Widzę, ze ptaszki Cie wciagnęły na maksa
Tak trzymaj, świetne kadry![]()
Widzę, ze ptaszki Cie wciagnęły na maksa
Tak trzymaj, świetne kadry![]()
Witanko
Kordek - tak, na razie fotka identyfikacyjna przez szybę w samochodzie, tym sposobem później w domu szukam gatunku ( sam, lub przy Waszej pomocy) mam jeszcze kilka innych "modeli", które czekają w "poczekalni" . Po zidentyfikowaniu szukam głosów danego gatunku, czytam o jego zachowaniu , środowisku i kombinuje co dalej, jak go dobrze sfocić
Gąsiorek (nie do oceny)
taztaz, wanilia dziękuję
Wiejo, miło słyszeć te słowa. Coraz bardziej się przekonuję, że łąki nadnoteckie to skarbnica zwierząt, nie tylko ptaków.
rocco - owszem, przeradza się to w chorobę, jeszcze trochę w obsesję
Wczoraj na działce (zebrało mi się w końcu na zrobienie płotu) nie mogłem pracować, bo jakiś ptak wydawał tak dziwne dźwięki, i był blisko, że najchętniej bym go gonił
Dzisiaj u klienta nad jeziorem, także byłem pochłonięty śpiewami ptaków, pięknie koncertowały w dodatku - nie jestem pewny na 100% - usłyszałem głos Bąka - posłużę się linkiem : http://ptaki.polska.pl/baza_gatunkow...d,606.htm?sh=3 i pomyślałem, zrobić mu zdjęcie, to by było coś
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Hej
Dzisiejszy wyjazd:
Z Gąsiorka nie jestem do końca zadowolony, może następnym razem będzie lepiej:
Gąsiorek
zajączek:
a tego się trochę wystraszyłem, od tyłu cały czas nie byłem pewien, co to za stwór sami przyznacie, że nie wyglądał zachęcająco:
podchodziłem coraz bliżej oglądając się za siebie którą ścieżką uciekaćwcale to nie taki mały zwierz.
15,20m przed nim zacząłem gwizdać, żeby się obejrzał, bo tyłek mało fotogeniczny, do tego coraz bardziej obawiałem się jego reakcji, zajęty był jakimś jedzonkiem, no i w końcu obrócił się i odszedł do rowu, niestety światło niesprzyjające, boberek nie wyszedł, efekty nie warte pokazania.
i jeszcze ten
pzdr
Ostatnio edytowane przez kasprzyk ; 15.05.09 o 22:40
Uszaty Cię obserwuje, a borer mógłby chociaż ogona pokazać.
Ale się dzieje na tych łąkach. Super przygody. Trzeba uważać, bo jeszcze trafisz na tego zwierza, co go już w wielu rejonach Polski bezskutecznie tropiąBądź czujny
![]()
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
no właśnie dla tego nie byłem pewny prawie do samego końca:
http://77.45.31.196/~marek/zwierzyni...yw_bober22.jpg
szkoda że ostrość uciekła na trawę, ale bober jak malowany![]()
Jeszcze nie widziałem gąsiorka ani bobra. Masz szczęście do spotkań.
Wczoraj z kuzynem zasialiśmy poletko dla saren i jeleni. Teraz czekamy czy coś urośnie i czy uda się jakie zdjęcie zrobić. "Czatownia" prawie gotowa.
E-3, E-510
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Kordek, czekam za efektami, powodzenia
Następny do kolekcji:
Potrzeszcz śpiewający
pzdr