Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 82

Wątek: Na co zmienić E-510 ?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez maestro Zobacz posta
    W E-systemie nie jest tak jak powinno być. Gdyby w E-systemie było tak różowo, to użytkownicy tego systemu nie chcieliby uciekać do rozwiązań konkurencyjnych firm.
    Rozejrzyj się. Jedni ludzie zmieniają różne systemy, czasami po kilka razy. Inni nie zmieniają wcale. Nikt nigdzie nie ucieka - każdy wybiera to, co mu jest potrzebne.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Rozejrzyj się. Jedni ludzie zmieniają różne systemy, czasami po kilka razy. Inni nie zmieniają wcale. Nikt nigdzie nie ucieka - każdy wybiera to, co mu jest potrzebne.

Mnie dziwi nieco fakt, że szukając tylko lepszego wizjera (już nawet nie patrząc na inne możliwości) ciekawsza robi się oferta cenowa konkurencji.
    Robię zdjęcia E510 od ponad roku i uwierzcie mi naprawdę bardzo mnie już męczy ten wizjer, a tym bardziej boli mnie fakt że E-30, który kosztuje więcej niż konkurencyjne korpusy oferuje mniej pod tym względem
    Rozumiem że Olki mają więszke szumy, że ISO 1600 w E-30 to wygląda jak ISO 6400 Nikona D90, ale ten wizjer mogli zrobić lepszy, a nie rozdrabniać się na drobne, po to aby stowrzyć pozory różnicy klas pomiędzy E-30 a E-3. Czy to tak wiele ?
    Ostatnio edytowane przez maestro ; 19.05.09 o 19:29

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Jeśli Twoim kryterium wyboru jest jest wizjer, no to cóż, masz pecha. Może więcej szczęścia będzie miał ktoś, kto poszukuje innych walorów sprzętowych.

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Jeśli Twoim kryterium wyboru jest jest wizjer, no to cóż, masz pecha. Może więcej szczęścia będzie miał ktoś, kto poszukuje innych walorów sprzętowych.

Tak
    Wizjer jest dla mnie podstawą zwłaszcza w E-systemie, bo myślę logicznie i trzeźwo i wiem że E-30 nie zaoferuje mi o wiele więcej niż E-510 jeśli chodzi o jakość zdjęć... a dobry wizjer to przyjemność w fotografowaniu

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez maestro Zobacz posta
    Rozumiem że Olki mają więszke szumy, że ISO 1600 w E-30 to wygląda jak ISO 6400 Nikona D90
    Porównywałeś RAW? Różnica powinna być raczej w okolicach 1EV, dotychczas taką można było zauważyć w testach. Chyba że D90 jest lepszy pod względem szumów od D300?
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    maestro, nie rozumiem Cię... Masz przecież E-3. Kup go sobie, jeśli tak bardzo zależy Ci na wizjerze. Albo sprzedaj klamoty i zmień system. Powiedz, na czym w ogóle polega Twój problem, bo ja już się pogubiłem.

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Magnesus Zobacz posta
    Chyba że D90 jest lepszy pod względem szumów od D300?

Porównywalne.

| OlyJedi Awatar Eliot
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    @maestro masz w pewnym sensie rację, z tym że zysk z wyższego iso w innych systemach konsumują ciemne szkła, a jasne kosztują.
    Jak masz kasę to bierz C lub N.
    Też myślałem kiedyś o D90+17-55 2.8 nikona, ale cena wyrwała mnie z butów.
    E510+ZD14-54+ZD50.2+m42

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    maestro jeśli uważasz, że D90 oferuje Ci dużo więcej niż E30, to życzę powodzenia na nowej drodze Przynajmniej nie będziesz się martwił sprzedawcą i jego spojrzeniem. Wiesz ja widzę wiele co mi oferuje E30 a czego nie mam w E510. Ponieważ nie jestem szumofobem nie straszne mi spojrzenia sprzedawców...
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar lokin
    Mieszka w
    Talibowo Dolne
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Osobiście bym poczekał na promocję (tylko czy będzie?) E-3 i tylko je kupował.
    Jeżeli wielkość wizjera ma dla Ciebie takie (podstawowe) znaczenie to załączam porównanie (wygrzebałem z naszego forum):
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	vf-comp.jpg
Wyświetleń:	222
Rozmiar:	12,8 KB
ID:	17120  
    25/1,4; 45/1,8; 9/8