jestem pelen podziwu. Ciekawe czy zadziala, jak TAK, to trzeba zaraz opatentowac. Stara Unia czycha na dobre nieopatentowane pomysly.
Powodzenia, a glosy ptaszkow masz gdzies zgrane? Moze istniej jakas biblioteka?
Pozdrawiam
jestem pelen podziwu. Ciekawe czy zadziala, jak TAK, to trzeba zaraz opatentowac. Stara Unia czycha na dobre nieopatentowane pomysly.
Powodzenia, a glosy ptaszkow masz gdzies zgrane? Moze istniej jakas biblioteka?
Pozdrawiam
Nie będzie Ci z tym wygodnie iść![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Cześć
Tomku, poczytaj Technika fotografowania ptaków - na jednej ze stron są linki.
Staram się zidentyfikować ptaszka, następnie jego oryginalna nazwa, później wyszukuje głosów.
helmuth - to nie ma być wygodne do noszenia - piecyk gitarowy także by nie był- ale wygodne w obsłudze i skuteczne.
pozdro
taztaz - dokładnie![]()
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Kolejne:
Dzięcioł białoszyi ( nie jestem pewny, może to byc także d, duży)
W chwili gdy przyleciał, położyłem MIO na glebie (w czatowni) po paru minutach podnoszę, a na wyświetlaczu 4 kleszcze! Myślałem, że tam jestem bezpieczny, nie mam pojęcia skąd się nagle wzięły, odechciało mi się od razu robienia zdjęć.
Na początku szczerze gratuluję maluszka. Śliczny chłopczyk.
Dzięcioł również rewelacyjny. Naprawdę zazdroszczę Ci tych ptaków, ale właśnie w związku z kleszczami odechciewa mi się![]()
Dzięcioł rewelka. Strasznie widział bym go w formacie A3 na scianie w pokojuGratki !
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
jolly - dziękuję
Ramzes_II, aż tak dobry chyba nie jestdo ideału brakuje przede wszystkim ładnego światła, w sobotę mam nadzieję być od rana, wtedy to miejsce jest dobrze oświetlone. Jak wejdzie mi w kadr dzięcioł czarny, dostaniesz pierwszy
pzdr
Poziom niezmiennie wysoki. Widać, że fotografowanie tych latających stworzeń sprawia Ci przyjemność. Uzyskane efekty to zdecydowanie powód do dumy.