Strona 5 z 69 PierwszyPierwszy ... 345671555 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 683

Wątek: Warsztat Nataszach, czyli raczkujący fotograf

| OlyJedi Awatar nataszach
    Mieszka w
    Kraków (PL)
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    [QUOTE=kYs;324955]pisząc "...zejść niżej ziemi..." nie chodziło mi o to aby schodzić niżej z tego bulwaru na którym stałaś, tylko kucnąć albo klapnąć sobie na pupie lepsza stabilizacja i dalsza perspektywa by była

Masz rację, niestety bulward ogrodzony, gdybym "klapnęła sobie na pupie" to:
    - po pierwsze primo: ziemia by się zatrzęsła
    - po drugie primo: na wprost miałabym metalowe prety, i to właśnie one zagościłyby na pierwszym planie, potem długo długo nic a na końcu parka

A zmieniając lekko temat, miałabym do Was wielką prośbę.
    Jakiś czas tem próbowałam robić zdjęcia nocą mocno oświetlonych biektów, np. Eiffel poniżej, czy ratusz miejski. Sęk w tym, że nie udało mi się uchwycić np. migających światełek, a sama wierza wygląda dosyć mizernie.
    Co zrobić żeby zdjęcie zrobione nocą było:
    - ostre?
    - jasne punkty np oświetlone okna w kamienicy, migające światełka na wierzy były wyraźne a nie rozmyte czy wyblakłe?
    4. Paris

Z góry dziękuję za pomoc
    Ostatnio edytowane przez nataszach ; 12.06.09 o 07:10 Powód: Automatyczne scalenie postów
    "Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
    Pozdrawiam, Nataszach

Mieszka w
    Kraków (PL)
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Witaj, dziękuję za poradnik, zaraz wezmę się za czytanie)
    "Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
    Pozdrawiam, Nataszach

| OlyJedi Awatar kYs
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    najlepiej wynotuj sobie najważniejsze myśli/zależności i proponuję dziś na świeżo wdrożyć je w życie
    będzie to najskuteczniejszy sposób na przyswojenie nowej wiedzy, czekam z niecierpliwością na efekty, powodzenia
    ZD 14-45mm F/3.5-5.6 | -> Temat z moimi pracami <- | ZD 40-150mm F/3.5-4.5
    Olympus 50-200mm F/2.8-3.5
    | -> MOJA GALERIA OC <- |
    Olympus E-510

Mieszka w
    Kraków (PL)
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    ehhh, dzisiaj niestety nic z tego- burza za oknem szaleje, ale podobno przyszły tydzień ma być słoneczny
    Pozdrawiam, Nataszach

| OlyJedi Awatar kurokial
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nataszach Zobacz posta
    ehhh, dzisiaj niestety nic z tego- burza za oknem szaleje, ale podobno przyszły tydzień ma być słoneczny
    Jak z piorunami to jak najbardziej się nadaje, w nocy i tak słońce nie świeci.

PS> Tak w skrócie
    -aparat na statyw
    -długi czas naświetlania (prog. S) powiedzmy 2/3 (dwie, trzy, nie dwie trzecie sek na najmniejszej przysłonie i zdjęcie jak ta lala.

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez kurokial ; 12.06.09 o 16:06
    zZz

Mieszka w
    Kraków (PL)
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Ach ja!
    Ok, przy najbliższej okazji wdrożę w życie
    OMG- z ciekawości rzuciłam okiem na zdjęcia w głównej galerri Olka- życia mi nie starczy, żeby dojść do takiego poziomu (((
    Dzięki
    Ostatnio edytowane przez nataszach ; 12.06.09 o 16:07
    Pozdrawiam, Nataszach

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar paakayttaja
    Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    To rzuć pracę w Institute of Black Magic a za ciężko zarobione korony, kup lepszy sprzęt i zajmij się foceniem
    Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.

Mieszka w
    Kraków (PL)
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Daghda- Ty i to Twoje poczucie humoru
    Może kiedyś, kto wie... Zamieszkam w szałasie, będę żywić się własnoręcznie wyhodowaną marchewką, pić wodę z kałuży, gardzić łącznością telefoniczną i przestanę golić nogi
    Hmmm...po dłuższym zastanowieniu, przemyśleniu wszystkich za i przeciw...NIE! ZDECYDOWANIE NIE!!!!
    Ostatnio edytowane przez nataszach ; 12.06.09 o 18:13
    Pozdrawiam, Nataszach

Awatar malenka1
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Autka i motocykle świetne, szum się przydał bo wg mnie dodał smaczku !!! Zegar bardzo mi się podoba!
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    http://www.horazy.republika.pl/index.htm
    http://fotografuj.pl/

tutaj też warto zerknąć!
    Ostatnio edytowane przez malenka1 ; 12.06.09 o 19:10 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Życie ma tyle kolorów ile potrafisz w nim dostrzec.