Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 144

Wątek: Komentowanie wg (wpisz swój nick jeśli Ciebie dotyczy)

dinx6
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez willow32 Zobacz posta
    teraz jak czytam komentarze, jak przykłady z pierwszego postu mariusha, to co sobie myślę? ze autor tegoż komentarza potraktował mnie jak kogoś komu przypadkiem, prawie udało się popełnić dobre zdjęcie, prawie bo jednak to i tamto i jeszcze może to, to on by widział inaczej
    Można zrozumieć ze komuś się fota nie spodoba, ale ciężko przyjąć na klatę fakt ze ktoś traktuje Cie jak amatora
    Zastanawiam się poważnie nad sensem tego przekazu i tym, czemu ma służyć. No bo chyba nie temu, by mniejszość (podkreślam: zdecydowana mniejszość) która krytykuje tutaj Twoje zdjęcia przyjęła w końcu do wiadomości, że mają siano zamiast mózgów? Sorry, ale teksty typu "chyba jestem za cienki na OC, nigdzie mi się tyle nie obrywa co tutaj" lub "na dA czy digu praktycznie codziennie ląduje jakaś fota a na OC? od święta" są przeraźliwie słabiutkie w kontekście poziomu jaki prezentujesz. Może zamiast fochów i obraz warto zamknąć krytykom usta po prostu świetnym zdjęciem? O, takim jak to: https://galeria.olympusclub.pl/displ...php?pos=-31972

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dinx6 Zobacz posta
    Zastanawiam się poważnie nad sensem tego przekazu i tym, czemu ma służyć. No bo chyba nie temu, by mniejszość (podkreślam: zdecydowana mniejszość) która krytykuje tutaj Twoje zdjęcia przyjęła w końcu do wiadomości, że mają siano zamiast mózgów? Sorry, ale teksty typu "chyba jestem za cienki na OC, nigdzie mi się tyle nie obrywa co tutaj" lub "na dA czy digu praktycznie codziennie ląduje jakaś fota a na OC? od święta" są przeraźliwie słabiutkie w kontekście poziomu jaki prezentujesz. Może zamiast fochów i obraz warto zamknąć krytykom usta po prostu świetnym zdjęciem? O, takim jak to: https://galeria.olympusclub.pl/displ...php?pos=-31972
    przekaz jest jasny i czytelny, więc nie bardzo wiem nad czym tu się zastanawiać? Interpretuj go sobie zresztą jak chcesz, ja wyraziłem swoje zdanie i go nie zmienię, a to że uważasz ze jest to słabiutkie pozostawię bez komentarza...a co do tego zdjęcia, poczekaj do wieczora, jeszcze znajdzie się taki który i temu zdjęciu dołoży (bo lewy róg zbyt niebieski np.)
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

dinx6
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rpoznan Zobacz posta
    Bardzo się cieszę,że część mojego postu doprowadziła Cię do śmiechu!
    Uwielbiam sytuacje,kiedy ludzie się radują!
    Jeśli mógłbyś napisz proszę,dlaczego Cię rozbawiło,to co napisałem.
    Pozdrawiam
    Jeśli rzekomo profesjonalny fotograf twierdzi, że "Dobre zdjęcie to takie,które spodoba się choć jednej osobie, a bardzo dobre to takie,za które zapłaci choć jedna osoba!" to wybacz, ale pozwolę sobie uznać powyższe za piramidalną bzdurę. Idąc tym tropem należy sądzić, że właściwie w ogóle nie ma słabych zdjęć a w ostatnim numerze Pani Domu roi się od dzieł sztuki.

Napisałeś "To chyba dużo wyjaśnia...". Chętnie dowiem się, co wyjaśnia...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez willow32 Zobacz posta
    dzemski ale jeśli to było do mnie, to chyba źle mnie zrozumiałeś, ja się nie czuje niedoceniany tylko poirytowany a to dość spora różnica :P
    to do wszystkich, którzy nie rozumieją niezrozumianego niezrozumienia

| OlyJedi Awatar e-510
    Mieszka w
    West Sussex
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Ciekawe rzeczy można tu usłyszeć.No,no,no...
    Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
    Landscape Photography

| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

:)

Cytat Zamieszczone przez dinx6 Zobacz posta
    Napisałeś "To chyba dużo wyjaśnia...". Chętnie dowiem się, co wyjaśnia...

Wyjaśnia po co robimy foty.Oczywiście prócz własnej przyjemności,
    po to by sprawić nimi przyjemność drugiej osobie(choć jednej),
    oraz także by zarobić na chleb(profesjonaliści).Tak to rozumiem.
    Co do odbioru czy jakości zdjęć...spór się nigdy nie skończy,
    ponieważ kryteriów dużo...a par oczu jeszcze więcej...no i te gusta bezdyskusyjne.
    Pozdrawiam i cieszę się,że Cię to rozbawiło!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Zieeew...
    Te same osoby raz czepiają się pierdół (niedoróbki kompozycyjne, obcięta kończyna, przepały) innym zaś razem czepiają się, że inni czepiają pierdół zamiast patrzeć na przekaz.
    Te same osoby narzekają na bark komentarzy pod zdjęciami, po czym narzekają, że komentarze są głupie.

Trzeba zrobić listę, podzielić ludzi na grupy:
    - dopiero kupił aparat i pokazuje wszystko co mu wyjdzie i nie wyjdzie
    - niedawno kupił aparat i zaczyna pokazywać tylko te ładniejsze zdjęcia
    - zaczyna wybierać motywy do fotografowania
    - zaczyna robić ostre zdjęcia
    - zaczyna kadrować w momencie fotografowania
    - zaczyna świadomie kadrować i używać GO
    - zaczyna myśleć o tym, co chce sfotografować
    - patrzy na otoczenie kadrami
    - patrzy na otoczenie fajnymi kadrami
    - patrzy na otoczenie fajnymi kadrami i potrafi to przekazać
    - ma wizje artystyczne i czasem mu się uda to przekazać
    - ma wizje artystyczne i potrafi je pokazać
    - ma wizje artystyczne i nie musi umieć ich pokazać, bo ma to gdzieś

Oczywiście tu nie ma chronologii, czasem można np. mieć wizje artystyczne już w momencie zakupu aparatu, wówczas męce tworzenia towarzyszy męka technicznego niepoznania.
    Wymienione przez mnie "grupy" to swego rodzaju szkic. Sporządziłam go aby uświadomić Wam, że te symboliczne grupy należałoby różnie oceniać i komentować - tak różny jest poziom, świadomość, doświadczenie itp.
    Trudno wrzucić do jednego wora tę różnorodność użytkowników, tematów, poziomów, zainteresowań, wizji świata.

P.S.
    Bla bla bla

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    No to pojechałaś po bandzie
    Nareszcie głos rozsądku na rozpalone głowy.
    O siebie dodam za witkacym, że twórca doskonały to juz tylko czysta formę tworzy.
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Zieeew...
    Te same osoby raz czepiają się pierdół (niedoróbki kompozycyjne, obcięta kończyna, przepały) innym zaś razem czepiają się, że inni czepiają pierdół zamiast patrzeć na przekaz.
    Etam, mnie jednego dnia fota potrafi się nie podobać, a następnego dnia już się podoba

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    hmmm...

wątek w dziale "porady dotyczące fotografii" - szukam porad a tu ni cholery... i jak tu skorzystać z wiedzy bardziej doświadczonych ???

Mariush - pytanie/prośba ( potraktuj ją proszę jak najbardziej poważnie), kieruję ją również do innych koleżanek i kolegów z forum - czy możliwe jest szersze komentowanie oceny "5" w galerii, za co pięć, dlaczego itd

Uczącym się, takim jak ja, z pewnością dało by to więcej niż apele, happening'i i temu podobne...

z uszanowaniem

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów