Strona 21 z 50 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 499

Wątek: Panasonic GH1: Micro 4/3 + HD 1080

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Z tym bandingiem GH1 od 800 tez sporo sprzecznych opinii i sampli...
    Dlatego warto sobie wyrobić własną. Ściągnij rawy z imaging-resource, wywołaj i sam zobacz.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta

GH1 ma taki banding już od iso 800, że nawet dobre odszumianie mu nie pomoże - w przeciwieństwie do E-30.
    To się okaże.
    Spoglądam na to bardzo obiektywnie, nie podniecam się, pożyjemy zobaczymy.
    Przykładowo byli (są) tacy fanatycy, którzy robili swoje własne testy, aby za wszelką cenę udowodnić, że E-30 tak naprawdę jest lepszy od Canona 50D - wbrew wszystkim oficajlnym (profesjonalnym?) testom .
    Nie mogli zaakceptować, że nowość od Olympusa niestety nadal odbiega jakościowo od konkurencyjnych produktów. Sam mam system Olympusa, ale nie zasłania mi on świata i klapek na oczach nie mam.
    Ostatnio edytowane przez maestro ; 16.06.09 o 18:05

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez maestro Zobacz posta
    To się okaże.
    Chyba już się okazało. Rawy z produkcyjnej wersji puszki są do pobrania w necie z co najmniej kilku źródeł. Co jeszcze ma się okazać?

Przykładowo byli (są) tacy fanatycy, którzy robili swoje własne testy, aby za wszelką cenę udowodnić, że E-30 tak naprawdę jest lepszy od Canona 50D - wbrew wszystkim oficajlnym (profesjonalnym?) testom .
    Nie mogli zaakceptować, że nowość od Olympusa niestety nadal odbiega jakościowo od konkurencyjnych produktów. Sam mam system Olympusa, ale nie zasłania mi on świata i klapek na oczach nie mam.
    Mhm... Ja znam panią, która twierdzi, że cinquecento jest lepsze od lamborghini. Małym fiatem jeździ sobie po zakupy, odwozi dziecko do przedszkola, parkuje tam, gdzie nawet motorynką bałbym się wjechać bez stłuczki, a jak tankuje bak do pełna, to nie wydaje połowy pensji na paliwo.

To, czy coś jest lepsze czy gorsze, jest sprawą zupełnie subiektywną. Nie trzeba wcale być fanatykiem ani przeprowadzać szeroko zakrojonych testów.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    maestro a miałeś Ty 50D ?
    Skoro ludzie to pisali, może mieli jakieś przesłanki. Testy są tylko pierwszą przesłanką do wyrobienia sobie zdania o sprzęcie, ale nieraz to zdanie po głębszym poznaniu zmieniałem już, więc nie wierzę im ślepo. Co do 50D nie mam o nim dobrego zdania, choć niewątpliwi to już sprzęt nie z najniższej półki. To nie level 5xx
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Mhm... Ja znam panią, która twierdzi, że cinquecento jest lepsze od lamborghini. Małym fiatem jeździ sobie po zakupy, odwozi dziecko do przedszkola, parkuje tam, gdzie nawet motorynką bałbym się wjechać bez stłuczki, a jak tankuje bak do pełna, to nie wydaje połowy pensji na paliwo.
    To ma być aluzja do tego że niby E-30 to taki cinquecento ?
    Sorki, ale zupełnie nietrafione porównanie i nijak ma się do kwestii lustrzanek, ich jakości i użyteczności.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    To ma być aluzja do tego że niby E-30 to taki cinquecento ?
    Nie. Zamiast cinquecento wstaw sobie dowolną markę samochodu i wymyśl jakieś cechy, które odróżniają go od lamborghini. Następnie spróbuj wymyślić, jakie zalety mogą tkwić w tych cecha. Potem zrób to samo z E-30 i jakimkolwiek innym aparatem i postaw się na miejscu osób, którzy preferują jedne cechy nad drugimi. Być może zrozumiesz, dlaczego dla kogoś coś jest lepsze, a dla kogoś innego gorsze. A jak nie zrozumiesz, to nie przejmuj się - pomogę Ci, w miarę możliwości.

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Nie. Zamiast cinquecento wstaw sobie dowolną markę samochodu i wymyśl jakieś cechy, które odróżniają go od lamborghini. Następnie spróbuj wymyślić, jakie zalety mogą tkwić w tych cecha. Potem zrób to samo z E-30 i jakimkolwiek innym aparatem i postaw się na miejscu osób, którzy preferują jedne cechy nad drugimi. Być może zrozumiesz, dlaczego dla kogoś coś jest lepsze, a dla kogoś innego gorsze. A jak nie zrozumiesz, to nie przejmuj się - pomogę Ci, w miarę możliwości.
    Dzięki za chęć niesienia pomocy. Twój altruizm na pewno zostanie doceniony. Natomiast nie zmieni to faktu że porównanie z samochodami do aparatów jest nietrafione
    Nie przejmuj się to typowe błędy rozumowania.

aby uniknąć OT: Co do Gh1 z niecierpliwością poczekam na dokładniejsze testy
    Te przykładowe zdjęcia do pobrania jakoś do mnie nie przemawiają. No chyba że zrobił je sam Kowalski.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Te przykładowe zdjęcia do pobrania jakoś do mnie nie przemawiają. No chyba że zrobił je sam Kowalski.
    No cóż, to nie mamy o czym gadać.

A przy okazji, znam takich, którzy nie dostrzegliby prawdy, nawet gdyby ta ugryzła ich w tyłek.

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    No cóż, to nie mamy o czym gadać.

A przy okazji, znam takich, którzy nie dostrzegliby prawdy, nawet gdyby ta ugryzła ich w tyłek.
    Ja też takich znam.
    Choć ktoś kiedyś trafnie to ujął że z prawdą to jest jak z d..ą, każdy ma swoją.

Szczerze mówiąc bardziej podoba mi się Ep1 od Panasonica - wygląda naprawdę kultowo. Szkodą że nie ma odchylanego LCD tak jak Panas, no ale pewnie zwiększyłoby to szerokość aparatu, Panas jest w końcu większy.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Panas na rynku lustrzanek praktycznie nie istnieje, więc stworzył hybrydę, która ma te lustrzanki w jakimś stopniu zastąpić - wyraźnie większą, niż kompakt, z wizjerem, z większym uchwytem. Z kolei Olek ma w swojej ofercie lustrzanki, więc wybrał inna drogę. Wypuścił produkt, który ma zastąpić zaawansowane kompakty.