Strona 37 z 151 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787137 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta

Fakt istnienia czegoś w sklepie nie oznacza jeszcze ze to ma sens i/lub jest wygodne.

| OlyJedi Awatar Keek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    Bez odchylanego LCD swietny pomysl do fotografowania wlasnych stop
    A co ma kominek z tym wspolnego? Moze masz na mysli pryzmat?

Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Nic kolego nie rozumiesz. Nic, a nic. Zwyczajnie nie widzę sensu noszenia po kieszeniach jakiś radzieckich multiwizjerów czy też kilku wizjerów dedykowanych dla konkretnych ogniskowych, które w przypadku obiektywu zoom przedstawiają wątpliwą wartość. Pomysł na przyczepienie na rzepy komina od Hassela, by zwiększyć w ten sposób funkcjonalność kompaktu za ponad 3000zł czyniąc go przy okazji karykaturalnym monstrum uważam za nieporozumienie. Jeśli lubisz majsterkowanie, to znam lesze sposoby, by się w tej materii realizować.
    Moj drogi kolego, przeciez napisalem, ze bardziej zalezy mi na fotografowaniu niz na wygodnym noszeniu aparatu w kieszeni. Ale kazdy ma wlasne priorytety - rozumiem to. Pozwol wiec, ze nie bede dalej ciagnal tematu. Jesli ktos bedzie potrzebowal, lubil majsterkowac i fotografowac - skorzysta z pomyslu. Zewnetrznych, nieolympusowych celownikow jest sporo na rynku.

Banned | OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    jest niewygodne i bez sensu - czy trzeba to wszystkim wkółko ogłaszać mesjańskim tonem dodając przy okazji kilogramy błebłania o niczym?

Ludzie -życzę wam najlepszego sprzętu pod słońcem.
    Iddźcie i kupcie sobie by walczyć z recesją.
    Ale nie p...lcie w kółko o czymś na czymś się nie po prostu NIE ZNACIE -kropka.
    Proszę po raz ostatni i na pożegnanie.

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Wg tego co gdzieś czytałem, nie będzie EVF do EP-1, bo nie ma żadnych styków ku temu na gorącej stopce. Olek pracuje nad innym aparatem z EVF (pewnie większym a la G1).
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie, zrobił bez wizjera. Można go sobie tylko doczepić, ale to gadżet.
    No to dla mnie jest po ptokach
    Szkoda, bo aparacik zapowiada się fajnie. Jednak kadrowanie na ekranie mnie nie urządza.

PS
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    = czy generator forumowych tekstów został wydany na licencji "open source" czy jako ekspert od wszystkiego posiadasz licencjonowaną wersję>?<
    Proszę o wyrozumiałość ale z przyczyn zdrowotnych muszę parę osób dodać do listy ignorowanych.
    Powód -bełkot, bzdury, "mondrości internetowe", szkodliwość dla środowiska oraz ogólny brak treści w tekście.

Ja rozumiem że publikowanie fantastyczno paranaukowych opowieści może sprawiać radość i przynosić satysfakcję ale zrozumcie że nie każdy ma tyle czasu i samozaparcia by brnąć przez tą dezinformacyjną papkę chcąc znaleźć jakieś przydatne informacje.

Przepraszam ale nie calkiem rozumiem, co mają wspolnego z EP-1 wizjery do tego Zeissa?
    To są wizjerki do analogowego aparatu i do obiektywów o konkretnych ogniskowych.
    W czym mi pomogą podczas uzywania zooma? Wyświetlą mi punkty AF czy inne dane?
    Fakt, można tak, można i bez wizjera ale mnie satysfakcjonuje tylko EVF więc niestety, ale tego Olka nie kupię.
    Ale pewnie się nie znam...

PPS
    Nie widziałem postu powyżej, bardzo przepraszam za p.....lenie :/
    Ostatnio edytowane przez rocco ; 17.06.09 o 15:03

qbic
    Gość
    W sumie to ***chyba*** nie wiadomo co widać przez ten doczepiany wizjer
    łatwo sobie wyobrazić linie wyświetlane przez przezroczysty LCD oznaczające aktualne pole widzenia - w końcu mamy do czynienia z cyfra a nie jakimś "głupim" analogiem.

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    chyba jeszcze w tym wątku nie było
    kolejne obiektywy http://43rumors.com/wp-content/uploa...6/p1020272.jpg

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    było, załączyłem ten obrazek parę stron wcześniej

Ale jest jeszcze jedna rzecz którą można używać z EP-1.
    Ten EP-1 ma teraz Wi-Fi.
    Skoro zamienili karty xD na SD (w końcu!) to będzie do niego pasowało to:

http://www.dpreview.com/news/0906/09...rowireless.asp
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Oooooooooo Radio nadaje:
    http://fototv.pl/wideo/reportaze/ep-1-zapowiedz.html (wyjaśniła sie blokada).
    było sobie życie

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Tutaj są jakieś RAWy, RT ponoć je otwiera:
    http://www.photographyblog.com/artic...s_e-p1_photos/
    Sam nie zaglądam, bo aż tak mnie ten aparat jeszcze nie interesuje.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

| OlyJedi Awatar tank_driver
    Mieszka w
    Phalsbourg / Francja
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Dokładnie - dzięki Radkowi przynajmniej wiadomo po co ten męczący forum "unlock".
    Telepie Ci się lampa ? Sprawdź to !
    http://forum.olympusclub.pl/showthre...a+stopki+lampy
    Jeśli poznałeś kobietę swoich marzeń, to od razu zapomnij o jakichkolwiek innych !

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów