Strona 43 z 152 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 1517

Wątek: Zdjęcia "kasprzyka"

| OlyJedi Awatar Ramzes_II
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kasprzyk Zobacz posta
    Ramzes_II - ja nie potrafię takich rzeczy robić. Nauczyłem się używać mazaka, stępelka, kadrować, dodać nasycenia, skalować i wyostrzać - ostatnio Helmuth pokazał mi kontrast i to wszystko. Nie mam pojęcia jak pozbyć się przepału, próbowałem coś tam ściemniać, ale wychodziły jakieś sztuczne plamy. Krzywa świateł powiadasz - gdzie to w gimpie szukać ?, czy to już gdzieś w rawie ?
    Pzdr
    Ja nie znam Gimp-a. Uzywam Photoshop CS3. Wywołuje CameraRaw dostępnym w tym pakiecie.
    poszedł Priv w sprawie RAW.
    E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Nie mam pojęcia jak pozbyć się przepału, próbowałem coś tam ściemniać, ale wychodziły jakieś sztuczne plamy. Krzywa świateł powiadasz - gdzie to w gimpie szukać ?, czy to już gdzieś w rawie ?
    Pzdr
    Kliknij, bedąc w krzywych na białym polu, jak ci pokaże liczbe 255 to juz nic nie zrobisz.
    P.S. Na stronie:
    http://www.dfv.pl/warsztaty-gimp.html?id=243
    masz troszke porad na ten temat.
    Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez Morlok ; 26.04.09 o 23:24
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Ramzes_II
    Morlok
    dziękuję, macie po "+"

Chwilowo ostatni :

Dzięcioł po raz kolejny
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

| OlyJedi Awatar Kordek
    Mieszka w
    Prawie Zakopane
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Oceniłem w galerii. Tu napiszę, że za dużo góry a ogon ucięty (albo na styk).
    E-3, E-510

Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Kordek - na styk a góra - kwestia gustu, dobrze, że wyłapujesz takie szczegóły. Wydaje mi się, że mogłem bardziej wyostrzyć po zeskalowaniu, niech tak już zostanie.
    Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar Tomasz.G
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Jak zwykle ptaszki rewelacyjne. Mnie osobiscie obciety ogon nie obniza wartosci zdjecia. Jak to jest ze do Ciebie ptaszki lgna? Widocznie masz cos w sobie o czym ptaszki wiedza. Gratuluje wspanialych ujec.

pozdrawiam

Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Tomasz - dziękuję. Byłem wczoraj - sobota - jakieś 3 godziny, na sam koniec pojawił się dzięcioł - ale ja zajęty byłem szukaniem zaślepki od lampy i ponownie miałem farta bo znalazłem ją ostatnim machnięciem patyka w glebie .

Moje wabienie dźwiękiem nie przyniosło jeszcze żadnych efektów "zdjęciowych"
    Zwabiłem rudzika, kapturkę i kowaliki. W przypadku pierwszych dwóch nigdy nie usiadły na pozycji dobrej do zrobienia zdjęć - zawsze gdzieś w gałązkach świerków. Kowaliki już sobie odpuściłem, zrobiło mi się ich żal, bo na dźwięk zaczynają wręcz szaleć, do tego przylatuje samica (prawdopodobnie) i odstawia taniec godowy - kręci się w kółko popiskując. Stwierdziłem, że nie będę ich męczył, wystarczy, że przylatują do karmy.
    Czekam za zamówionymi płytami Jaki to ptak cz1,2,3 Tomasz Ogrodowczyk. w okół czatowni słyszę różne dźwięki - niestety nie wiem co to za ptaki, może uda mi się je rozpoznać na płycie - a to nie będzie łatwe. Od małego interesowałem się rybami, każdy plusk na wodzie, szelest trzcin i wiedziałem co to za ryba, teraz uczyć się dźwięków setek ptaków - nie jest łatwo

Dzisiejsze dwie godziny samochodem na łąkach nadnoteckich:
    Dziękuję asfoto_p za identyfikację , przy okazji plusik

Pokląskwa (samiec, w szacie godowej)

Trafiłem także na bażanta, zdjęcie z samochodu:

Byłem w samochodzie, oddalił się na jakieś 30-50m, spokojnie maszerując w jeszcze nie wysokich trawach. Wyszedłem z auta – dwa kroki, a bażant jakby zanurkował i zniknął, wzrokowo zapamiętałem mniej więcej miejsce i zacząłem iść w tym kierunku, ptak przepadł bez śladu, pomyślałem, że w jakąś norę czy jak wszedł … wtedy obróciłem się w lewo, okazało się że przeszedłem koło niego kilka metrów, on przylgnął do ziemi jak przyssawka, jak tylko na niego się spojrzałem – odfrunął, nie zdążyłem nic „cyknąć”.
    pzdr

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Z zapałem podziwiam Twoje zdjęcia i niezmiennie uroczo na mnie działają. Z moich ostatnich wędrówek po lesie udało mi się sfocić działalność dzięcioła. Jakby nie to, że był ze mną leśnik to byłem przekonany, że te niemal geometrycznie kawdratowe otwory w drzewie to ludzka ręka. Jak sie uporam to zamieszczę w swoim wątku.
    pozdrawiam Wiejo

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar asfoto_p
    Mieszka w
    okolice Tczewa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Czekam za zamówionymi płytami Jaki to ptak cz1,2,3 Tomasz Ogrodowczyk. w okół czatowni słyszę różne dźwięki - niestety nie wiem co to za ptaki, może uda mi się je rozpoznać na płycie - a to nie będzie łatwe. Od małego interesowałem się rybami, każdy plusk na wodzie, szelest trzcin i wiedziałem co to za ryba, teraz uczyć się dźwięków setek ptaków - nie jest łatwo
    Żeby się tego wszystkiego nauczyć trzeba mieć cierpliwość.
    Zawsze mam przy sobie nagrania głosów ptaków, dwie części w telefonie

Zwierzyniec nieźle się rozrasta świetne ptasie zdjęcia.
    pzdr
    ZAPRASZAM E510 14-42 & 40-150, Nikon D7000 & 17-50 Vr

Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Wiejo,
    asfoto_p,

dziękuję,

Wiejo czekam za Twoimi fotkami, myślałeś także nad czatownią ?, z Twoich opisów wynika, że masz sporo możliwości.

Uzupełniam:

Pokląskwa (samiec, w szacie godowej)

Pokląskwa śpiewający.