Ggrzesiek - dziękuję, jest to fajne, nie powiem, że nie
grizz - trafna uwaga, muszę obejrzeć w domu oryginał, nic nie robiłem z WB, a fakty są takie, że e-510 potrafi się zgubić. Mój błąd, że nie zwróciłem na to uwagi.
pzdr
Ggrzesiek - dziękuję, jest to fajne, nie powiem, że nie
grizz - trafna uwaga, muszę obejrzeć w domu oryginał, nic nie robiłem z WB, a fakty są takie, że e-510 potrafi się zgubić. Mój błąd, że nie zwróciłem na to uwagi.
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Zdjęcie małżonki z Danielkiem przyjemne, ciepłe i rodzinne. Dzięcioł białoszyi podoba się.
pozdrawiam Wiejo
Wiejo - bardzo mi miło.
Kolejny (łąki, Noteć) :
Trznadel (o ile nie pomyliłem)
i jeszcze poprzedni dzięcioł :
Za słowami Waniliwrzuciłem do galerii:
Podrózniczek
troszke było do czytania i oglądania, ale było warto
Masz pasję i dużo cierpliwości - efekty super. Będę tu z przyjemnością zaglądał.
pozdrawiam
Podróżniczek - super!!!
Gratki![]()
zeman2
zyziza
bardzo dziękuję
i Znowu dzięcioł, przedtem marzył mi się, żeby się pojawił, a teraz mnie ciągle nawiedzaniestety fotka nie dla "miłośników przepaleń"
w ostrym słońcu jednak ten ptaszek przy tym zestawie jest trudny. Jutro będzie kolejny w galerii i chyba zrobię przerwę, żeby nie zanudzać.
Dzięcioł czarny niestety ponownie się nie pojawił. Wabienie dźwiękami wcale nie jest łatwe, napiszę coś więcej innym razem.
Dziękuję odwiedzającym, komentującym i oceniającym
Idę łapać kleszcze, tzn biegać po lesie
Pozdrawiam
Fakt przepalona troszkę jest, ale w ładny sposób. Widać poprostu że słoneczko świeci. Kolorki za to zacne. ładne czerone porcięta i czapeczka na głowie.
Mnie sie podoba, dużo wiosny w niej, coś optymistycznego.
Pozdrawiam.![]()
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
Dzięcioł bardzo zacny.
Nie próbowałeś odzyskać przepaleń w RAW-ie ? moze troszkę ekspozycją w dół ? Krzywą świateł trochę zmodyfikować?
Chyba ze to prawidziwe max co udało Ci się wyciągnąć z pliku.
Mi się podoba.
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
Ramzes_II - ja nie potrafię takich rzeczy robić. Nauczyłem się używać mazaka, stępelka, kadrować, dodać nasycenia, skalować i wyostrzać - ostatnio Helmuth pokazał mi kontrast i to wszystko. Nie mam pojęcia jak pozbyć się przepału, próbowałem coś tam ściemniać, ale wychodziły jakieś sztuczne plamy. Krzywa świateł powiadasz - gdzie to w gimpie szukać ?, czy to już gdzieś w rawie ?
Pzdr