Strona 27 z 151 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

| OlyJedi Awatar Bo.
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez maestro Zobacz posta
    a co będzie jeśli jakość fotek z micro 4/3 będzie lepsza od aparatów E-systemu ?
    Strzał w kolano ?
    raczej kolejny etap rozwoju. imho oly stawia na masowy rozwój fotohobby. Z 4/3 raczej nie powalczy z FF C i N.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Eliot Zobacz posta
    Wie ktoś jak będzie przedstawiała się współpraca z obiektywami 4/3 ? za ile będzie adapter ?
    pewnie za chwilę
    Ostatnio edytowane przez Bo. ; 16.06.09 o 16:59 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Bo.

"
    Ci, co chcą dobrze, postępują w taki sam sposób jak ci, co chcą źle".
    Aldous Huxley

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

następca?

rodzyn
    Gość

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    swoją drogą pojawił się e-pen, może pojawi się e-flex
    było sobie życie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic Zobacz posta
    swoją drogą pojawił się e-pen, może pojawi się e-flex
    Dwuobiektywowe bezlustrzanki już są. Jakiś kompakt Kodaka (V cośtam) ma 2 obiektyw - jeden szerokokątny, a drugi jakiś standardowy zoom.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Dwuobiektywowe bezlustrzanki już są. Jakiś kompakt Kodaka (V cośtam) ma 2 obiektyw - jeden szerokokątny, a drugi jakiś standardowy zoom.
    Ale tu nie chodzi o dwa różne obiektywy. Te TLRy mają dwa obiektywy, bo jeden jest celowniczy, a drugi zdjęciowy, dzięki czemu lustro się w nich nie rusza. Ta sama ogniskowa (czasem i światło) i błąd paralaksy.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bo. Zobacz posta
    raczej kolejny etap rozwoju. imho oly stawia na masowy rozwój fotohobby. Z 4/3 raczej nie powalczy z FF C i N.
    już czuję się nieco zawiedziony...
    Teraz tylko czekać kiedy Nikon/ Canon zrobi mniejsze modele z FF.
    Skoro w aparacie kompaktowych wymiarów jak Ep1 mamy możliwość zrobienia zdjęcia o jakości na poziomie lustrzanki (E-system) badź lepszej, a raczej będzie nawet lepiej, to kwestią czasu będą aparaty z FF w przyzwoitej cenie dostępne dla wszystkich (zapewne jedynie od konkurencji Olympusa). Od dwóch lat mówiło się o Canonie 3D - miało to być coś pomiędzy 5D a 30D - z pełną klatką. Przy takich konstrukcjach E-system nie ma racji bytu, to tylko kwestia czasu. Jakiekolwiek porównywanie jakości zdjęć E-systemu z FF konkurencji mija się z celem. Olympus musiałby wprowadzić jakąś nową rewolucję w E-systemie, aby zaskarbić sobie serca nowych nabywców. Każdy rozsądnie myślący człowiek kupi teraz Ep1 - czekam z niecierpliwością na testy, po których mam nadzieję moja teza zyska poparcie.

Micro 4/3 Olympusa niewątpliwie zrobi furorę, Ep1 wygląda bardzo "elegancko" i solidnie. Chętnie zamieniłbym swojego E-510 na ten sprzęcik. Na wizjer bym nie narzekał, bo w E-510 niby jest, ale pozostawia wiele do życzenia.
    Ostatnio edytowane przez maestro ; 16.06.09 o 17:31

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez maestro Zobacz posta
    już czuję się nieco zawiedziony...
    Teraz tylko czekać kiedy Nikon/ Canon zrobi mniejsze modele z FF.
    Skoro w aparacie kompaktowych wymiarów jak Ep1 mamy możliwość zrobienia zdjęcia o jakości na poziomie lustrzanki (E-system) badź lepszej, a raczej będzie nawet lepiej, to kwestią czasu będą aparaty z FF w przyzwoitej cenie dostępne dla wszystkich (zapewne jedynie od konkurencji Olympusa). Od dwóch lat mówiło się o Canonie 3D - miało to być coś pomiędzy 5D a 30D - z pełną klatką. Przy takich konstrukcjach E-system nie ma racji bytu, to tylko kwestia czasu. Jakiekolwiek porównywanie jakości zdjęć E-systemu z FF mija się z celem. Olympus musiałby wprowadzić jakąś nową rewolucję w E-systemie, aby zaskarbić sobie serca nowych nabywców. Każdy rozsądnie myślący człowiek kupi teraz Ep1 - czekam z niecierpliwością na testy, po których mam nadzieję moja teza zyska poparcie.
    Również kwestią czasu jest to, kiedy skończy się świat. Ja już nie mogę się doczekać, czytając takie wywody.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    maestro a czy porównywanie FF z ASP-C ma sens ?
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    maestro a czy porównywanie FF z ASP-C ma sens ?
    Nie ma. Tylko jeśli odczytać by to w takim kontekście że FF będzie dostępna w niemal każdym lustrze od C bądź N, to co zaoferuje E-system Olka, którego jakość fotek pozostanie na poziomie Ep1. E-system już i tak sporo odbiega od jakości APS-C.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez suchar Zobacz posta
    Również kwestią czasu jest to, kiedy skończy się świat. Ja już nie mogę się doczekać, czytając takie wywody.
    Pzdr
    Jest to nieuniknione. Tak jak kwestia naszego kruchego życia. Czy będziemy się nad tym zastanawiać czy też nie to i tak dobiegnie końca ...
    Ostatnio edytowane przez maestro ; 16.06.09 o 17:45 Powód: Automatyczne scalenie postów

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów