Strona 28 z 151 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez maestro Zobacz posta
    Nie ma. Tylko jeśli odczytać by to w takim kontekście że FF będzie dostępna w niemal każdym lustrze od C bądź N, to co zaoferuje E-system Olka, którego jakość fotek pozostanie na poziomie Ep1. E-system już i tak sporo odbiega od jakości APS-C.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

Jest to nieuniknione. Tak jak kwestia naszego kruchego życia. Czy będziemy się nad tym zastanawiać czy też nie to i tak dobiegnie końca ...
    ...a jeżeli koniec nie nastąpi, to ludzie psioczyć będą nadal, a kupią tylko to, na co ich stać. A to, co "fajniesiejsze" i "bajeczniesze" podziwiać będą za szybką w MM. Blah!
    "There's no such thing as free titties"

Mieszka w
    Świdnik
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Witam!

DPReview zamieściło bardzo ciekawy wywiad z managerem Olympusa:
    http://www.dpreview.com/news/0906/09...einterview.asp

Dowiemy się m.in., że:
    - Olympus pracuje obecnie nad aparatem z EVF
    - Olympus przy tworzeniu szkieł pod Micro 4/3 poszedł tą samą drogą, co Panasonic: stworzył mniejsze i tańsze obiektywy kosztem zniekształcenia obrazu (beczka, etc.) i wprowadził do E-P1 programową korekcję.

Z innych ciekawostek:
    gdzieś na forum DPReview jest wypowiedź szefów DPReview, że nie będzie EVF pod E-P1 - z prostej przyczyny: za mało kontaktów w stopce.

Pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    maestro, pomyliłeś wątki? Tutaj jest dyskusja o E-P1, a nie pisanie opowiadań sci-fi o FF w każdej puszcze.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

darkelf
    Gość
    maestro czy to nie Ty od paru miesięcy zmieniasz system z Olympusa na coś lepszego? nie wiem ile można w kółko pisać o tym jaki to olympus jest zły, bo nie ma FF, idź sobie kup tego 5D czy D700 i przestań narzekać.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Ja jakoś nie widzę tego odstawania zwłaszcza w najnowszych canonach, ale wzrok mi się psuje może dlatego.. nie widzę tej plastyki.
    A tak na poważnie to ciekawe czy Canon dalej będzie brnął w mpx, czy pójdzie za nikonem :P, bo już ma troszkę do zrobienia.
    Widzę natomiast, że z każdym modelem poprawia się jakość obrazowania. tak jak to zapowiedział Olympus. To mnie niezmiernie cieszy i dobrze rokuje dla E4 czy E5
    Ostatnio edytowane przez zibi1303 ; 16.06.09 o 18:10
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    maestro, pomyliłeś wątki? Tutaj jest dyskusja o E-P1, a nie pisanie opowiadań sci-fi o FF w każdej puszcze.
    myślę że nie.

Piszę o Ep1 i odnoszę się do pewnych przełomowych kwestii . W końcu Ep1 to niewątplwie przełom w świecie aparatów foto, można sobie pogdybać jaki będzie kolejny krok.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    maestro czy to nie Ty od paru miesięcy zmieniasz system z Olympusa na coś lepszego? nie wiem ile można w kółko pisać o tym jaki to olympus jest zły, bo nie ma FF, idź sobie kup tego 5D czy D700 i przestań narzekać.
    Zmieniam E-510 na coś lepszego - to różnica , nie wiem skąd to się bierze, że ludzie ciągle nie umieją czytać ze zrozumieniem. Piszę o chęci zmiany body na coś lepszego, to już mają mnie za wroga nr 1 bo biorę pod uwagę również konkurencyjne rozwiązania.
    hmmm. powoli zaczynam rozumieć skąd się wzięło określenie - Olytalibowie
    Ostatnio edytowane przez maestro ; 16.06.09 o 18:13 Powód: Automatyczne scalenie postów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    A mnie brak wizjera zupełnie nie przeszkadza. Na pewno nie kupię tego zewnętrznego, bo mi nie będzie potrzebny. Do Rikosia też nie kupiłem. Bardzo fajnie kadruje się na LCD. Na pewno lepiej niż przez ciemne tuneliki w większości tanich lustrzanek.

Jedyne czego żałuję, to że w Penie LCD nie jest odchylany.

ps. Jeśli Was denerwuje marudzenie Maestro to od czego macie przycisk reputacji?
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    A mnie brak wizjera zupełnie nie przeszkadza. Na pewno nie kupię tego zewnętrznego, bo mi nie będzie potrzebny. Do Rikosia też nie kupiłem. Bardzo fajnie kadruje się na LCD. Na pewno lepiej niż przez ciemne tuneliki w większości tanich lustrzanek.

Jedyne czego żałuję, to że w Penie LCD nie jest odchylany.

ps. Jeśli Was denerwuje marudzenie Maestro to od czego macie przycisk reputacji?
    Z wizjerem popieram, ale w ostrym słońcu kadrowanie na LCD może stanowić problem, zwłaszcza jeśli chodzi o ustawianie ostrości.
    Co do reputacji - możecie sobie ulżyć moim kosztem. Jeśli ma to komuś poprawić humor, czy umilić czas, a może ulżyć po ciężkim dniu to polecam się teraz i na przyszłość

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Czyli w najbliższych DSLR 4/3 można spokojnie liczyć na lepszą jakość obrazowania i filmy

Powyżej już został przytoczony wywiad, będą m4/3 z EVF, będą stałki i inne obiektywy od Olympusa na wiosnę.

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Jeszcze zostało mi 6 punktów - śmiało

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów