Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 144

Wątek: Komentowanie wg (wpisz swój nick jeśli Ciebie dotyczy)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Ziew. No ile mozna jeszcze.

W WĄTKU NIE CHODZI O SPOSÓB KRYTYKOWANIA, ALE O SPOSÓB POSTRZEGANIA FOTOGRAFII!!!
    No tego to Pan napewno nie zmienisz. Musialbys wy*#@c w kosmos plfoto, digart'a i inne. Dlaczego ? Gust odbiorcy ksztaltuja nadawcy przekazu. Jaki moze byc gust, skroro 99,9% tego co tam laduje to jakies...nieporozumienie. Zreszta, pop-art jeszcze 40 lat temu byl uwazany za "Kitsch". To co nazywamy powszechnie dzisiaj kiczowata rejestracja rzeczywistosci za 50 lat moze bedzie objawieniem.

Zreszta.
    Rolleicord, Canon
    flickr

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    nie podałeś pochodzenia tego dzieła. W jakim markecie go nabyłeś?
    Taki lokalny meblowy, obrazy i zdjęcia leżały na gromadzie

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    O Willowa się nie obawiam, zawsze powraca jak kometa
    Mariush może byś się więcej wykazał pod zdjęciami. Jak na razie można liczyć tylko na niestrudzonego Diabolika .
    Proponuję tylko omijać niektórych użytkowników co usuwają zdjęcia z komentarzami i wstawiają je od nowa czyste .
    tak, wracam, ale z jaka częstotliwością publikuję? na dA czy digu praktycznie codziennie ląduje jakaś fota a na OC? od święta
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez willow32 Zobacz posta
    tak, wracam, ale z jaka częstotliwością publikuję? na dA czy digu praktycznie codziennie ląduje jakaś fota a na OC? od święta
    Niedługo 1 i 3 maja

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez willow32 Zobacz posta
    pewnie dlatego, że teraz jest wiosna i portal jest zajęty kwiatuszkami. No ładne panie przyjedzie jeszcze czas

| OlyJedi
    Siła reputacji
    199
    Moja galeria
    Mariush napisał:

"Tytułem wstępu:
    Inspiracją do założenia tego wątka jest to, co obserwuję od jakiegoś czasu: żałosny i pozbawiony sensu sposób postrzegania, oglądania i komentowania fotografii przez pewną grupkę forumowiczów (nie nazywam nikogo po imieniu, ale sądzę, że każdy kogo to dotyczy wie, że o niego chodzi). Nie zamierzam jednakże piętnować ani wytykać palcem nikogo konkretnego - jesli ktoś poczuje się dotknięty to jego sprawa, moim celem jest zwrócenie uwagi na pewne postawy i zachowania, a nie osoby. Pomysł jest oczywiście kopią dobrze znanego "Jak komentowane byłyby fotografie mistrzów."

Nie za bardzo jarzę o co chodzi w Twojej wypowiedzi, czy dotyczy ona sposobu komentowania, czy niewłaściwego patrzenia na zdjęcia. Piszesz:

"Inspiracją do założenia wątku jest...
    Nie zamierzam nikogo piętnować...
    Moim celem jest zwrócenie uwagi na pewne postawy i zachowania"

Mariusz, mógłbyś konkretniej?

Nie lubisz głupich komentarzy - to napisałeś. Większość z nas nie lubi, tak jak nie cierpi łapowkowiczów, cwanych posłów i złodziei w rządzie. I co z tego wynika?

Jakie najchętniej byś widział komentarze na tym forum? Konkretnie. Co komentarz powinien zawierać? -Ocenę ogólną jakości fotki, uzasadnienie, argumenty na tak, na nie, jakieś uwagi, jakieś rady?
    To jest forum amatorskie, w miażdżącej części, a zatem komentatorzy powinni (w miarę możliwości) troszkę większy nacisk kłaść na aspekt edukacyjny, na wymianę doświadczeń, na jakąś chociażby szczątkową analizę zdjęcia, która z racji wielkości forum dotrze do bardzo wielu, zainspiruje do myślenia. Generalną zasadą powinno być - oceniam zdecydowanie fotkę, to równie zdecydowanie rozliczam się z tego swoją argumentacją, podaję uzasadnienie, za które odpowiadam. Moim zdaniem takie podejście, a nie propagowana eliminacja in statu nascendi gniociarzy-gawędziarzy poprzez wywijanie szabelką, może przynieść najszybszy dalszy wzrost poziomu forum, w tym jakości zdjęć.

Dyskusja się rozlazła, jak na zebraniach wczesnej "Solidarności". Tematem wątku jest sposób komentowania zdjęć. Jaki powinien być? Przykłady komentarzy "na nie" moim zdaniem powinny być tylko uzupełnieniem, ilustracją warunków brzegowych, a nie szkieletem dyskusji na temat pozytywnego modelu komentarza.

Pzdr, TJ
    Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 28.04.09 o 14:55

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Tadeusz, myślę ze Twoich komentarzy to absolutnie nie dotyczy Jesteś ostatnią osoba do której ktokolwiek mógłby mieć jakiekolwiek ALE
    myślę że tutaj nie chodzi o to jak kto postrzega sztukę, co do kogo trafia a co kompletnie jest jak kulą w płot, wydaje mi się ze intencją mariusha było zwrócenie uwagi na pewną chyba oczywistość. Jeśli ja wybieram jakiś kadr, przygotowuję go do publikacji a następnie publikuję to jest to moja od początku do końca w pełni świadoma decyzja i teraz jak czytam komentarze, jak przykłady z pierwszego postu mariusha, to co sobie myślę? ze autor tegoż komentarza potraktował mnie jak kogoś komu przypadkiem, prawie udało się popełnić dobre zdjęcie, prawie bo jednak to i tamto i jeszcze może to, to on by widział inaczej
    Można zrozumieć ze komuś się fota nie spodoba, ale ciężko przyjąć na klatę fakt ze ktoś traktuje Cie jak amatora Długo próbowałem to ludziom wytłumaczyć, ale część się po obrażała, niektórzy od bufonów powyzywali i nic się nie zmieniło, więc wolę unikać sytuacji i nie narażać własnych nerwów na taki stres

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    dzemski ale jeśli to było do mnie, to chyba źle mnie zrozumiałeś, ja się nie czuje niedoceniany tylko poirytowany a to dość spora różnica :P

| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

;-)

Cytat Zamieszczone przez dinx6 Zobacz posta
    Rolling on the floor laughing
    Bardzo się cieszę,że część mojego postu doprowadziła Cię do śmiechu!
    Uwielbiam sytuacje,kiedy ludzie się radują!
    Jeśli mógłbyś napisz proszę,dlaczego Cię rozbawiło,to co napisałem.
    Pozdrawiam

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów