepowych wystawach. A tak przecież nie jest, masa ludzi jeździ samochodami prosto z salonu, nosi komórki w cenie E-P1i ma 40 calowe plazmy na ścianach. Przejdź się po galerii handlowej i zobaczysz ile ludzie wydają na ubrania czy rozrywkę.

Cena będzie adekwatna do popytu.

Ja cieszę się, że Olympus zarobi, ponieważ przełoży się to zapewne na lepsze rozwiązania i nowe projekty w 4/3.

Witam

Co do sredniej krajowej mozna wyciagac wnioski, ze ludzie
    maja sporo kasy ale tak nie jest bo jednak duza czesc spoleczenstwa zarabiaja malo i zaoszczedzic tez im ciezko jest bo w wielu firmach
    sa ciecia finansowe w tym pensji pracownikow.
    Nie wspomnie o zwolnieniach z pracy ktore wszedzie sie
    nawarstwiaja.

Ciesze sie, ze powstal E-P1 i wiem, ze ludzie kupia ten aparat
    ale pytanie brzmi ilu da ponad 3000 zl ?

Kolega co ma malpke Olympusa
    (Olympus CAMEDIA C-55 Zoom) i byl z niej zadowolony
    ale po uszkodzeniu aparatu...
    szukal nowego sprzetu o lepszej jakosci zdjec i szukal
    cos w pulapie... do 1200 zl.

W efekcie koncowym wybral Canona IXUS 960 IS.

Chce powiedziec, ze w wyborze aparatu bardzo
    duze znaczenie miala cena i to okreslilo co kolega
    postanowil wziasc.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Cena jest dla Polaków jak widać zaporowa. Jeszcze nikt na forum się nie ujawnił z PENem. A od premiery już trochę czasu minęło.
    Jeden się chyba ujawnił...
    https://forum.olympusclub.pl/showpos...&postcount=772
    Ostatnio edytowane przez diabolique ; 13.07.09 o 09:27

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Ale chłop nie z Polski.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Mieszka w
    JGA
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Witam !

Tak samo sie mowilo o apple i ipodach... A tymczasem teraz ipod to standard i mimo nadal wysokiej ceny jakos ze sprzedaza apple nie ma problemu
    Generalnie jest tak, ze nie sztuka sprzedac duzo i tanio - sztuka jest wykreowac przedmiot porzadania i dobrze na tym zarobic... 10 lat temu Michael Dell darl lacha z apple i ich akcjonariuszy - ze jedyne co apple moze rozsadnego zrobic to zniknac z rynku. Minelo 10 lat i Apple ma tyle gotowki na koncie, ze stac ich kupic calutkiego della i jeszcze zostanie na "drobne" wydatki.
    Jesli Olympus ma przetrwac, musi isc w zyski i sprzet "z jajem", a E-P1 to bardzo dobry produkt, zeby zarobic na tej czesci klienteli dla ktorych cena nie jest podstawowym kryterium wyboru.
    Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Kurcze a tu znowu o tym, że cena nie dla ludzi.

Cena nie może być niska bo sprzęt straci w oczach potencjalnego kupca.
    Jak ktoś się chce polansować, to nie będzie brał taniochy, taniocha jest dla mas, a on się chce wyróżnić! A, że na naszym forum 99% ludzi ma lustro i torbę obiektywów, to nie ma się co dziwić, EP się tu nie pojawia.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Pisze tutaj o polskim uzytkowniku, ktory zarabia nie za duze pieniadze i boryka sie z efektami kryzysu.

Jak Olympus chce zdobyc klienta to niech nie WYDZIWIA
    Hej Darek,
    kogo to obchodzi jaka jest w PL srednia krajowa? Ani Canona, ani Nikon'a, to czemu mialoby Olympusa?

Zyjemy w globalnej wiosce, gdzie korporacje nie sprzedaja towaru w cenach dostosowanych do lokalnych zarobkow, ale przeliczaja po kursach walut. Poza tym rynek PL to margines.

Nie dotyczy to tylko aparatow.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów